Duben
ohodnotit

Princ a já

The Prince and Me

Rok:
2004
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
9.9.2004
„Krásný a bohatý a ještě k tomu princ, kterápak bude ta šťastná? Nebo nešťastná?“

Komentáře k filmu Princ a já

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.9.2010
X-tá verze stále stejného   příběhu o Popelce, která   není ani lepší ani horší   než ty ostatní. Ať už v   rámci žánru nebo celkově,   nijak nevyniká, ale snad ani   neurazí.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2004
neurazí nenadchne.   teenagerovská romantická   komedie, prostá vulgarismů.   i když herci hrají   výborně, přesto mám pocit,   že by to mohlo být lepší.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.4.2011
The Prince and Me
Romantický film Princ a já   je další z řad pohádek pro   dospívající a věřím, že   potěší i příznivce   romantiky celkově. Velmi   jednoduchá zápletka -   bohatý princ je vyhnán a tak   chodí do školy a musí si   vydělávat sám poznává   mladou chytrou dívku, která   mu nejdřív nemůže přijít   na chuť a pak bác jsou   zamilovaní.
Příběh, který se   přenesl na plátna   nesčetněkrát nijak   nevybočuje z klasiky snad jen   v tom, že v něm hraje   skvělá Julia Stiles, kterou   já mám ráda. Průměrná   podívaná, která sice   neurazí, ale rozhodně ani   nenadchne.
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Tuctovka.
Mnoho záživnosti do filmu   tvůrci nevnesli. Neohlídali   si herecký výkon hlavní   hrdinky, ale ani ten by   nazakryl nelogičnost, jež na   druhou stranu odstranila   mnohá dějová dilemata   podobných snímků. Průměr,   mohlo to být lepší, ale   také mnohem horší.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Potěší i neromantiky.
Nejsem až tak velký   příznivec romantických   filmů, ale když jsou dobře   i zábavně udělané, tak   proč ne. Tohle je opravdu   hodně pěkný film, ač jde o   téma pohádky o Popelce,   která ke štěstí přišla,   daleko více trumfne   slanější Pretty Woman.   Filmu Princi a já totiž   nechybí taková ta jiskra,   která v člověku vyvolá   pocit, že se na něj dívá s   chutí a se stejnou chutí jej   může vidět znovu. Paige   Morganová je krásně   "hubatá" a dánské   princátko už konečně   pochopí, že život nejsou   jen těžké bouráky a   nalíčené modelky. Určitě   jste poznali, že se film   natáčel v našem hlavním   městě, v drobným   roličkách princových   přátel a členů   "dánského" dvora   se objeví hodně českých   tváří - např. Andrea   Verešová. Osobně nejsem   zastánce laciných   happyendů, ale zde by mne   opravdu mrzelo, kdyby Paige   odjela z Dánska a její princ   a rytíř si pro ni do Států   už nepřijel. Film je natolik   milý, že zde by dramatický   konec spíše uškodil než   pomohl.
Byla natočena   ještě dvě pokračování,   ve druhém díle Paige hraje   jiná herečka, která   přechází do třetího dílu   a zde zase hraje prince (tedy   vlastně už krále) jiný   herec. Pokračování jsem   neviděla a možná právě   proto, že bych si těmito   změnami narušila ono kouzlo   tohoto prvního filmu, asi   bude lépe je ani nevidět. I   když - nikdy neříkej   nikdy....
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2009
Velmi vkusná a povedená   romantická komedie skvělá  
odpočinková   věc.Slušně jeto natočeno i   zahráno.
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Jeden z filmov na podklade   príbehu o Popoluške. Inak   zaujímavý námet, nebolo by   to po prvý raz, čo sa   následník trónu zaľúbi do   "neurodzenej"   dievčiny.Film nám zároveň   predkladá rozdielnosť   spôsobu kultúrneho   "prežívania" v   aristokratickej európskej   spoločnosti voči typickej   priemernej americkej rodine.   Dej filmu je zaujímavejší a   prepracovanejší skôr v   prvej polovici. Súhlasím s   názorom, že záver sa   príliš tvorcom   nevydaril,chcelo to trocha   viac kumštu. A čo sa týka   obsahu deja : pochybujem, či   by dovolili rodičia   následníkovi trónu   hazardné pretekanie na   autách; kráľovná vo   svojich výrokoch pôsobila   zavše až arogantne, až ku   koncu príbehu ukázala viac   ľudskosti.
