Zari
ohodnotit

Prvotní světlo

First Light

Další název:
At First Light
Žánr:
Země:
Rok:
2018
Délka:
90 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Prvotní světlo
POZOR, SPOILER

Nějaké světlo shora osvětlí parkoviště a stromy. Muž jménem Cale jede v autě a pátrá po obloze. Když vystoupí, spatří na nebi několik světýlek, různě se pohybujících.

Sean Terrel s mladším bráchou kradou v malém obchůdku. Mladší pak dostane od jiných kluků nakládačku. Pak jdou oba domů, kde se starají o nemocnou babičku, která je na nich zcela závislá. Nato prosí kamarád Seana, aby jej zavezl za spolužáky na sraz, a on to udělá. Je tu i dívenka Alex, do které je Sean tak trochu zamilovaný. Ta se však jde koupat se svým mládencem. Po skoku do vody se však začne topit a ten její chlapec na ni marně volá. Nakonec odchází z koupání pryč a ponechává ji svému osudu. Najde ji až Sean. Vysadí ji u pumpy a jede pryč. Alex je jako němá. Není moc oblečená, a proto dostane nějaké šaty od prodavačky. A zavolá Seanovi, protože má jeho číslo na ruce.

Sean pro ni přijede a nechá přespat u sebe. Druhý den je babička zázračně zdráva a plně komunikativní. Sean jde s Alexou k nim domů, ale jsou nuceni utéci. Na útěku narazí opět na muže, který je již pozoroval, a ten jim nabídne pomoc. Oni toho využijí. Muž jménem Val je stručně seznámí se svou minulostí a vysvětlí, oč jde v případě Alex. Oba mladí opět mizí a Valeho navštíví ti, pro které kdysi dělal. Ti Alex zaměří a doslova unesou. Tím se ocitá v podivném výzkumném středisku, kam přivezou i Seana, již značně nemocného ozářením, které Alex ze sebe vydává. Mladík projde několika drobnými testy, nakonec se ocitá na ploše, která měla za úkol vyměnit si signály s těmi podivnými světly. A to se právě Alex naučila a rozumí tomu…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Prvotní světlo
Alex nad svým městečkem zahlédne tajemná světla. Brzy získá nebezpečné nadpřirozené schopnosti a obrátí se na svého kamaráda z dětství Seana. Oba teenageři opustí své obyčejné životy a dají se na útěk...

Film sleduje středoškolskou studentku Alex Laineyovou, která nad svým městečkem zahlédne tajemná světla. Brzy získá nebezpečné nadpřirozené schopnosti a obrátí se na svého kamaráda z dětství Seana Terrela. Ocitnou se v hledáčku vládních orgánů, které je začnou pronásledovat, aby odhalily pravdu skrývající se za Alexinou proměnou.

HBO Europe


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

19 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Diana a prokletí rodu Spencerů

11:55 - 12:45

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

19 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama