Duben
ohodnotit

Pohádka o mokrosuchém štěstí [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1981
Délka:
82 minut
„Příhody mladého vodníka, který se vydal hledat svou ztracenou nevěstu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pohádka o mokrosuchém štěstí
POZOR SPOILER

V již zavřené hospodě vypráví hastrman Antonín Hrouz redaktorovi příběh svého mládí.

Kdysi před lety odešel do světa a tam se zamiloval do mladičké Andulky Juklíčkové. Láska je to oboustranná, jenže jednoho dne Andulka mizí a Toník netuší, kde je. Teprve až hastrman Šmikoranda vytáhne z jejího otce, že ji zašantročil do Prahy. Toník se tam okamžitě vydává. Skočí do bytu, kde pod vodou bydlí děda Kabrnáč. Vypoví mu, co a jak, a ten ihned povolává Jana Tátanáška, který ovládá spousty vodníků a tím pádem je to nekonečný zdroj informací. A tak je vodníkem Jemelkou nalezena paní, u které Andulka sloužila. Tatanášek se tam vypraví na opravu vodovodu a zjistí, že Andulka zmizela i se džbánem na pivo.

Čas uteče jako voda, jsou Vánoce a děda slibuje jarní cestu po všech vodách a hledání Andulky. Vodník Jemelka je zaláskován do slečny Stázinky. Když na ni čeká u kašny, dozví se o plaveckém candrbále. U téže kašny se Stázinka jen náhodou setká s Toníkem, slovo dá slovo a ona jej také na candrbál pozve. Na candrbále dojde akorát k pranici a Stázinka jede po Toníkovi. Ten ale vše uvede na pravou míru a dodá dívčinu přímo do náruče Jemelkovi. A ona za to dá Tondovi pohlednice, které jí Andulka posílala. Z nich děda Kabrnáč vyčte, že Andulka jede tam, kde je jarmark, a ihned se na nejbližší vypraví. Tam neuspějí, a tak jedou na další a zas na další. Nu, nyní jsou v Praze na Karláku a děda se zde projeví jako karbaník. Prohraje peníze i Toníka proměněného v žábu. Toho si odnáší hrnčíř a děda už nemůže nic dělat. Leží a je z toho nemocný a už je to bratru rok. A je zase pouť na tom samém místě. Děda najde hrnčíře a Toníka si vezme zpět. Tedy, žábu si vezme zpět, Toníka z ní udělá až pak. Ten hned nalézá svou Andulku jako mořskou pannu a konečně mohou být spolu.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Pohádka o mokrosuchém štěstí
Vodník Toníček se zamiloval do pohledné a pracovité Andulky, jenže jejímu tátovi to nebylo po chuti, a tak ji poslal do Prahy do služby. Toníček se ale nevzdal a šel ji hledat. Pomáhali mu snad všichni vodníci z Prahy i okolí, ale po Andulce jako když se slehla zem. To se ví, že se nakonec přece jenom našla, ale snadné to nebylo. V pohádce, která vznikla roku 1981 podle povídky J. Drdy Hastrmani v režii L. Ráži, hraje plejáda výborných českých herců: L. Šafránková, M. Růžek, V. Fabianová, V. Menšík, J. Dvořák, L. Pešek, L. Kozderková a především O. Vízner (vodník Toníček).

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

14 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

44 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

4 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178292

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10