Zari
ohodnotit

Obsah filmu Réquiem para el gringo

 
Mexický gang Porfiria Carranza po úspěšné loupeži uprchne přes kalifornskou hranici. Bandité se rozdělí do několika skupin, aby zmátli pronásledovatele. Carranza se usadí na Ramirezově haciendě, zatímco jedna skupina se snaží uloupit koně z Loganovy farmy. Ross Logan nájezd odrazí a většinu zlodějů postřílí pomocí lsti.

Na Ramirezův přijede k setkání s přítelem Rossův mladší bratr Dan, kterého na příkaz Carranza bandité zastřelí. Ross se vydá na cestu pomsty. Tři nejschopnější Cararanzovi muže Teda, Toma a Charlieho likviduje jednoho po druhém. K závěrečnému souboji s hlavou gangu využije Ross zatmění slunce.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2021
"Rekviem za Gringa"
Originální spaghetti western (nebo tortilla),   který se poměrně liší od hlavního proudu.   Využívá totiž mystiky, hlavní hrdina Ross   Logan má astronomické znalosti a zdá se, že je   v spojení se živly, což naznačuje svým   pláštěm spojeným s domorodým mýtem boha   Jaguára. Dost prostoru dostávají i vedlejší   postavy a jsou dobře vykresleny jejich charaktery   (pistolníci Ted Corbin, Tom Leader a Charlie   Fair). Trochu morbidně působí sbírání   suvenýrů po zabití právě této trojice   nejlepších muže hlavního bandity Carranzy,   kterého se vší grácií ztělesnil Fernando   Sancho. Ať je jeho postava sebevíce odpudivá a   krvežíznivá, vždy dovede vykřesat z diváka i   trochu sympatií. Pro hlavního představitele   Langa Jeffriese je to jediná westernová role,   více se uplatnil v oblíbeném italském žánru   peplum. Závěr filmu spojený se zatměním   slunce je bohužel s několika flashbacky   příliš rozvleklý, ale konečné pomsty se   divák přece jen dočká


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ricardo Richter

Richter Ricardo

Naposled navštívené:
Ricardo Richter

Richter Ricardo