Prvotní světlo (2018)

Prvotní světlo (First Light)
52 %
 
 

First Light

Další název: At First Light

    Žánr: drama / sci-fi / thriller
    Země: Kanada
    Délka: 90 min.
POZOR, SPOILER

Nějaké světlo shora osvětlí parkoviště a stromy. Muž jménem Cale jede v autě a pátrá po obloze. Když vystoupí, spatří na nebi několik světýlek, různě se pohybujících.

Sean Terrel s mladším bráchou kradou v malém obchůdku. Mladší pak dostane od jiných kluků nakládačku. Pak jdou oba domů, kde se starají o nemocnou babičku, která je na nich zcela závislá. Nato prosí kamarád Seana, aby jej zavezl za spolužáky na sraz, a on to udělá. Je tu i dívenka Alex, do které je Sean tak trochu zamilovaný. Ta se však jde koupat se svým mládencem. Po skoku do vody se však začne topit a ten její chlapec na ni marně volá. Nakonec odchází z koupání pryč a ponechává ji svému osudu. Najde ji až Sean. Vysadí ji u pumpy a jede pryč. Alex je jako němá. Není moc oblečená, a proto dostane nějaké šaty od prodavačky. A zavolá Seanovi, protože má jeho číslo na ruce.

Sean pro ni přijede a nechá přespat u sebe. Druhý den je babička zázračně zdráva a plně komunikativní. Sean jde s Alexou k nim domů, ale jsou nuceni utéci. Na útěku narazí opět na muže, který je již pozoroval, a ten jim nabídne pomoc. Oni toho využijí. Muž jménem Val je stručně seznámí se svou minulostí a vysvětlí, oč jde v případě Alex. Oba mladí opět mizí a Valeho navštíví ti, pro které kdysi dělal. Ti Alex zaměří a doslova unesou. Tím se ocitá v podivném výzkumném středisku, kam přivezou i Seana, již značně nemocného ozářením, které Alex ze sebe vydává. Mladík projde několika drobnými testy, nakonec se ocitá na ploše, která měla za úkol vyměnit si signály s těmi podivnými světly. A to se právě Alex naučila a rozumí tomu…  Autor: Pitryx

režie:
Jason Stone
 
 
hraje:
Théodore Chouinard-Pellerin (Sean), Percy Hynes White (Oscar), Kristin Booth (Sherri), Kate Burton (Kate), Josh Cruddas (Hector), Sean Devine (doktor), Cesar Lazcano (OPS), Stefanie Scott (Alex), Saïd Taghmaoui (Cal), John Koensgen (kolonel)
 
 
námět:
Andrew C. Erin
 
 
scénář:
Jason Stone
 
 
kamera:
David Robert Jones
 
 
kostýmy:
Marissa Schwartz
 
 
střih:
Greg Ng
 
 
zvuk:
Miguel Araujo
 
 
výprava:
Lisa Soper
 
 
výkonný producent:
Justin Begnaud, Brian Kavanaugh-Jones, Fernando Loureiro, Lisa Wolofsky
 
 
producent:
Michael Baker, Chris Ferguson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.