Zari
ohodnotit

Řeka

The River

Další název:
Rozbouřená řeka
Žánr:
Rok:
1984
Délka:
122 minut

Komentáře k filmu Řeka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.4.2020
Hezoun Gibson jakožto   tvrdohlavej farmář? No,   trošku mi na to takovej typ   nesedí, ale popasoval se s   tim dobře. Jeho pihatá   manželka mužatka, se na tu   roli hodila určitě líp.   Každopádně výsledek je   průměrný. Na své si   přišly hlavně fanynky Mela,   ale jinak to za nic moc   nestojí 50%
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2016
Hospodářská krize a s tím   spojené těžkosti. Příběh   je zasazen do oblasti státu   Tennessee a je napsán tak,   že to v podstatě nemá klad   ani zápor. Každému tu jde o   přežití a tím se   přirozeně stává někomu   terčem nenávisti. Týká se   to i zdánlivě hyenistického   manažera snažícího se   všechny vyštvat ze svých   pozemků, aby je mohl vykoupit   a postavit tak na řece   přehradu. Farmáři by totiž   skončili i bez toho, neboť   jejich živobytí pravidelně   ničí při vydatných   deštích rozvodněná řeka a   když se k tomu přidá ona   hospodářská krize, dílo   zkázy je dokonáno. Manažér   chce jen využít přírodní   živel. To je jako snaha   farmářů si vydělat peníze   ve zdejší továrně.   Jenomže když tam zrovna   stávkují odbory kvůli   zajištění lepších   podmínek, jsou všichni v   jejich očích bráni jako   stávkokazové a tím terčem   nenávisti zrovna tak. Koho   zajímá, že oni ty peníze   opravdu potřebují hlavně na   své dluhy a k záchraně   svého hospodářství. Tady   prostě nelze určit kdo je v   právu a kdo ne. Atmosféra   snímku je tak velmi reálná   a hodně k zamyšlení. Pohled   na danou věc z více stran je   velice přínosem. Silný   příběh v přirozeném tempu   s vynikající kamerou   pozvedávajíce tragédii   doby.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2013
Průměrné drama ze života   farmářů kteří brání   svoji půdu za každou   cenu.Nebýt skvělých   hereckých výkonů M.Gibsona   a S.Glenna nebyl by film nic   moc.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Z metropole, Týden v regionech

12:00 - 12:25

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon (2004) [TV cyklus]

12:20 - 12:50

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

30 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

15 minut již uběhlo
95 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dave Leitch

Leitch Dave

Naposled navštívené:
Dave Leitch

Leitch Dave