Zari
ohodnotit

Případ nevěrné Kláry

Il Caso dell'infedele Klara

Další název:
The Case of Unfaithful Klara; Příběh nevěrné Kláry
Rok:
2009
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
11.6.2009
Popis / Obsah / Info k filmu Případ nevěrné Kláry
Do hotelového pokoje vjíždí s vozíčkem číšník. Jde o zaměstnance agentury, která špehuje pana Sailera. A právě jemu do pokoje umístí mikrokameru.

Do školy přichází nový učitel hudby Luca Castelli. Ten žije s dívkou Klárou a aniž si to zpočátku přiznává, žárlí. Luca navštíví šéfa kanceláře, která usvědčila Sailera z nevěry. Šéf se jmenuje Denis. Jendou se Luca u sexu pořádně nesoustředí a Klára to odhalí. Proto Luca znovu vyhledá Denise a tvrdí mu, že se domnívá, že mu Klára lže. Chce, aby ji Denis sledoval. Ten má manželku Ruth a tuší, že mu "zanáší". I volá své kolegyni Nině a zve ji na večeři. Ale nic z toho není. Luca se s Denisem pohádá, trošku se i poperou. Luca si sám ověří, že její matka, paní Kačírková v nemocnici neleží, jak mu tvrdí Klára. Takže následuje hádka mezi Lucou a Klárou. Jenže se pak ukáže, že její matka v nemocnici skutečně byla. Denis se konečně vyspí s Ninou. Luca končí v nemocnici po „pádu“ ze schodů. Denis odjíždí do Benátek i s Klárou. Má ji „hlídat“. Jenže se to celé zvrtne a Denis Kláru před Lucou varuje. Klára jej však stále miluje a myslí si, že by se ze žárlivosti mohl vyléčit. Jenže pak dojde k tomu, k čemu zákonitě dojít muselo. Na řadu přichází i zbraň…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Případ nevěrné Kláry
Miloval Kláru. Miloval ji opravdově, hluboce a šíleně.
A z jeho šílené lásky se zrodila žárlivost. Zbytečná, nekonečná a hlavně nebezpečná.
Mladý talentovaný italský hudebník Luca (Claudio Santamaria) žije v Praze se svou krásnou přítelkyní, studentkou Klárou (Laura Chiatti). Asi by jim nic nescházelo, kdyby Luca na Kláru chorobně nežárlil. Touha odhalit Klářinu nevěru s jejím lektorem (Miroslav Šimůnek) přivede Lucu až do detektivní kanceláře, kterou vede jeho naprostý protipól Denis (Ian Glen). Ten přebývá se svou ženou Rút (Pavlína Němcová) ve vzácně harmonickém
a otevřeném vztahu, ve kterém se Ruth netají dobrodružstvími s jinými muži. Denis zase udržuje milostný vztah s kolegyní v detektivní agentuře Ninou (Kierston Wareing), rozvedenou matkou dvou dětí.
Luca sice Denisův přístup k partnerským vztahům nechápe, přesto si ho najme, aby obstaral usvědčující důkazy Klářiny nevěry. Denis se vrhá do práce a brzy začne být nejen jemu jasné, že Kláru nepozoruje už jen z profesních důvodů. Na obzoru se rýsuje milostný trojúhelník, který má nebezpečně ostré hrany.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Případ nevěrné Kláry
Luca, mladý talentovaný italský hudebník, žije v Praze se svou přítelkyní Klárou, velmi hezkou studentkou univerzity, na niž vytrvale a bláznivě žárlí. Posedlost a podezíravost přiměje Lucu najmout soukromého detektiva Denise ke sledování Kláry a nalezení důkazu případné nevěry. Denis je přitažlivý muž, mírně ironický až cynický a je zřejmým opakem Lucy. Se svou manželkou Ruth udržuje velmi otevřený vztah, ve kterém se Ruth netají dobrodružstvími s jinými muži. Denis zase udržuje milostný vztah s kolegyní v detektivní agentuře Ninou, rozvedenou matkou dvou dětí. Nešťastný Luca postupně získává Denisovy sympatie, detektiv však posléze začne podléhat kouzlu sledované Kláry. Začíná se zpronevěřovat vlastním zásadám, což může mít tragické následky. Sledování zavede hlavní hrdiny do magického prostředí italských Benátek, kde přichází nečekané finále, které potvrzuje, že ne vždy jsou všechny věci a osoby takové, jaké se nám zdají.

Český film 2008


Popis / Obsah / Info k filmu Případ nevěrné Kláry
Šestý snímek podle literární předlohy Michala Viewegha, Případ nevěrné Kláry, vznikl tentokrát v italsko-české koprodukci. Režisér Roberto Faenza však látku ze stejnojmenné knihy značně přepracoval a dal jí poněkud jiný charakter. – Ital Luca žije v Praze. Učí hudební výchovu na základní škole a dělá diskžokeje. Chorobně žárlí na svou krásnou přítelkyni Kláru. Najme si proto soukromého detektiva Denise (majitele malé detektivní kanceláře), aby ji sledoval. Dívka po jednom žárlivém výbuchu milence opustí, ale když se nešťastný muž kvůli ní málem zabije, vrátí se k němu. Před svatbou odjede do Benátek, kam ji Denis musí sledovat. Detektiv později mladé ženě řekne pravdu a vyspí se s ní. Luca pak detektiva ohrožuje zbraní, ale neublíží mu, cítí se prý vyléčen. Po svatbě s Klárou však zajde za dalším detektivem... Denis přitom v průběhu děje řeší vlastní citové vztahy s manželkou Ruth a s kolegyní Ninou. – Ve filmu se román (nejen ke značnému rozčarování autora) změnil v typickou italskou erotickou telenovelu. Ploché herecké výkony, tři zaměnitelné krásky (včetně topmodelky Pauliny Němcové), trapné dialogy, nelogický příběh, bezduchá režie, primitivní hudební doprovod a bezmocný dabing nominují snímek mezi nejhorší filmy roku. Nic nemohou zachránit ani apartní kulisy Prahy a Benátek.
–ivp-, Filmový přehled 2009/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zabludšij (Заблудший)

Zabludšij
Заблудший

Naposled navštívené:
Zabludšij (Заблудший)

Zabludšij
Заблудший