Zari
ohodnotit

Příběh Piery

Storia di Piera

Další název:
Geschichte der Piera, Die; Histoire de Piera, L' ; The Story of Piera
Žánr:
Země:
Rok:
1983
Délka:
105 minut

Obsah filmu Příběh Piery

 
Předlohou snímku se stala autobiografická kniha herečky Piery Degli Esposti , otevřená zpověď o podivných sexuálních vztazích v její rodině a o jejím hledání vlastní cesty životem. Režisér Marco Ferreri potvrdil svou pověst vyhlášeného skandalisty, přesto pro svůj film, zobrazující mimo jiné i ve společnosti tabuizované téma incestu, získal do role otce Pierry filmovou hvězdu první velikosti. Marcello Mastroianni tu ovšem vystupuje v nezáviděníhodné roli a projevuje poněkud jiný druh sexuálního pudu, než jaký dosud ztvárňoval v mnoha svých rolích úspěšných milovníků.

Autor: Omnibus
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2012
Autobiografická kniha herečky Piery Degli   Esposti - filmy podle skutečně žijících   postav ty já můžu. Ale incest s vlastními   rodiči ? A dokonce s Mastroiannim ?! No to mi ho   vyndej, to snad ani nemám zapotřebí vidět...   No ale známý režisér, v Cannes 1983 cena pro   Hannu Schygulla... No tak mě zabte, já jsem TO   viděl.
Předesílám, že incest zásadně   neschvaluji a to ani blahé paměti Caligulovi,   ani dnes fotografovi Saudkovi, přestože na té   slavné polibkové fotce jim (jemu a jeho vlastní   dceři) to moc sluší :-) Nicméně, pokud to u   tématu incestu nebude znít nepatřičně, film   je natočen s jistou dávkou poetiky a kromě tu   explicitního, tu jen náznakového zobrazování   nejrůznějších sexuálních zkušeností   čiperné holčiny (však měla být po kom...)   obsahuje i dost jiných, sexuprostých ,silných a   znepokojivých obrazů ze života. Viz např.   elektrošoky na psychině. Lidé znalí ocení...


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Příběh Piery (1983)Příběh Piery (1983)Příběh Piery (1983)Příběh Piery (1983)
Reklama