Zari
ohodnotit

Přeber si to znovu

Analyze That

Další název:
Analyzuj znova (SK)
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
27.2.2003
„Minulost se hlásí o slovo a jeden vystrašený psychiatr s polepšeným gangsterem jí budou muset čelit.“
Popis / Obsah / Info k filmu Přeber si to znovu
Mafiánského bose Paula Vittiho, který má být za měsíc podmínečně propuštěn, se ve vězení pokusí někdo zabít. Volá proto svému psychiatrovi, doktoru Benu Sobelovi, ten se s ním však odmítne bavit. Vzápětí Sobel najde doma dvojici agentů FBI, kteří se ho na Paulův telefonát vyptávají. Když se pak gangster nervově zhroutí, je doktor povolán do věznice, aby ho vyšetřil a zjistil, zda svůj stav pouze nepředstírá. Podrobí gangstera řadě bolestivých testů a pak prohlásí, že Paul trpí psychosomatickou poruchou, která se může vyvinout ve schizofrenii. Přestože se Ben brání, je mu mafián nastěhován domů. Již cestou z vězení se doktorovi přizná, že všechno jen hrál a vysvětlí mu, že měl být zavražděn. Doktor mu doporučí, aby zločin pověsil na hřebík a začal nový život. Najde Vittimu práci. Ani jako prodavač aut, ani jako číšník, ani ve zlatnictví však příliš neuspěje, protože se nedokáže zbavit mafiánských způsobů. Nakonec ho stresovaný doktor seznámí s producentem gangsterského televizního seriálu, který ho najme jako odborného poradce. Krátce poté Paul za dramatických okolností zmizí a doktor Sobel dostane od FBI příkaz, aby ho do čtyřiadvaceti hodin našel. Podaří se mu to, ale je proti své vůli přinucen zúčastnit se spolu s mafiány loupežného přepadení. A aby toho nebylo málo, připlete se k tomu všemu ještě filmový štáb, pro který Paul pracuje.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Přeber si to znovu
Mafiánský boss Paul Vitti (Robert De Niro) je pár dní před propuštěním z věznice Sing Sing a agenti FBI se začínají rojit. Vypadá to na další zhroucení a tak je opět povolán doktor Sobel (Billy Crystal), aby nahlédl do temnot gangsterovy duše. A dojde k nejhoršímu. Vitti je podmínečně propuštěn s tím, že se o něj dr. Sobel bude starat dnem i nocí. A co hůř ubytuje si ho u sebe doma. Vitti se snaží začlenit se do běžného života seč mu síly stačí, jenže práce ve zlatnictví, restauraci, či prodejně aut se dá jen těžko sladit s návyky všemocného mafiána …


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Přeber si to znovu
Ve snímku Přeber si to znovu navázal režisér Harold Ramis na svou úspěšnou komedii Přeber si to (FP 7/99). Opět se zde setkává psychiatr Ben Sobel se svým zřejmě nejproblematičtějším pacientem, mafiánem Paulem Vittim. Zatímco v prvním snímku se oba muži vzájemně oťukávali, tady jsou z nich už staří známí. Ostatně na koho by se měl Paul obrátit, když se ho ve vězení pokoušejí zabít? A kdo jiný by měl (simulujícího) nervově zhrouceného gangstera léčit? Ministerstvo spravedlnosti má jasno. Doktor Sobel dostane proti své vůli vypečeného klienta pěkně domů a za třicet dnů ho vrátí na soudní přelíčení jako rybičku. - Snímek je opět postaven na situační komice a na více či méně vtipných dialozích. Znovu zde přichází na přetřes problematický a rozporuplný vztah obou protagonistů k jejich otcům, jenž je paradoxně sblížil už v prvním díle. Nijak objevným není psychiatrův pokus udělat z temperamentního Paula obyčejného pracujícího člověka. Starého psa novým kouskům nenaučíš, a tak se Paul Vitti v různých zaměstnáních marně snaží. Oživením snímku je konfrontace „skutečného“ a filmového gangsterského prostředí, když se zkušený Vitti stává poradcem na natáčení mafiánského seriálu a pohotově angažuje i své kamarády. - Herecké výkony Roberta De Nira, Billyho Crystala a Joea Viterelliho jsou tradičně výborné, bohužel však snímek Přeber si to znovu už postrádá „prvek překvapení“ z nesourodé dvojice a místy jen opakuje motivy z prvního dílu.
-kat- Filmový přehled 2003/3,

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

06:00 - 06:35

5 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

06:00 - 06:50

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Holčička z iglú (2012) [TV ser...

06:05 - 06:15

0 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:05 - 06:30

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jozefina Horváthová

Horváthová Jozefina

Naposled navštívené:
Jozefina Horváthová

Horváthová Jozefina