Zari
ohodnotit

Princezna husopaska

Die Geschichte von der Gänseprinzessin

Další název:
Die Geschichte von der Gänseprinzessin und ihrem treuen Pferd Falada
Žánr:
Země:
Rok:
1988
Délka:
79 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1990
„Film NDR natočený podle pohádky bratří Grimmů.“

Komentáře k filmu Princezna husopaska

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.8.2023
Už na jiném místě jsem   napsal,že německé filmové   a televizní pohádky prostě   nedávám!! Jako člověk   odkojený nádhernou poetikou   našich pohádkových filmů   se s tím německým pojetím   nedokážu srovnat a to platí   i v případě tohoto snímku.   Byť je námět od   pohádkových klasiků   bratří Grimmů a je tu i   docela výrazná česká   stopa, výsledek je bohužel   sotva průměrný, působí na   mne vysloveně nepohádkově a   poetiku aby tu divák hledal   lupou a pinzetou. Inu, JINÝ   KRAJ, JINÝ MRAV!
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.7.2008
"Nepohádková" pohádka...
...dost podivný nadpis, že?   Ale asi nejlépe vystihuje   můj postoj k této pohádce,   jíž jsem prostě nepřišla   na chuť. Pohádky bratří   Grimmů mi nikdy nesedly ani   ve čtené podobě, jsem   zkrátka přívrženec těch   našich klasických českých.   To ovšem neznamená, že by   film podle grimmovské   pohádky musel být špatný,   samozřejmě. Ale i při   nejlepší vůli jsem na   Princezně husopasce nenašla   nic, co bych mohla   vyzdvihnout. Příběh je   depresívní, chvílemi   brutální (smrt koníka   Falady, přitlučení koňské   hlavy nad vstupní bránu),   nemyslím, že zrovna tohle   jsou prvky do dětských   pohádek. Ač jsem viděla   Husopasku již na prahu   puberty /prakticky ve stejném   roce jako Mlčení   jehňátek/, to, co člověk   akceptuje u psychologických   dramat, nemůže přijmout u   pohádky. Je chmurná a i   když konec je dobrý a   Aurínie se dostane svému   princi, žádný pozitivní   náboj tolik typický pro   některé filmové pohádky z   ní nečiší...Herečky   Míša Kuklová a Dana   Morávková sice dělají, co   mohou, ale celkově záměr   natočit tuto   "pohádku" považuji   spíše za nešťastný   omyl...
Verik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.2.2005
Tahle česko-německá se mi   vůbec nelíbila.Ne moc   pěkně natočená,spíše   trochu   vražednější.Nejsmutnějš?   ? pro mě byla část,kdy   zabili koně Faladu.U toho   jsem brečela.
Ale že   bych vám tuhle pohádku   doporučovala,to zrovna ne.
Ovšem, to neznamená,že   se na ni nemůžete   podívat.To samozřejmě   můžete.Ale myslím si,že   vás to taky nebude bavit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama