Zari
ohodnotit

Possession

Další název:
The Night the Screaming Stops
Žánr:
Země:
Rok:
1981
Délka:
123 minut, 97 (sestříhaná verze)

Komentáře k filmu Possession

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2010
Obnažené podobenství o   „nezvratném“ konci   manželského soužití.   Odehrávající se v   neurčeném časovém   rozpětí v neprodyšném   uzavření symbolických zdí   východního bloku, které se   jeví ve své tvrdošíjné   reálnosti natolik palčivé a   jsou právě tím   předznamenávajícím   výrazovým článkem   nemožnosti úniku. Andrzej   Zulawski se stravující   syrovostí rozehrává vztah   trpícího muže a hledající   se ženy. V neprostupném   uzavření jeden - druhému se   stává jejich syn jen   křehkým spojením   vytrácející se   normálnosti. Zulawski svou   Posedlostí vytvořil základ   a určil směr např. pro   Gaspara Noého Zvrácený a   Larse von Triera s jeho lehce   evokujícím snímkem   Antikrist.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.10.2014
V zásadě se jedná o tuze   ošklivý rozvod s typickými   příznaky jednání pod   tlakem v poslední   křečovité snaze obrodit   vztah... jinak jsou ti   anglicky hovořící   Francouzi, žijící v   útulném stínu Berlínské   zdi, naprosto běžnou,   šablonovitou rodinou... jen   jsem je nenáviděla už od   deváté minuty - způsob,   jakým mluvili, jak se   pohybovali, jak vyjížděli,   jak zírali - a mělo být   hůř - vytrvalci slabších   povah nechť si přistaví   kýbl... Nikdy jsem tyhle   polsko-francouzské výrobny   psychedelik na rozšíření   vědomí neměla v lásce a o   Kieslowském jsem si dokonce   myslela, že je divnej... to   po dnešku neplatí - kolega   Żuławski ho dokázal plně   rehabilitovat. A když jsme u   těch antipatií, Isabelle   Adjani mě nikdy nedokázala   oslovit, natož oslnit, teď   ale nevím, zda budu ještě   někdy schopna ji vůbec   akceptovat... lehko tudíž   uhádnout, že se neřadím do   fronty obdivovatelů jejího   ultrahysterického výkonu, i   kdyby se rozkrájela   (elektrickým nožem), dokonce   si myslím, že dát prádlo   do ledničky, jídlo do   pračky, zajít na nákup,   mrštit síťovkou o zeď,   zaprasit se vyválením v   mlíku, pak se pogrcat a bez   přestávky do toho ryčet je   právě pro ni mnohem   snadnější, než cokoli   jiného... i když tedy tu   postelovou scénu by, pravda,   každá nedala... Zdejší   hodnocení si vysvětlím taky   po svém - dobrá polovina   diváků dělala, že tuhle   posedlost vůbec neviděla a   vycenit se dokázala jen   hrstka zklamaných   odvážlivců... tím se   dostávám k mému vlastnímu   - až dvě hvězdy za   úzkostlivé vyhýbání se   klišé - nezavadíte o   kuřáka - ve francouzském   filmu! i za fakt, že v   záhlaví neřádil   informační šotek -   skutečně se jednalo o   horor... A že pan Żuławski   už patnáct let nic   nenatočil? No toto...
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.4.2017
Už jsem zase dlouho větší   krávovinu neviděla. Herecké   umění sice jako na divadle,   ale jedná se o totální   s*ačku. Btw - jak to tady   někdo rovná k Lars von   Trierovi - to je urážka,   hodná soudnímu stání!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:00 - 14:50

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

14:00 - 15:00

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:40 - 14:40

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:20 - 14:25

40 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama