Zari
ohodnotit

Přepadení ve vzduchu

Passenger 57

Další název:
Prepadnutie vo vzduchu (SK); Passagier 57
Žánr:
Rok:
1992
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
23.7.1993
„Osud pasažérů letadla v rukou chladnokrevného zločince“
Popis / Obsah / Info k filmu Přepadení ve vzduchu
Vše začíná v okamžiku, kdy je po vraždě lékaře a divoké honičce v ulicích města zadržen jeden z nejnebezpečnějších teroristů, Charles Rane. Je chladnokrevný, inteligentní a duševně nemocný. Na svědomí má mnoho životů a teroristických akcí, mezi nimiž nechybí ani několik unesených letadel. Hlavním hrdinou příběhu je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, černoch John Cutter, který právě v té době provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby přijal místo šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI také Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Přepadení ve vzduchu
Wesley Snipes jako bývalý policista, který nehledí na nějaké to slovo a s ničím se příliš nepárá. Pro teroristy na lince 163 to není zvlášť příjemné zjištění.


Popis / Obsah / Info k filmu Přepadení ve vzduchu
Český název akčního thrilleru Přepadení ve vzduchu ne náhodou připomíná sní-mek Přepadení v Pacifiku. V obou filmech bojuje osamocený hlavni hrdina proti přesile teroristů, vedených chladnokrevným, inteligentním a cynic-kým psychopatickým vůdcem. Dějištěm však tentokrát není válečná loď; nýbrž letadlo plné pasažérů, kteří se náhle ocitají v nebezpečí smrti. Prostředím a ně-kterými dalšími prvky film tedy zase připomíná Smrtonosnou past 2. - Souboj , dvou rovnocenných protivníků se odehrává ve vzduchu i na zemi. Pro jednu z velkých scén bylo například vybráno prostředí lunaparku. - Černošský režisér Kevin Hooks dodržuje všechna pravidla žánru, nezříká se atraktivních prvků, ale nepoužívá je za každou cenu. Jakoby chtěl příběh "zcivilnit". Natočil průměrný oddechový film bez velkých ambici, ale také bez zbytečných siláckých kousků! Do hlavní role protiteroristického experta, hledajícího po tragické smrti milované manželky cestu zpět do života,obsadil černošského herce Wesleyho Snipese, jehož známe z filmu Bílí muži neumějí skákat. Vedlejší postavu velitele FBl Hen-dersona vytváří režisérův otec Robert Hooks. Autorem zdařilé hudby je známý basista Stanley Clarke.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Přepadení ve vzduchu
Běžný let na lince Florida - Los Angeles. Na palubě letadla se setkávají dva muži, v mnohém si podobní, v jednom zásadně odlišní. Prvním je černoch John Cutter, špičkový protiteroristický expert, který se po tragické smrti své ženy stáhl z aktivní služby a nyní letí do Los Angeles, aby nastoupil na nové místo. Velmi inteligentní, odvážný a velmi profesionální. Tím druhým je běloch, Charles Rane, proslulý terorista obviněný z ozbrojeného únosu čtyř letadel a cestující s pouty na rukou do Los Angeles k soudu. Velmi inteligentní, odvážný, ale šílený. Zabíjí s okouzlujícím úsměvem, s chutí a bez výčitek. Rane sedí jen několik řad za Cutterem a popravdě řečeno, nemá vůbec v úmyslu doletět do Los Angeles. Spolu se svými společníky zabije agenty FBI a pilota a přebírá kontrolu nad letadlem i dvěma stovkami lidských životů. Zastavit ho může jen jediný člověk - neozbrojený John Cutter, pasažér 57. Vysoko v oblacích a posléze i na zemi probíhá souboj síly, inteligence, vtipu a vůle ...


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama