Priťaženije (2017)

Priťaženije
65.5 %
 
 

Další název: Притяжение; Prityazhenie; Attraction

    Žánr: sci-fi / melodrama / dobrodružný
    Země: Rusko
    Délka: 132 min.
POZOR SPOILER
  
Mladá dívka Jula Valentinovna Lebeděvová sedí se svým psem venku před domy a přemýšlí… 
Ve škole později učitel vypráví o meteorech a o tom jak a kdy je pozorovat. Zrovna mají být vidět. A tak všichni lidé pozorují oblohu. Ve dne.  
Julyna kamarádka Svetka se s ní loučí a odjíždí pryč. Jula sama přichází domů, kde je již její otec Valentin Jurijevič Lebeděv, voják z povolání. Ten jí zakazuje jít ven. Jenže venku ji čeká Arťom zvaný Ťoma, její kluk, který ji přemluví k útěku. Ten je jednoduchý, otec odešel do zaměstnání. A je zrovna u toho, když je objevena mimozemská loď. Ta je vzápětí zasažena vojenskou střelou a padá k zemi.
Při pádu zasáhne i byt, kde našli soukromí Ťoma a Jula. Tak tak, že si zachrání životy. To Svetka takové štěstí neměla, tu to smetlo ze střechy.  
U havarované lodi je mimozemšťan a s ním zde stojí Julyn otec s novinářem Michailem Poleskinem. Zkouší komunikovat. Mimozemáci sdělují, že chtějí čas na opravu lodi, jak později vypoví Julyn otec. 
Jeho dcera pak opouští nemocnici, kde se ocitla po nárazu lodi do domu. Nyní je venku s Ťomou, když pro ni přijíždí její otec, který děkuje Ťomovi za záchranu dcery, ale také mu vyčte, že ji do toho zatáhl. Vzápětí odjíždí i s dcerou.  
Jula se později přidává ke skupině odboje, ve které je i Ťoma. Tato skupina svádí zmařené životy při havárii lodi na mimozemšťany a naprosto ignoruje fakt, že to byli lidé, kteří na ně vystřelili.  
Tato skupinka v počtu pěti lidí pronikne až do přísně střeženého pásma, kde je i havarovaná loď. Zde Jule zachrání mimozemšťan život, ale je ostatními sražen a padá z velké výšky. Dole je nalezeno něco jako brnění. Jenže Jula si všimne opodál ležícího mladého muže, který otevřel oči. Pro něj si později dojde, a ještě s kamarádem jej dostane do nemocnice.   
Zde je provedena transfuze a po ní se přesune jeho náramek na ruku July. Ta pak zjistí, že se ta věcička chová divně v blízkosti vody. 
Ta se také shromažďuje u poškozené kosmické lodi, a proto je lidem rozdávána na příděl.  
Mimozemšťan se pobere a představí se jako Chekom. Jula jej posílá ke svým, ale on je cestou zatčen. A protože se Ťoma ocitne v řeži při rozdělování vody, setkají se ti dva na stejné policejní stanici.  
Sem přijde i Jula a Chekona vytáhne na svobodu. Zavolá svému otci, aby mohl mimozemšťan jít pro šilk To je věc, kterou má v moci armáda. Ta dokáže stlačit čas tak, aby se loď mohla dostat zpět.  
Jula zmate otce vyprávěním o tom, že je těhotná a Chekon mezitím ukradne šilk. Jenže tím vyvolá poplach. Tak se ukryjí u July.  
Když sem přijede otec, prchají. Při svém útěku se ukryjí mimo jiné i v davu lidí na koncertě. 
Jejich vztah se více utužuje a stává se z něj láska. Oba se blíží k lodi, ale jsou napadeni Ťomou a jeho partou. Dochází ke rvačce a střelbě. Jeden z Ťomových mládenců neopatrně zastřelí svého kamaráda. Vina se ovšem hází opět na mimozemšťana. A proto jsou burcováni lidé do boje proti cizincům. Samozřejmě jich několik stovek jde. Jenže je zde armáda, které padne do rukou jak cizinec, tak i Jula. Zdá se, že jim není souzeno se k lodi dostat... 
    Autor: Pitryx

režie:
Fjodor Bondarčuk
 
 
hraje:
Irina Staršenbaum (Julja Lebeděva), Alexandr Petrov (Arťom), Rinal Muchamětov (Hekon (Hijken)), Oleg Meňšikov (Lebeděv), Sergej Garmaš (vicepremiér), Ljudmila Maksakova (babička Ljuba), Jevgenij Michejev (Gugl), Nikita Kukuškin (Ruslan), Jevgenij Sangadžijev (Piton), Alexej Maslodudov (Žeňa), Darja Ruděnok (Svetlana Morozova), Anton Špiňkov (Mironov), Evgenij Korjakovskij (učitel), Nikita Tarasov (Michail Poleskin), Děnis Karasjov (generál), Oleg Novikov (poručík obrany CKKP), Grigorij Dancinger (Leonid Jevgeňjevič), Maxim Jevsejev (důstojník RKO), Sergej Čerdancev (cestující), Maxim Linnikov (hlídka), Kirill Zaporožskij (Lebeděvův pomocník), Viktor Babič (expert), Anton Děrov (expert), Anton Afanasjev (úředník), Ge Jan (hlasatelka zpráv ze zahraničí), Jurij Sazonov (lékař), Sergej Šatalov (poručík Miškin), Jurij Loparjov (důchodce), Sergej Basok (poručík), Julija Čebakova (policistka), Uljana Kulikova (dívenka), Alexandr Nazarov (zástupce Rady federace), Stěpan Starčikov (tajemník Rady federace), Jevgenija Chomžukova (dcera vicepremiéra), Diana Jenakajeva (dívenka na houpačce), Jevgenij Kudrjavcev (starší muž), Danil Dmitrijev (basketbalista), Anton Bagrov (muž ze severu), Pavel Jasenok (mladík na barikádách), Vadim Ljamcev (hlídka), Vladimir Butěnko (velitel taktické skupiny), Vasilij Frolov, Andrej Koss, Dmitrij Savjaněnko, Viktorija Cygankova, Julija Jegorova (Juliina spolužačka), Michail Chmurov (ministr MČS), Irina Rossius (vedoucí vysílání zpráv)
 
 
scénář:
Oleg Malovičko, Andrej Zolotarev
 
 
kamera:
Michail Chasaja
 
 
hudba:
Ivan Burljajev
 
 
střih:
Alexandr Andrjuščenko
 
 
zvuk:
Makar Akhpachev, Andrej Fonin, Hayden Collow, Alexey Kobzar, Sofia Matrosova, Ivan Neskov, Dave Whitehead
 
 
vizuální efekty:
Vitalijus Žukas
 
 
výprava:
Žanna Pachomova
 
 
výkonný producent:
Michael Kitaev
 
 
producent:
Fjodor Bondarčuk, Alexandr Andrjuščenko, Dmitrij Rudovskij, Michail Vrubel
 
 
kaskadér:
Andrej Zolotuchin, Sergej Rjabcev, Taras Kijaško, Vladimir Lukjančikov, Oleg Snopkov
 
 
casting:
Todd Resnick
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.