Serpentina
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Nenadchne, ale potěší. Jen   ten konec bych vynechala, kde   vše dobře dopadne. Byla by   to změna nechat si jít   hlavní hrdiny svojí cestou a   už je neslučovat.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2013
Život americké studentky   Paige a dánského studenta   Eddieho nevypadá na lásku.   Když však Paige zjistí, že   Eddie je dánský princ, musí   oba ustoupit ze svých zásad.   Eddie má zdědit trůn a   Paige odjíždí za Eddiem,   aby se stala jeho ženou a   budoucí královnou.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2007
Já mám zřejmě pro   sladkobolné romantické   komedie nějakou slabost.   Tahle se od jiných ničím   neliší, děj je   předvídatelný, všechno   dopadne tak jak má, tedy   dobře, nečeká tu žádné   překvapení. Přesto, nebo   možná právě proto se mi to   líbilo a dobře jsem se u   toho bavil, občas i dojmul. A   to je přesně to, co od   takovýchto filmů čekám,   příjemnou zábavu.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Romantika jako noha! Ještě   to není ujetý a působí to   jako povedená pohádka.   Zaujalo mě, že film se   filmoval v Česku a hraje tam   pár našich herců, Dáša   Bláhová tajemnice v   královské rodině.A nesmím   zapomenout ani a krasávicu   jednu Andrea Verešovou.Jinak   film slušný, ale ...raději   bych viděl
americký   sitcom.
Georgie2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2010
První polovina ujde -   klasický příběh je podaný   vtipně a sympaticky. Jakmile   se ale děj definitivně   přenese do Dánska, je to   trochu přeslazené a   načinčané - královské   přehlídky, plesy, šperky, a   do toho nějaké to líbání   (každých několik minut,   fuj...), to je fajn jako   kulisa, ale ne jako výplň   třiceti minut filmu.
diamant
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Docela příjemný rodinný   film. Dvakrát za sebou bych   si ho asi ale nepustil.   Sáhnul bych možná po   stejném tématu ale   zaímavěji uělaném ve   filmech jako je Sydney White   (s nesmyslným českým   názvem Královna ročníku)   nebo skvělá Cesta do   Ameriky.
Naomi21
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.10.2009
Copak se nám to jen tvůrci   pokusili natočit? Příběh o   pohádkovém princi, který   poznává tvrdou práci a   zamiluje se do obyčejné   dívky? Celkem pěkný   začátek - ukázky ze   životů obou hrdinů, pak   následuje tradiční   "já ho nesnáším - ona   je divná", aby se   zjistilo, že ti dva jsou   vlastně stvořeni jeden pro   druhého. Film je celkem   příjemný, ale naprosto   šílené nápady scénaristů   ho hodně snižují - asi   nejodfláknutější je konec   - od chvíle, kdy Paige   odjíždí zpět do Ameriky   aby se hned vzápětí   (myšleno: v následujících   pár vteřinách, které   divákovi uplynou) ocitla zase   v náruči Edwarda. Jo, jo -   za konec by se tvůrci měli   hodně stydět.
qerulant
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2007
Původně jsem chtěl dát   čtyřku. Ale pak jsem si   vybavil všechny možné   pseudoromantické a   pseudovtipné   "týnejdžrovské"   bláboly... a nezbylo mi nic   jiného, než trošku   přitlačit, protože tenhle   film zas tak špatný není a   navrch jsem v něm objevil i   špetku originality (ale   opravdu jen špetku).
aduliatko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
aduliatko
teenegerska romanticka   komedia, ktoru si pozrie   nielen teeneger. hlavna   myslienka, ako prelietaveho   korunneho princa skroti mlada   chudobna dievcina, sice   vychadza zo starej znamej   popolusky, ale v prevedeni   tohto filmu to vobec   neprekaza. je to velmi   prijemna oddychovka, ktoru si   rada pozrie kazde dievca.
Lusinka1312
