Zari
ohodnotit

Půlnoční polibek

In Search of a Midnight Kiss

Rok:
2007
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
11.2.2010
„Jde o víc, než o pouhé nezávislé setkání na jeden večer.“
Popis / Obsah / Info k filmu Půlnoční polibek
Devětadvacetiletý Wilson původně chtěl silvestrovský večer raději strávit sám doma. Tak jako poslední tři měsíce. Teprve na radu nejlepšího přítele Jacoba se rozhodne zbavit své současné osamělosti a pokusí se nalézt dívku prostřednictvím internetové seznamky Craiglist. Jako první se mu ozve poněkud nekonvenční dívka Vivia. Právě s ní si Wilson nakonec dává také schůzku v ulicích Los Angeles. Do půlnoci mají před sebou spoustu času, aby se o sobě něco dozvěděli…

Nezávislý romantický snímek, který natočil režisér Alex Holdridge, zaujme neotřelými, realistickými dialogy, zajímavými výkony hlavních představitelů (Scoot McNairy a Sara Simmondsová).

V anglickém znění s titulky.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Půlnoční polibek
Wilson - devetadvacetilety kluk, bez přítelkyně, bez plánů, nový v L.A., jediné, po čem touží, je zapomenout na uplynulý rok. Jeho nejlepší kámoš Jacob ho však přinutí přidat své jméno do seznamky. Když Vivian - mladá, rázná žena - odpoví, započne tak trochu slado-kyselou cestu skrze nejtemnější ulice L.A.

Komicky-jemná jízda o lásce, sexu a romantice v moderním Los Angeles na silvestrovský večer.


Autor: salte

Popis / Obsah / Info k filmu Půlnoční polibek
Černobílá komorní romantická komedie texaského scenáristy a režiséra Alexe Holdridge (nar. 1975) Půlnoční polibek je typickým americkým nízkorozpočtovým nezávislým filmem, připomínajícím diptych Before Sunrise (1995, Před úsvitem – V) a Před soumrakem (FP 7/2004) Richarda Linklatera, jemuž ostatně tvůrci děkují v závěrečných titulcích. – Prostý příběh se odehrává v rozmezí čtyřiadvaceti hodin ze Silvestra na Nový rok. Osamělý devětadvacetiletý Wilson se díky internetu setká s emancipovanou Vivian, která také nechce být na Silvestra sama. Dvojice brouzdá ulicemi Los Angeles, jež je pro oba cizím městem, a prožije několik epizod, během nichž mezi nimi jiskří napětí a sbližování se střídá s emotivními spory. Kromě zmíněného páru do jednoduchého děje ještě zasahují Wilsonův přítel Jacob s milenkou Min a Vivianin zhrzený milenec Jack. – Kladem díla, v němž se téměř neustále mluví, je zvláštní upřímnost, nejen v projevu všech zúčastněných, ale i ve způsobu realizace. Významným atributem je atmosféra Los Angeles, zachycená v černobílém obrazu jinak, než bývá toto město filmu obvykle snímáno. V lecčems připomíná Půlnoční polibek též novou vlnu šedesátých let. – Do chronologického vyprávění jsou zařazeny flashbacky a také pasáž fotografií ztracených bot.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2010/4


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vlak dětství a naděje (1985) [...

17:20 - 18:25

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

17:00 - 17:55

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

249 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Divá Bára (1948)

17:05 - 18:52

49 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zelený servis (High Maintenance)

Zelený servis
High Maintenance

Špačkovi v síti času

Špačkovi v síti času
Špačkovi v síti času

Naposled navštívené:
Zelený servis (High Maintenance)

Zelený servis
High Maintenance

Špačkovi v síti času

Špačkovi v síti času
Špačkovi v síti času