Zari
ohodnotit

Po čem muži touží

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
20.9.2018
Popis / Obsah / Info k filmu Po čem muži touží
Režisér úspěšné romantické komedie Pohádky pro Emu, Rudolf Havlík přichází s novou komedií s hvězdným hereckým obsazením Po čem muži touží. Scénář o věčném soupeření mužského a ženského světa napsal společně se spisovatelkou Radkou Třeštíkovou, která je jednou z nejprodávanějších domácích knižních autorek.

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“ Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší?

CinemArt


Popis / Obsah / Info k filmu Po čem muži touží
Režisér a scenárista Rudolf Havlík a spisovatelka úspěšných knih Radka Třeštíková jako spoluscenáristka využili ve fantastické komedii Po čem muži touží obligátní filmové téma genderové proměny hlavního hrdiny. Šarmantní mužský šovinista Karel Král, netající se pohrdavým názorem na ženy, se shodou náhod ocitne zakletý v ženském těle a musí si projít krušnou cestou, než pochopí, že ženský úděl rozhodně není lehký, ale že být ženou má také něco do sebe. Navíc se mu zalíbí jeho nástupkyně v křesle šéfredaktora Playboye, odkud byl ještě jako muž vyhozen, pohledná Leona Černá. Zpočátku se jí snaží škodit, avšak časem přehodnotí svůj postoj. Musí v novém těle řešit četné zapeklité situace s exmanželkou Jitkou a dospívající dcerou Julií, které ho považují za novou, poněkud podivínskou Karlovu přítelkyni Karlu. Jediný, kdo ví o jeho proměně, je kamarád Čestmír a ani ten mu v nelehké pozici moc nepomůže. Vše samozřejmě končí happy endem. Polepšený bonviván se vrátí do mužské podoby a získá úspěch s knihou Dívka mých snů. – Humor těží především ze záměny pohlaví, přičemž herecké obsazení podporuje prvoplánové zaměření dílka. Jiří Langmajer opakuje svou častou roli protřelého elegána, Anna Polívková si musí poradit s jeho ženskou podobou, přičemž zpočátku okatě akcentuje neohrabanost a nezkušenost chlapa v cizím těle. Zápletky jsou tuctové a tvůrci nepochybně sázejí na jistotu. To se jim vyplatilo, protože snímek Po čem muži touží, často povážlivě balancující na hraně kýče a „troškovské“ podívané, se stal třetím divácky nejúspěšnějším titulem a nejúspěšnějším českým filmem loňského roku. – Název jasně odkazuje na komedii Po čem ženy touží (2000, What Women Want; r. Nancy Meyersová) s Melem Gibsonem v roli muže, jenž dočasně získá schopnost poslouchat, co si ženy v duchu myslí.

Zdroj: NFA / -tbk-


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Po čem muži touží 2 (2022)

 Po čem muži touží 2 (2022)
Po čem muži touží 2 n
 
Žánr: komedie / fantasy
Země: Česká republika
Režie: Rudolf Havlík

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jason Adelman

Adelman Jason

 Kovi

Kovi

Naposled navštívené:
Jason Adelman

Adelman Jason

 Kovi

Kovi