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Paige Morganová měla svůj   život pevně naplánovaný a   byla nezlomně přesvědčena   o tom, že neexistuje nic, co   by jí mohlo zabránit   vystudovat medicínu a stát   se doktorkou. Pak ale potkala   Eddieho, mladého   sympatického podivína z   Evropy. Zamilovali se. Ano. A   už to vypadalo, že velkému   štěstí nic   nebrání….Jenže….Eddie   nebyl jen tak ledajaký   student, ale Edvard Valdemar   Dangaard, dánský princ a   jediný dědic trůnu. Jeho   otec leží na smrtelné   posteli, takže Eddie musí   zanechat rebelského   poflakování v Americe a   vrátit se domů na   korunovaci… Bez Paige ovšem   odjet nechce a tak šokovaná   Paige odlétá do vzdálené   země, aby se stala   královnou. Dokáže to vůbec   ? Film se natáčel i v Česku   (především interiéry   paláců) a malou rolí se v   něm může pochlubit např.   modelka Andrea Verešová…
janaetz
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Jak už by se z názvu dalo   říci budeto zajisté opavdu   pěkný film ale bohužel ,   tento film má jednoduchý   děj skoro až do konce kdy   přesně víte jak to bude   pokračovat až na ten konec,   ale dá se říci že tento   film je skvělý na   nenáročné podívání a   relax u televize.
R-a-D-u-S-h-A
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2009
super filmík :)
I když nejsem mco příznivá   do romantických fílmů:-) ,   ale určitě nejsem taková ,   že se na žádný nepodívám   ten film se mi líbil už ,   že to nezkončilo jako vždy   svatbou jak to obvykle bývá   , ale dali to na   pokračování a to je super   ..... Ten film se mi strašně   líbil už tím jak Paige šla   za svým cílem :)
jranda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Velmi dobrá romantická komedie
Vzhledem k tomu, že mám   romantické filmy v oblibě,   může být moje hodnocení   trochu nadsazené. Příběh   filmu sice není příliš   originální, komediální   scény jsou do děje zasazeny   citlivě, což u jiných   filmů podobného typu není   samozřejmostí. To, že byl z   velké části natáčen v   Praze je pro českého diváka   plusem a nevím proč by to   mělo být směšné, jak je   uvedeno v popisu filmu   (Filmový přehled 2004/10).   Celkový dojem: milý film na   zlepšení nálady, dá se   vidět víckrát a na plátna   kin rozhodně patří,   narozdíl od akčních   krváků se slaboduchým   dějem, kterých je v kinech   plno.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38756minih38756Bathory (2008) 
Bathory n
minih54918minih54918Program na ochranu princezen (2009) [TV film] 
Princess Protection Program n
minih74329minih74329Čejenský bojovník (1994) [TV film] 
Cheyenne Warrior n
minih49696minih49696Nic než pravda (2008) 
Nothing But the Truth n
minih2930minih2930Amerika (1994/1) 
Amerika n
minih8484minih8484Honza málem králem (1977) 
Honza málem králem n
minih83044minih83044Nezvaní hosté (2011) 
Intruders n
minih7515minih7515Falešná hraběnka (1994) 
The Counterfeit Contessa n
minih35842minih35842Merlin (1998) [TV film] 
Merlin n
minih3832minih3832Beverly Hills 90210 (1990) [TV seriál] 
Beverly Hills 90210 n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Princ a já: Sloní dobrodužství (2010) [TV film]

 Princ a já: Sloní dobrodužství (2010) [TV film]
Princ a já: Sloní dobrodužství n
The Prince & Me: The Elephant Adventure
Žánr: komedie / romantický / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Catherine Cyran

(pokračování)

Princ a já 3 - Královské líbánky (2008) [Video]

 Princ a já 3 - Královské líbánky (2008) [Video]
Princ a já 3 - Královské líbánky n
The Prince & Me 3: A Royal Honeymoon
Žánr: komedie / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Catherine Cyran

(pokračování)

Princ a já 2 (2006)

 Princ a já 2 (2006)
Princ a já 2 n
The Prince and Me 2
Žánr: romantický / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Catherine Cyran

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:20 - 16:05

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:30 - 16:15

0 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

0 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

60 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann