Zari
ohodnotit

Psycho

Rok:
1960
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
17.4.1970
„Legendární thriller Alfreda Hitchcocka s Anthony Perkinsem o motelu, za jehož zdmi se ukrývá šílenství...“
Popis / Obsah / Info k filmu Psycho
Marion Craneová sní o svatbě a založení rodiny se svým přítelem Samem, ale chybí jim peníze. Když ji její šéf, u kterého pracuje jako sekretářka, svěří 40 000 dolarů, využije příležitosti, peníze ukradne a odjede z města. Na noc se ubytuje v odlehlém motelu Normana Batese, který žije ve vedlejším domě společně se svou matkou. Při sprchování je Marion ubodána Batesovou matkou. Norman zahladí stopy a její tělo, společně s autem utopí v bažině. Po nějaké době, se po zmizelé Marion vydává pátrat soukromý detektiv Arbogast. Detektiv při svém pátrání narazí na Batesův motel a mající pochybnosti tajně vleze do jejich domu, je přistižen Batesovou matkou, která ho zavraždí a Norman opět zahladí všechny stopy. V pátrání pokračuje Marionin přítel Sam a její sestra Lila. Od místního šerifa se dovídají, že stará paní Batesová je již deset let po smrti.

Oba dva se ubytují v motelu, a zatím co Sam odvrací pozornost, Lila prohledává jejich dům. Norman začíná něco tušit, omráčí Sama, a hledá Lilu, ta se ukryje ve sklepě, kde narazí na mumifikovanou mrtvolu paní Batesové. Vtom se objeví Norman, oblečený v matčiných šatech, trpěl schizofrenií a žil život svůj i život své zemřelé matky, a hodlá Lilu zavraždit, tomu zabrání Sam, který se probral z bězvědomí. Film Psycho patří k tomu nejlepšímu, co Alfréd Hitchcock během své kariéry vytvořil a scéna vraždy ve sprše se stala kultovní záležitostí.


Autor: Hugin

Popis / Obsah / Info k filmu Psycho
Poté, co Marion okrade svého šéfa o peníze, odjíždí na dlouhou cestu pryč. Pozdě večer se ubytuje v hotelu a potkává zde na první pohled sympatického majitele motelu Normana. Když se večer Marion sprchuje, někdo ji zabije. Norman najde Marion mrtvou a obviňuje z vraždy svou matku. Aby zahladil všechny stopy, vezme tělo do auta a auto schová do jezera. Další den jde sestra Marion za jejím přítelem a shání se po ní. Nikdo z nich ale netuší, kde Marion je. Proto najmou soukromého detektiva, který vypátrá, v jakém hotelu byla, a zavolá jim. Jenže pak ho někdo zabije.

Sestra a přítel Marion jedou d motelu a ubytují se jako manželé. Mezitím, co ho přítel Marion zaměstnává, jde sestra do domu, kde bydlí Norman. Když Norman zjistí, kde sestra je, omráčí přítele Marion a utíká do domu. Sestra Marion objeví kostru Normanovy matky. Najednou se za ní objeví postava s nožem a chce ji zabít.

V tom se tam objeví Marionin přítel a sundá postavě paruku. Posléze oba zjistí, že to je Norman, který se převléká za svou matku. Na konci filmu jim šerif vysvětlí, že Norman je narušený a že je vlastně i napůl svá matka a že umí i mluvit jako ona. V závěrečné scéně nachází policie v jezeře auto...


Autor: 261972

Popis / Obsah / Info k filmu Psycho
Pro Marion Crane to byly nejvýznamnější dny jejího dosavadního života. Včera ukradla klientovi svého zaměstnavatele v Arizoně 40000 dolarů, sbalila kufry a ujela stovky mil, aby se potkala se svým milencem Samem. Moc se chtěla vdát, ale nemohla být chudá. Sam musel vyplatit svou ex-manželku. Právě si dávala sprchu v motelu Phoenix po náročné cestě, když ...
(ka.kat)


Autor: Ka.Kat

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Psycho (1998)

 Psycho (1998)
Psycho n
 
Žánr: thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gus Van Sant

(remake)

Psycho IV: Začátek (1990) [TV film]

 Psycho IV: Začátek (1990) [TV film]
Psycho IV: Začátek n
Psycho IV: The Beginning
Žánr: horor / drama / thriller / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Mick Garris

(pokračování)

Psycho III (1986)

 Psycho III (1986)
Psycho III n
 
Žánr: horor / krimi / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Anthony Perkins

(pokračování)

Psycho II (1983)

 Psycho II (1983)
Psycho II n
 
Žánr: horor / drama / thriller / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Franklin

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

7 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:50 - 07:20

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Reklama