Zari
ohodnotit

Princ a já

The Prince and Me

Rok:
2004
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
9.9.2004
„Krásný a bohatý a ještě k tomu princ, kterápak bude ta šťastná? Nebo nešťastná?“
Popis / Obsah / Info k filmu Princ a já
Paige Morganová má svůj život pevně naplánovaný a je nezlomně přesvědčená, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potká Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy, a zamilují se do sebe. A zdá, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie není jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování po Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce, a tak s ním šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže ale zdolat nástrahy, o kterých dosud neměla ani nejmenší tušení?

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Princ a já
Američanka Paige Morganová má o své budoucnosti jasno a je odhodlána pro její naplnění udělat vše. Dánský mladík Edward má také jasno a je mu to lhostejné. Ona je obyčejná holka, která studuje poslední ročník střední školy, chystá se studovat medicínu a vůbec ji netrápí, že je mezi kamarádkami jediná, která ještě nemá vážnou známost. On je dánský princ a následník trůnu, kterého nudí jednání vlády a zajímají ho jen přítulné holky a rychlá auta. V jednom ze svých rozmarů se rozhodne odjet do Ameriky a inkognito tu jako Eddie začne chodit na střední školu, shodou okolností právě na tu, kde se Paige připravuje na medicínu. Brzy se setkají a je to, jako když se střetne oheň s vodou. Eddiemu brzy dojdou peníze, a tak si musí najít brigádu, což nepotěší Paige, protože ji dostane v klubu, kde si přivydělává jako servírka. Společně strávený čas však pomalu obrušuje hrany, a když jí Eddie pomůže s obtížným seminářem o Shakespearovi, konečně ho vezme na milost. Dokonce ho pozve na Den díkůvzdání na farmu k rodičům. Eddie se s její rodinou brzy spřátelí a dokonce se zdá, že se mění jeho lehkomyslný přístup k povinnostem. Prince vypátrají bulvární novináři, Paige nedokáže přenést přes srdce, že jí lhal, a opustí ho. Ke svému překvapení si však uvědomí, že ho stále miluje, a když zjistí, že se vrátil do Dánska, vypraví se za ním. Přestože je poněkud vyvedena z míry přepychem, ve kterém žije, přijme jeho nabídku k sňatku. A tak pokud se v Americe musel změnit Edward, tentokrát je to ona, kdo musí přizpůsobit chování dvorní etiketě, aby se mohla stát důstojnou královnou.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Princ a já
Zdá se, že producenti spolu s režisérkou Marthou Coolidgeovou sázeli na jistotu, když se rozhodli natočit romanci Princ a já o milostném vztahu dánského následníka trůnu a „obyčejné“ americké dívky. Atraktivní téma i prostředí, a to vše nabízené s prostotou a přímočarostí pohádkových příběhů. Ale možná se měli poučit u Williama Wylera, co takový žánr potřebuje k tomu, aby se stal skutečným trhákem. – Dánského prince Edvardavíce než monarchie zajímají holky a rychlá auta. Touha po změně jej však zavede až do Ameriky, kde proti očekávání pozná nejen hezká děvčata, ale také chytrá děvčata. Než však získá lásku vzorné studentky Paige Morganové, musí se změnit, a to především ve svém přístupu k povinnostem. Když je ruka v rukávě, nečekaně vyjde najevo pravda o princově dosud utajované identitě a dívka musí chtíc nechtíc čelit novým okolnostem. I když chvíli koketuje s myšlenkou stát se následnicí trůnu, nakonec dá přece jen přednost studiu medicíny. Happyend je tedy odložen o několik let. – Film se z velké části natáčel v Praze, jež suplovala Kodaň, což českému divákovi přináší nečekané záminky ke smíchu. V epizodních rolích se objevuje řada českých hereček a herců. Dílko, připomínající námětem nedávný Deník princezny (jehož pokračování se k nám blíží), trpí zejména naivitou, schematičností a nenápaditou režií. Je z kategorie romantických příběhů, jakých televize po celém světě ročně plodí desítky. Na filmové plátno ovšem pronikl nejspíš omylem.
-pp-, Filmový přehled 2004/10


Popis / Obsah / Info k filmu Princ a já
Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání….Jenže….Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci… Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec ?
Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová…


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Princ a já: Sloní dobrodužství (2010) [TV film]

 Princ a já: Sloní dobrodužství (2010) [TV film]
Princ a já: Sloní dobrodužství n
The Prince & Me: The Elephant Adventure
Žánr: komedie / romantický / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Catherine Cyran

(pokračování)

Princ a já 3 - Královské líbánky (2008) [Video]

 Princ a já 3 - Královské líbánky (2008) [Video]
Princ a já 3 - Královské líbánky n
The Prince & Me 3: A Royal Honeymoon
Žánr: komedie / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Catherine Cyran

(pokračování)

Princ a já 2 (2006)

 Princ a já 2 (2006)
Princ a já 2 n
The Prince and Me 2
Žánr: romantický / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Catherine Cyran

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gerald Case

Case Gerald

Vladimír Straka

Straka Vladimír

Naposled navštívené:
Gerald Case

Case Gerald

Vladimír Straka

Straka Vladimír