Zari
ohodnotit

Příběh Eiffelovky

La Tour Eiffel, Journal Intime

Žánr:
Země:
Rok:
2014
Délka:
53 minut
„Za více než století toho pařížská dominanta zažila víc než dost. Poslechněte si její vyprávění a prohlédněte unikátní záběry.“

Obsah filmu Příběh Eiffelovky

 
Eiffelova věž se stala koncem devatenáctého století jedinečným architektonickým skvostem. Její konstrukce byla elegantní, vzdušná a lehká, přesto vážila mnoho tisíc tun. Architekti a inženýři ji projektovali u příležitosti pařížské světové výstavy v roce 1889 a zpočátku mohla stát v centru velkoměsta jenom deset let. Její licence byla poté mnohokrát prodlužována, stala se symbolem města a šiřitelem rozhlasového a televizního signálu a pokroku vůbec. Umělci ji opěvovali a vědci využívali k roztodivným pokusům. Podíváme se nejenom na unikátní záběry z její stavby a následných oprav, ale ona sama nám prozradí svá skrytá tajemství.

Zdroj:...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.5.2019
Dokument, který se tváří vtipně, ale je to   trapný až na půdu! Zejména díky komentáři,   který jakoby vypráví Eiffelovka sama o sobě a   v hrozně arogantním českém dabingu, jehož   ženský hlas trhá uši, nebo rádoby vtipným   popiskům, které mají vzbudit humor, ale marně.   Některé záběry jsou vcelku zajímavé, ale   film působí spíš jako orientační a   instruktážní video pro první stupeň   základní školy.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Samaritánka (Samaria)

Samaritánka
Samaria

Naposled navštívené:
Samaritánka (Samaria)

Samaritánka
Samaria