Zari
ohodnotit

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Další název:
Piráti z Karibiku 4 / Piráti Karibiku: V neznámych vodách (SK); Pirates of the Caribbean 4 - Fremde Gezeiten
Rok:
2011
Délka:
137 minut
Premiéra v ČR:
19.5.2011
„Přišel o posádku i o svůj koráb...“
Popis / Obsah / Info k filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Johnny Depp se vrací ve své ikonické roli kapitána Jacka Sparrowa ve filmu nabitém akcí a dobrodružstvím. Když se mu do cesty připlete tajemná Angelica (Penelope Cruz), není si jistý, zda se zamiloval, nebo zda se jedná o nemilosrdnou podvodnici, která ho využívá k tomu, aby nalezla legendární Pramen mládí. Když ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge, které velí slavný a obávaný pirát Černovous, ocitá se Jack na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
První Piráti z Karibiku se objevili v kinech před osmi lety. Příběh, který vycházel z oblíbené atrakce v zábavních parcích společnosti Walta Disneyho, se dočkal dvou pokračování, přičemž celá trilogie utržila v kinech přes miliardu dolarů. Realizaci čtvrtého dílu tak nezabránil ani odchod jejího režiséra Gorea Verbinského. S novou, konzervativnější koncepcí se producenti obrátili na Roba Marshalla. Objednávce studia se musel přizpůsobit nejen zkušený režisér a choreograf, ale i celý tým (především stálí scenáristé Ted Elliott a Terry Rossio). Pokud se ovšem k samotnému filmu něco nehodí, pak je to podtitul Na vlnách podivna (který je úlitbou stejnojmenné novele Tima Powerse, z níž tvůrci přejali některé motivy a jež u nás vyšla pod názvem Plout na vlnách podivna). Výsledkem je značně konvenční „restart“ série, který zprůměroval vypravěčské priority tak, aby zasáhl co nejširší divácké spektrum (větší důraz na ženskou hrdinku a přehledná dějová linka mají více oslovit ženy a děti v publiku). - Středobodem vyprávění je opět kapitán Jack Sparrow v kreativním podání Johnnyho Deppa, jemuž zdařile sekunduje hrdinova dávná, zavržená láska Angelica (Penélope Cruzová). Pomstychtivá kráska se dá s Jackem dohromady zprvu jen proto, aby jí pomohl najít mytický Pramen mládí. S jeho pomocí chce zachránit znovunalezeného otce, obávaného pirátského kapitána Černovouse. Pramen však hledá i protřelý kapitán Barbossa. Starý korzár, který nedávno přišel o nohu i o Jackovu milovanou loď Černá perla, se dal do služeb anglického krále Jiřího. Ten chce trumfnout svého španělského konkurenta, jehož námořníci zkomplikují život soupeřícím pirátským týmům na cestě „za pokladem“. – Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna poskytují ve srovnání s nápaditými předchozími díly pouze lehce nadprůměrnou zábavu, což se odrazilo i v jeho tržbách v USA. Verbinského napůl parodické, sofistikovaně chaotické pojetí ustoupilo jednodušeji organizovanému tvaru patrně i s ohledem na atraktivní formát 3-D. Právě v oblasti stereoskopické podívané ovšem titul nepřináší nic nového. – Předcházející díly: Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (FP 9/2003), Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (FP 9/2006), Piráti z Karibiku: Na konci světa (FP 7/2007). 
-ap-, Filmový přehled 2011/7


Popis / Obsah / Info k filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Film „Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides“ produkovaný Jerry Bruckheimerem a režírovaný Robem Marshallem zachycuje legraci, dobrodružství a humor, které stály u zrodu úspěšné série —tentokrát ve formátu Disney Digital 3D™. Johnny Depp se vrací ke své ikonické roli kapitána Jacka Sparrowa v akčním příběhu plném pravdy, zrady, mládí a odchodů. Když se Jack setká se ženou ze své minulosti (Penelope Cruz), není si jistý, zda jde o lásku — nebo zda tato žena jen „hraje na city“ a využívá ho, aby našla legendární Pramen mládí. Když ho donutí, aby vstoupil na palubu Queen Anne’s Revenge, lodi obávaného piráta Černovouse (Ian McShane), Jack se ocitá v nečekaném dobrodružství, kde neví, koho se obávat více: Černovouse nebo ženy ze své minulosti.

Mezinárodní obsazení série zahrnuje veterány, kterými jsou Geoffrey Rush jako pomstychtivý kapitán Hector Barbossa a Kevin R. McNally jako Joshamee Gibbs, dlouholetý přítel kapitána Jacka, spolu se Samem Claflinem jako oddaným misionářem a Astrid Berges-Frisbey jako záhadnou mořskou pannou. Film bude uveden do kin v roce 2011 během víkendu, na který připadá Memorial Day (Den obětí války).
Falcon


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Pirates of the Caribbean 6 (2018)

 Pirates of the Caribbean 6 (2018)
Pirates of the Caribbean 6 n
 
Žánr: dobrodružný / akční / komedie
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) [DCP]

 Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) [DCP]
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta n
Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
Žánr: dobrodružný / akční / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Joachim Rønning, Espen Sandberg

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

 Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)
Piráti z Karibiku: Na konci světa n
Pirates of the Caribbean: At World´s End
Žánr: historický / dobrodružný / horor / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Gore Verbinski

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)

 Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže n
Pirates of Caribbean 2: Dead Man's Chest
Žánr: dobrodružný / horor / historický / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Gore Verbinski

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

 Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly n
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Žánr: historický / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gore Verbinski

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

01:20 - 02:15

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

01:05 - 02:05

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:10 - 02:10

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Střed světa (The Center of the World)

Střed světa
The Center of the World

Doug Gould

Gould Doug

Naposled navštívené:
Střed světa (The Center of the World)

Střed světa
The Center of the World

Doug Gould

Gould Doug