Cerven
ohodnotit

Proroctví

Prophecy

Další název:
Prophecy: The Monster Movie
Žánr:
Rok:
1979
Délka:
102 minut

Obsah filmu Proroctví

 
Maine je ospalý rybářský kraj s nádhernými zátočinami a čistým oceánem. Do zdejších vod se však dostal nebezpečný toxický odpad. Ekologická katastrofa je ale to nejmenší, co může nyní obyvatele Maine trápit. Ze znečištěné vody totiž vzešlo monstrum, zrůda plná nenávisti a touhy zabíjet. Nikdo není v bezpečí. Ve sci-fi hororu režiséra Johna Frankenheimera hrají Robert Foxworth, Talia Shireová a uhrančivý Armand Assante.
Cinemax

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
John FrankenheimerJohn Frankenheimer  
hraje:
Talia ShireTalia Shire.....Maggie [33]   
Robert FoxworthRobert Foxworth.....Rob [37]   
Armand AssanteArmand Assante.....John Hawks [29]   
Richard DysartRichard Dysart.....Isely [50]   
Victoria RacimoVictoria Racimo.....Ramona [28]   
George ClutesiGeorge Clutesi.....M'Rai [73]   
Tom McFaddenTom McFadden.....pilot   
Evans EvansEvans Evans.....violoncellistka [46]   
Burke ByrnesBurke Byrnes.....otec [41]   
Mia BendixsenMia Bendixsen.....dívka [15]   
Johnny TimkoJohnny Timko.....chlapec [14]   
Everett CreachEverett Creach.....Kelso [45]   
Charles H. GrayCharles H. Gray.....šerif [57]   
Lyvingston HolmesLyvingston Holmes.....černoška   
Graham JarvisGraham Jarvis.....Shusette [48]   
Jim BurkJim Burk.....záchranář [46]   
scénář:
David SeltzerDavid Seltzer  
hudba:
Leonard RosenmanLeonard Rosenman  
kamera:
Harry StradlingHarry Stradling  
střih:
Tom RolfTom Rolf  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Proroctví >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2021
Ekologická témata se používala po desetiletí   a tento příkladný snímek pochází z konce let   sedmdesátých. Námět je běžný, problematika   reálná a použitá mutace je vědecky potvrzena,   i když ne zase až v takovém extrému, jaký   ukazuje tento příběh. Avšak kde je napsáno,   že se někdy v budoucnu něco takového nemůže   stát? Jedná se tedy svým způsobem o varující   snímek v oblasti ekohororu, který se může   zařadit mezi monster movie. Úvod je   přitažlivý, ale netrvá dlouho a vše sklouzne   skutečně do ekologického rozmachu   upozorňující na neduhy průmyslu k přírodě,   ve kterém se tlačí do popředí zodpovědnost   nás všech. Vadí vám zpracovávání dřeva a   přitom ve velkém měřítku používáte papír?   To už je pokrytectví, ne? Samozřejmě jde o   používanou chemikálii usnadňující práci,   která se dostává do řeky. A ta chemikálie si   pohrává s DNA živých organismů tak, že jsou   následky přímo smrtící. A šíří se to   dál, když třeba někdo pozře chemikálií   napadenou rybu. Takže ušetřen není ani   člověk, což je tu také použito. Člověk je   přece také součástí přírody a každý neduh   proti ní se může proti člověku kdykoliv   obrátit. Daný koncept má spíše dobrodružný   kabát ničím nepřekvapující. Avšak   závěrečný souboj se zmutovaným monstrem se   nemá za co stydět. Šokující momenty a   celkové napětí je prostě neoddiskutovatelné.   Sedmdesátá léta jsou prostě jen sedmdesátá   léta, ale nedá se říct, že by snímek svým   stářím nějak utrpěl. Tématika o ochraně   přírody, a přirozeného prostředí pro zvěř,   je stále aktuální a byť je příběh snímku,   kromě průmyslu znečišťující životní   prostředí, samozřejmě fikce, jako taková   varující agitka může i nadále posloužit.
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2012
Moc hezký a zde velice podhodnocený starší eko   horor. Film plyne pomalu, někomu se může zdát   roztahaný, ale já si ho díky nádhernému   prostředí a úžasné atmosféře užil   maximálně. Postavy jsou sympatické, děj, i   přes dnes už naprosto vyždímaný nápad, není   blbý a i to monstrum je poctivá a povedená   maskérská práce. Opravdu moc příjemné   překvapení, takovýhle filmy mě v dnešní   době CGI nechutností vždycky potěší.
Albertosaurus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2011
Celkem milý horor, který měl skvěle   našlápnuto. Ze začátku by se atmosféra dala   krájet, avšak časem někam vyprchá. Už jen   kvůli příběhu, který je roztahaný. Nemám   nic proti pomalému tempu vyprávění, ale   všechno čím si postavy filmu prochází, je už   dnes bohužel klišé a tím snímek trpí asi   nejvíc.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Laura Gore

Gore Laura

Nový den

Nový den
Nový den

Naposled navštívené:
Laura Gore

Gore Laura

Nový den

Nový den
Nový den