Zari
ohodnotit

Pod vodou

Underwater

Rok:
2019
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
9.1.2020
Popis / Obsah / Info k filmu Pod vodou
POZOR SPOILER

Tam kde je věčná tma a tlak 25 tun na čtvereční centimetr, hluboko na dně oceánu, jsou ropné vrtné stanice. Na té jménem Kepler pracuje přes tři sta lidí. Mezi nimi i mladá Norah (Kristen Stewart).
Jednoho dne dojde k narušení tlaku a začne sem vnikat voda.
Stanice je skoro celá zničena. K Norah se stihl ještě přidat Rodrigo (Mamoudou Athie) a oba se chtějí dostat k záchranným modulům. Cestou najdou zavaleného, ale jen lehce zraněného Paula (T.J. Miller) a v první místnosti najdou i kapitána (Vincent Cassel).
Pak najdou naživu ještě i Emily (Jessica Henwick) a Smithe (John Gallagher Jr.).
Plán je následující. Musí se dostat do tři kilometry vzdáleného Roebucku. Takže si vezmou těžké skafandry a vyrážejí.
Hned při první závadě přicházejí o Rodriga. Druhé překvapení je signál nouzového modulu, který se čert ví proč nedostal nahoru. Paul a Smith se vydají to prozkoumat. Objeví jakousi podivnost a pak uloví neznámého živočicha. A zdá se, že jej něco hledá, ostatně, vzápětí se to mihne za oknem.
Hned poté jsou ti přeživší na samotném mořském dně a běží do další stanice. Odsud se kousek svezou mini vláčkem, ale kus musí zase podplout. Což odskáče Paul, protože jej něco vtáhne zpět.
Nyní jsou všichni ve stanici Midway, která je těžce poškozená. Proto se dlouho nezdrží a jdou opět ven. Zde však je podivný tvor a dává jasně najevo, že je to tu jeho království. Umírá další člověk.
Emily se již sama dostává do opuštěné expediční stanice Shepard. Zde se připraví a vybaví na další cestu a další boj s obludou. Nalézá ztracenou Emily a také nemohoucího Smithe. Toho pak táhnou za sebou až se dostanou ke stanici Roebuck.
Jenže záchrana je ještě daleko. Ono je zde totiž čeká nejedno překvapení...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Pod vodou
Skupina vědců pracujících 11 kilometrů pod hladinou oceánu v podmořské laboratoři se snaží po ničivém zemětřesení dostat do bezpečí. Temnota neprozkoumaného mořského dna ale není to jediné, čeho se musí obávat… Něco tam na ně v hlubině číhá.

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí.

Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Pod vodou
Skupina vedcov pracujúcich 11 kilometrov pod hladinou oceánu v podmorskom laboratóriu sa snaží po ničivom zemetrasení dostať do bezpečia. Temnota nepreskúmaného morského dna, ale nie je jediné, čoho sa musia obávať… Čosi na nich v hlbine číha.

Je to možno jedno z najhorších a najnebezpečnejších pracovísk na Zemi. Podmorské vedecké laboratórium stojí na jednom z najhlbších miest morského dna. Je obklopené úplnou temnotou, zvierané extrémnym tlakom, teplota vody sa blíži nule. Výskumný tím robí sondážne vrty, keď príde nečakané a ničivé zemetrasenie. Do tejto chvíle bezpečné priestory laboratória sa stávajú smrteľnou pascou.

Jednotlivé časti vedeckého komplexu sú extrémnymi tlakmi vody drvené ako papierová škatuľa. Jedinou šancou pre členov posádky je evakuácia pomocou hlbinných skafandrov. Lenže v okamihu, keď sa ocitnú mimo zdevastovanú stanicu, zistia, že ich zásahy do morského dna a následné zemetrasenie prebudili niečo, čo do tejto chvíle zostávalo ukryté pod morským dnom. Niečo neznáme. Niečo desivé.

CinemArt SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

17:20 - 18:25

43 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

17:35 - 18:30

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

3 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

73 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama