Zari
ohodnotit

Prokletí Salemu [TV film]

Salem's Lot

Další název:
Salem's Lot: The Movie / Blood Thirst / Salem's Lot: The Miniseries
Rok:
1979
Délka:
112 minut, režisérský sestřih 184 min
Popis / Obsah / Info k filmu Prokletí Salemu
Úspešný a priťažlivý spisovateľ Ben Mears sa navráca po rokoch domov do rodného Salemu. Ako prvé ho pri vstúpe do mesta upúta veľkolepo a strašidelne pôsobiaci dom na kopci. V tomto dome kedysi slúžila jeho teta. Ben Mears prichádza do realitky, kde sa pýta, či je ten spomínaný dom na predaj, chcel ho kúpiť. Dom už nanešťastie má vlastníka. Ubytuje sa v miestnom penzióne. Sotva sa ubytuje, nadviaže priateľsky vzťah s pôvabnou Susan Nortonovou, dcérou miestneho lekára.

Ešte pred Benom prišiel ktosi povivnejší do mestečka. Bol to Richard K. Starker, obchodník so starožitnosťami, vždy chodiac v čiernom obleku ako majiteľ pohrebníctva. Starker si dal z ďaleka doviesť čosi tajomné do domu na kopci. Dvaja robotníci, ktorí niesli podivný náklad, ušli z domu, lebo z veľkej debny vychádzal nesmierny chlad a pobehovali okolo neho potkany. Krátko na to sa začali diať v Saleme podivuhodné úmrtia. Napr. v nemocničnej posteli na zemi našli ležať mŕtvého chlapca, v ktorom nebola ani štipka krvi. Po pohrebe však bol vydený niekoľkými svedkami, ako sa dobíja cez okno dnu. Umrtia pribúdali. Každému, i tomu najväčšiemu skeptikovi bolo jasní, že po mestečku vyčínajú vampíry. Ale kde je zdroj všetkého nešťastia? Nuž je to starý dom na kopci.

Spisovateľ Ben Mears videl ako dieťa, že v dome stráži. Ze minulosť je spojená s prítomnosťou. Ze dom priťahuje zlo v podobe už spomínaného starožitníka, ktorý si nechal doviesť tajomný náklad z ďaleka. Mesto ľudia opušťajú vo veľkom. Dokonca i šerif. Ben, Dr. Norton, jeho dcéra a malý chlapec sa musia postaviť proti zlú v dome, aby zabránili rastu vampírov.


Autor: gabikazavacka

Popis / Obsah / Info k filmu Prokletí Salemu
Spisovatel Ben Mears (David Soul)se vrací do města svého dětství a netuší, že se rozpoutalo staré zlo, které postihovalo určitou skupinu lidí… Jeden po druhém se lidé začali ztrácet: skupina Salemu umírá. Ben se obává, že odpověď se skrývá ve starém Marstenově domě s jeho záhadnými novými obyvateli, zlověstném panu Strakeovi (James Mason) a nepolapitelném panu Barlowovi.


Popis / Obsah / Info k filmu Prokletí Salemu
Specialista na horory všeho druhu, americký režisér Tobe Hooper, rozehrál ve snímku Salem's Lot tradiční upírský příběh.

Spisovatel Ben Mears se vrací do rodného městečka Salem's Lot. Místo očekávaného poklidu se zde však stane svědkem rychle se šířící upírské epidemie, jejímž epicentrem je tajemný starý dům. Musí se pustit se zákeřnými protivníky do boje.

Režisér vychází z obecně známých pravidel podobných historek, jichž se však striktně nedrží a na několika místech je porušuje (upír jednou má, jindy nemá nadpřirozené schopnosti apod.). Příběh, natočený podle literární předlohy Stephena Kinga, tak trpí celkovou nedotažeností, skrytou ovšem pod profesionálně zdatnou prací s napětím, umocněným pečlivě propracovanou zvukovou složkou.

Z dnešního hlediska se však film, zejména v závěrečné scéně, pohybuje na hranici nechtěné sebeparodie.

Autor/Zdroj: Kubinová Petra/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

18:25 - 18:55

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

8 minut již uběhlo
112 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

38 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

108 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nicolas Le Floch

Nicolas Le Floch
Nicolas Le Floch

Olia Natasha

Natasha Olia

Naposled navštívené:
Nicolas Le Floch

Nicolas Le Floch
Nicolas Le Floch

Olia Natasha

Natasha Olia