Duben
ohodnotit

Píseň pro nevěstu

The Wedding Singer

Rok:
1998
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
4.6.1998
„Romantická komedie v rytmu osmdesátých let, která vypráví o svatbách, hledání toho pravého a lásce, která přichází nepozorovaně.“
Popis / Obsah / Info k filmu Píseň pro nevěstu
Robbie Hart má před svatbou s atraktivní Lindou. Je velmi oblíbeným rigfieldským zpěvákem na místních svatebních hostinách, při nichž nejen dokáže bavit společnost, ale také si poradit v kritických situacích, například když hrozí, že se zábava zvrtne ve rvačku. Ve svatební den marně čeká na Lindu, která mu jen pošle vzkaz na rozloučenou. Na jedné ze svatebních hostin se Robbie seznámí se sympatickou servírkou Julií, která by se ráda provdala za svého přítele, samolibého boháče Glenna, a byla by ráda, kdyby Robbie zpíval na její svatbě. Ten se však po rozchodu s Lindou zhroutil a odmítá zpívat na svatbách. Přesto se vydá s přítelem Sammym k Julii, aby jí popřáli k zásnubám. Dívka je ráda, že přišel a přestože si s jejím snoubencem nepadl do oka, poprosí ho, zda by jí pomohl s přípravou svatby. Během společně trávených chvil se pomalu sbližují. Robbie vypráví Julii, že skládá písničky, Julie mu zase prozradí, že u Glenna hledá především bezpečí a jistotu. Když jednoho večera Glenn s Julií, Robbiem a Sammym vyrazí na diskotéku, dívka se opije a Glenn se svěří Robbiemu, že Julii často podvádí s náhodnými známostmi, což se Robbieho silně dotkne. Uvědomí si, že Julii miluje. Chce se jí svěřit, ale nakonec to neudělá, když ji vidí za oknem šťastnou se svatebními šaty. Netuší, že si dívka v tu chvíli představovala, že je jeho nevěstou arozhodne, že si Glenna nevezme. Když to spěchá oznámit Robbiemu, otevře jí Linda, která využila Robbieho opilosti a vetřela se k němu s tím, že by se chtěla vrátit. Robbie se ráno probere z kocoviny, vyhodí Lindu a když se dozví, co se stalo v době, kdy vyspával opici, spěchá za Julií. Ta odletěla, aby se ve Vegas provdala za Glenna. Pokud ji chce zastavit, musí si hodně pospíšit.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Píseň pro nevěstu
"Píseň pro nevěstu" je romantická komedie o ztrátě a znovunalezení pravé lásky.
Veselý, sexy a mile staromódní příběh je postaven na přesvědčení, že instituce manželství má stále ještě naději - když dva lidé naleznou způsob, jak se sblížit.
Robbie Hart a Julia Lawrencová věří na svatby, dokonce se na nich potkávají. Robbie se totiž živí jako zpěvák na svatbách, Julie zase jako servírka. V soukromí má každý svého partnera. Robbie chodí se snoubenkou Lindou už šest let, a ona čeká, až se stane hvězdou. Juliin snoubenec Glen jí zase čtyři roky svatbu jen slibuje a slibuje...
Osud to zamotal tak, že Linda utekla Robbiemu od oltáře den předtím, kdy Glen souhlasil se svatbou a Julií. Robbie a Julie byli však evidentně stvořeni jeden pro druhého. Teprve s pomocí letadla plného turistů letících do Las Vegas a slavného Billyho Idola přichystají nakonec vlastní svatbu…

Autor/Zdroj: /Popis


Popis / Obsah / Info k filmu Píseň pro nevěstu
Co svět světem stojí, vyprávějí milostné komedie o Ní a o Něm. O tom, jak jsou si souzeni a jak se přes nejrůznější překážky, omyly a protivenstí dopracují k zaslouženému objetí, po němž následují už jen promočené kapesníky a závěrečné titulky.

Píseň pro nevěstu je také milostnou komedií, tudíž je na místě prozradit, kdo je Ona a kdo On. Tak tedy, Ona je servírka a pracuje na svatbách. Jmenuje se Julia a pravděpodobně se bude vdávat, pochopitelně ne za Něj, ale za bohatého samolibého idiota jménem Glenn Gulia, který ji hodlá programově podvádět.

On býval rocker, ale řízením osudu skončil jako zpěvák na svatbách. Jmenuje se Robbie a s dokonalou rutinou zvládá opilé příbuzné i chlapečky, trapně zvracející svůj první drink. I on má záhy vstoupit ve svátost manželskou, a to s podezřelou a citově evidentně nevyzrálou Lindou, která ukáže svou pravou tvář ve chvíli, kdy se nedostaví k oltáři.

No a pakliže jsme příčetní a při smyslech, stačí nám Jejich první společná scéna, abychom pochopili, že tihle dva k sobě naprosto a neodvratně patří. Jim to bohužel trvá poněkud déle...

Milostná komedie je žánr starobylý a prověřený, který sice už jen těžko může přinést co nového, na druhé straně ale dokáže spolehlivě fungovat navěky, pakliže ovšem tvůrci respektují několik málo základních pravidel. Výhodou bývá inteligentní scénář, ve správném poměru mísící humor, sentiment a lehkou sebeironii, stokrát obehrané scény a dialogy lépe zvládají dobří herci a ke škodě není ani režisér, který by svou variaci na dané téma svižně a nápaditě natočil. V případě Písně pro nevěstu nefunguje ani jediné.

Příběh, obávám se bere sama sebe dosti vážně a budí místy smích spíše mimoděčný, nadto jeho větší část (přesněji vše kromě prvních a posledních patnácti minut) splývá do jediného nerozlišitelného celku, v němž se zdlouhavě řeší výchozí situace, a totiž, že Robbie má zlomené srdce a myslí si, že Julia je jenom jeho kamarádka a Julia má pochybnosti o svém životním kroku a myslí si, že Robbie je jenom její kamarád. Je dosti vyčerpávající sledovat, jak obtížně a klopotně se autoři snaží oddálit okamžik prozření a jak se zbaběle uchylují k takovým scenáristickým berličkám jako je například nevysvětlitelný návrat Robbieho bývalé snoubenky (ano té, jenž ho v první čtvrthodině pohrdlivě a definitivně odhodila), která se objeví jenom proto, aby otevřela Julii dveře, vzbudila v ní mylný pocit, že se dali s Robbiem opět dohromady, načež znovu beze stopy zmizela.

Pokud jde o osobní kouzlo hlavních představitelů, pak Drew Barrymoreová sice dokáže vytvořit iluzi milostného tápání, ovšem v daném případě si s ním nemá moc co počít. Ještě podstatně hůř je na tom její partner Adam Sandler, který jednak vypadá jako omládlá karikatura Boba Dylana a mimoto je natolik bezvýrazný, že je vám v podstatě úplně jedno koho a proč si nakonec vezme. Jediný, kdo vám v hereckém obsazení dokáže případně zvednout náladu, je Steve Buscemi v malinké roličce opilého ženichova bratra, pronášejícího nesmyslný přípitek a pak ještě několik hvězd, o nichž sice nevíte, proč tu vlastně jsou, ale alespoň si je můžete užít.

A propos, zneškodňovat nepohodlného snoubence v letadle za pomoci servírovacího vozíku a asistence Billyho Idola je metoda sice neortodoxní, je to ale asi to jediné, co si z Písně pro nevěstu vůbec zapamatujete.

Autor/Zdroj: Hejlíčková Iva/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

13 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

12:40 - 13:35

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

18 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10