Zari
ohodnotit

Recept na lásku

Bella Martha

Další název:
Správna Marta (SK); Mostly Martha; Drei Sterne (pra. název); Marta (prac. název); Ricette d'amore (IT)
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
109 minut

Komentáře k filmu Recept na lásku

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2018
Pohodový a lidský příběh,   který nás zavede do oblasti   kuchařského umění v   prostředí jedné lepší   restaurace, ukáže jak to tam   chodí a seznámí s hlavní   aktérkou šéfkuchařkou   Marthou. Když už to všechno   víme, do děje vstoupí   další kuchař Maria a začne   rivalita. A aby toho nebylo   málo, Marthe zemře sestra a   tak se snaží postarat o   její dcerku Linu, jejichž   psychický stav musí být   každému jasný. A je to.   Jedná se o další takřka   životní příběh mající   sice nastavenou lehčí   romantickou atmosféru, ale   jinak se snaží brát téma   vážně a to hlavně po   citové stránce. Režisérka   a scenáristka v jedné osobě   Sandra Nettelbeck moc dobře   věděla co píše a co   točí. Inu, její ženský   pohled je na celé koncepci   příběhu velice znát. Lze   ji zahlédnout i před   kamerou. Nejedná se o nijak   složitý a zbytečné   nabubřelý film. Má   odlehčený tón a je hodně   znát, že je to film   evropský. Jestli utkví v   paměťi je těžké   předpokládat. Každopádně   určitou výpověď má, i   když ne zase k zamyšlení.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.7.2009
Docela slušná romantická   komedie u tohoto filmu se   dosti pobavíte docela jsem   bil i místy na mněko
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2018
Film jsem si našla po tom, co   jsem viděla Koření života   a byla jsem moc zvědavá.   Původní filmy bývají   lepší než remaky a   obsahují původní   poselství, které se remakům   nedaří zopakovat. Tak je   tomu i u tohoto příběhu.   Není přímočarý, je mnohem   civilnější a   uvěřitelnější, mnohem   více burcuje emoce, které   nejsou vždycky příjemné,   takže z tohoto pohledu   hodnotím film lépe, než   jeho americký klon.   Američané pak v remaku   přidali více koloritu a   zábavy, ovšem poněkud   kontroverzní momenty   scénáře zcela nahradili   nebo je prostě vypustili.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jiří Červenka

Červenka Jiří

Greg Paul Meyers

Meyers Greg Paul

Naposled navštívené:
Jiří Červenka

Červenka Jiří

Greg Paul Meyers

Meyers Greg Paul