Zari
ohodnotit

Prodloužený víkend

Labor Day

Další název:
Predĺžený víkend
Rok:
2013
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
6.2.2014
„Od režiséra filmů Lítám v tom a June“
Popis / Obsah / Info k filmu Prodloužený víkend
Henrymu Wheelerovi je třináct let a přestože by se o domácnost měla starat jeho osamělá, zoufalá matka Adele, musí to dělat spíš on sám. Když se na konci léta vracejí z nákupu školních pomůcek, rozhodnou se pomoci zraněnému, neodbytnému podivínovi, který potřebuje svézt. Jmenuje se Frank Chambers a po chvíli vyjde najevo, že je to právě on, kvůli komu je celé město na nohou. Frank je uprchlý trestanec a náhodou si vybral právě Adele a Henryho, u nichž se potřebuje na pár dní schovat. Frank je na první pohled drsňák a jde z něj strach. Pod tvrdou slupkou se však skrývá čistá duše, která by sama od sebe neublížila ani mouše. Během prodlouženého víkendu se trojici podaří navázat velmi úzký vztah, který všechny tři ovlivní na celý život.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 08.03.2015 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Prodloužený víkend
Adele (Kate Winslet) před časem opustil manžel a ona se z toho dosud nevzpamatovala. Místo toho, aby se starala o svého třináctiletého syna Henryho, pečuje on o ni. Rozpad manželství navíc prohloubil její uzavřenost, úzkostlivě se proto vyhýbá styku s okolím. Výjimkou jsou jen pravidelné výpravy pro zásoby do blízkého supermarketu. Při jedné z nich se seznámí s Frankem (Josh Brolin), který ji dost nesmlouvavě požádá o pomoc. Frank právě uprchl z vězení, během útěku se zranil, a proto hledá dočasnou skrýš, alespoň než se přežene první vlna pátrání. Vyděšená Adele ho vezme k sobě domů a snaží se mu ve všem vyhovět, jen aby jí nebo Henrymu něco neudělal. Postupně se ale odhaluje, že pod drsnou slupkou zločince se skrývá tragický příběh chlapa, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti, a Frank začne Adele postupně ukazovat i svou pravou tvář. A žena, která si podvědomě naplánovala, že zbytek života prožije v zoufalství, najednou pocítí záchvěv štěstí, naděje a lásky. Uvědomí si, že se má o koho opřít, byť je to zločinec na útěku. Otázkou je, zda jim to může vydržet déle než jeden prodloužený víkend na konci léta.

zdroj: TZ CinemArt a.s.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Prodloužený víkend
Příběh filmu Prodloužený víkend je křehký jako broskvový koláč, který v něm hraje zásadní roli. Vypráví ho úspěšný režisér a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom (2009), Juno (2007)), jenž má rád neobvyklé hrdiny, ať jsou jimi těhotná puberťačka, vášnivý obhájce kouření nebo citově vyprahlý sběratel nalétaných kilometrů. Tentokrát si vybral ženu, která už od svého života příliš mnoho překvapení neočekává a možná právě proto jí do něj kdosi nečekaně vstoupí. Divácký zážitek neslibuje jen Reitmanovo režijní vedení, ale také Kate Winslet (Nouzový východ (2008), Prázdniny (2006)) a Josh Brolin (Tahle země není pro starý (2007)) v hlavních rolích.
Cinemart


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Prodloužený víkend
Americký scenárista a režisér Jason Reitman přichází po čtyřech komediálně laděných snímcích s romantickým dramatem Prodloužený víkend podle bestselleru Joyce Maynardové. Dospělý vypravěč Henry vzpomíná na rok 1987: tehdy mu bylo třináct let a prožil šest dnů, jež rozhodly nejen o jeho životě. – Chlapec žije na malém městě v Nové Anglii v chátrajícím domku s matkou Adele, která po porodu mrtvého dítěte a rozchodu s manželem trpí apatií, spojenou s úzkostí při styku s lidmi. V jejich domě se ocitne uprchlý vězeň Frank, odsouzený na osmnáct let za vraždu. Mezi trojicí vznikne křehký vztah: dospělí se do sebe zamilují a dítě najde v sympatickém zločinci otcovskou oporu. Rodinné štěstí má však krátké trvání. Uprchlík, který nešťastnou náhodou zabil svou nevěrnou ženu, se vrací do vězení, další setkání s milovanou Adele se odehraje až po mnoha letech. – S jistotou natočený snímek těží zejména z hereckých výkonů a z důrazu na detaily, jak v gestech a mimice postav, tak ve ztvárnění prostředí, v němž se pohybují.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2014/2


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama