Zari
ohodnotit

Priťaženije

Další název:
Притяжение; Prityazhenie; Attraction
Země:
Rok:
2017
Délka:
132 minut

Komentáře k filmu Priťaženije

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Halleluja
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.1.2018
Hezké
První třetina filmu je   naprosto famózní. Pak se ona   "famóznost"   postupně vytrácí,   zůstává docela hezký   příběh. Ono - kde jinde   byste viděli mimozemšťana,   jak si to vykračuje městem v   beranici, teplákách a   plastových pantoflích?   Romantiky a hezounů a   hezounek je ve filmu docela   dost, ale ne zase tak moc, aby   to nějak vadilo;   sentimentální závěr   zachraňuje solidní hlavní   záporák. Za sebe   doporučuji.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.11.2020
´Přitažlivost´ Ruský   sci-fi snímek vzniklý z   vybraných scén a námětů z   amerických filmů posledních   třiceti let. Název tak   spíše evokuje k   přitažlivosti k americké   filmové sci-fi tvorbě, od   romantiky až po válečné   blockbustery. A skutečně   toho není málo a tak, jak to   u podobně laděných snímků   bývá, si i u tohoto filmoví   fanoušci mohou oprášit své   znalosti a hádat, jaký motiv   z kterého snímku vlastně   je. Například napadení   Země a vzniklá panika   připomíná film ´Válka   Světů´ (1953,2005),   romantický kabát zamilované   dívky k mimozemšťanovi   vypadající jako člověk   zase připomene filmovou   sci-fi romanci ´Starman´   (1984). Nebo válečná   scéna ke konci, kde jeden z   chuligánů v mimozemském   robotickém skafandru bojuje s   ruskou gardou, nemálo   připomíná podobné scény z   počinu ´Transformers (2007).   Atd., atd. Je známo, že   ruská kinematografie hodně   napodobuje hollywoodské   filmové motivy, ale tohle je   vskutku tvůrčí majstrštyk.   Příběhově a v logice   vývoje děje to strašlivě   skřípe, ale co se týče CGI   efektů, klobouk dolů. Film   byl uveden ve 3D, což muselo   hodně vyniknout. V historii   ruské kinematografie se   jedná o první film o invazi   mimozemšťanů a dá se   říct, že se na tom tvůrci   patřičně vyřádili. Po   delší době byla v rámci   filmu dokonce přímo použita   současná vojenská technika,   takže tu jsou vidět   současné ruské obrněné   transportéry, vrtulníky,   roboty, drony a dokonce i   raketový křižník s   těžkými letadly. Kvůli   dokonalosti scén byli   pozváni konzultanti, jako   např. aktivní vojáci   námořnictva, vzdušných   sil, pozemních sil,   ministerstva pro mimořádné   situace a ministerstva vnitra.   Škoda jen, že ruští   tvůrci ještě stále   nedokáží sami přijít s   něčím originálním a   natáčejí jen takovéto   podivné slepence.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.8.2021
  
Trikově je to skvělé a   příběh sám také není k   zahození. I když už tu byl.   Co je neštěstí je love   story, to je ten kámen   úrazu. A k němu se   samozřejmě váží i   hluchoty, což u mne opět   ubralo na hodnocení. Nejlépe   hrál asi Alexander Petrov   roli Ťomy, jinak tu z   herectví nic tak   převratného nebylo. Nu,   přesto se mi to líbilo, a   konec se mi zdál docela   napínavý.  
 
 

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Silvestr 1998

Silvestr 1998
Silvestr 1998

Naposled navštívené:
Silvestr 1998

Silvestr 1998
Silvestr 1998