Duben
ohodnotit

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Další název:
Piráti z Karibiku 4 / Piráti Karibiku: V neznámych vodách (SK); Pirates of the Caribbean 4 - Fremde Gezeiten
Rok:
2011
Délka:
137 minut
Premiéra v ČR:
19.5.2011
„Přišel o posádku i o svůj koráb...“

Komentáře k filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 47
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.8.2011
Vyvařit z prvního velmi   dobrého filmu tenhle   pochybný odvar a zprasit   takový potenciál dokáže   jenom Bruckeheimer a za tohle   by se měl doživotně smažit   v pekle, kde by se musel   denně dívat na svoje filmy.   Kdyby se Piráti na vlnách   podivna počítali jako   samostatný film, dalo by se   říct, že je to pokus o   letní odlehčený   blockbuster, ale právě v   kontextu s prvním dílem,   který tím pravým letním a   VTIPNÝM blockbusterem byl, je   tenhle díl ještě větší   ubohost než třetí, který   mě vyloženě vytočil.
Spousta zbytečných   postav, které se mihnou   snímkem a zaplevelují už   tak rozvětvený příběh,   vtipu velmi poskrovnu,   vykrádání sama sebe,   Cruz(ová) na okrasu a kdyby   umřela, tak je mi to celkem   jedno.
Ještě, že   jsem nemusela platit za   lístek. Radši si po xté   pustím první díl - vtipný,   svižný....
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2011
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
Ač Johnnnyho Deppa mám moc   ráda stejně tak kapitána   Jacka Sparrowa, do tohoto   dílu jsem se moc nehnala,   hodně mě odradil i   předchozí díl Pirátů,   který nebyl až tak nadupaný   a zajímavý jako předchozí   díly. Tak co říct, Na   vlnách podivna je sice film   Sparrowa, ale až tak mnoho   tam vidět není, což je   podle mě škoda. První   hodina byla neskutečně   nudná a vůbec jsem   nechápala délku filmu, ale   od chvíle, kdy se ve filmu   objevují mořské panny   příběh je přesně takový   jaký měl být už od   začátku, spousty vtipných   dialogů, dobrá akce a   samozřejmě nesmím opomenout   skvělou hudbu. Jinak jsem   byla moc ráda, že ve filmu   byl Barbossa, který patří k   mým oblíbeným. Takže pro   shrnutí ta druhá hodinka a   něco film hodně   zachránila.Takže pokud se   chyystá další díl, já   doufám, že bude v duchu   právě oné druhé povedené   části.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.9.2016
Je vidět, že tahle série je   oblíbená a úspěšná.   Počítá se s dalšími   filmy, al já si nemohu   pomoct, mně moc neoslovila.   Spojit více žánrů a   oprášit stará pirátská   dobrodružství vyšlo hned na   poprvé, ale přijde mně, že   ty další filmy jsou téměř   to samé, nebo prostě jsem se   do nich tolik nevžil.   Začátek ještě ušel, pak   už se to rozmělňovalo, dle   mého spousty vaty a řečí,   jedno shlídnutí stačilo.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2018
Další eskapády Jacka   Sparrowa ve čtvrtém volném   pokračování, u kterého se   viditelně ubral plyn. A je to   dobře, neboť překonávat   nabubřelost efektivnosti   předchozích dílů nejde   donekonečna. Vizuální   stránka je sice očekávaně   stejná, jen se ubralo na   velkoleposti. Námět děje   trochu připomíná starý   známý příběh ´Ostrov   pokladů´, jen tu nejde o   poklad plného zlata a   kamenů, ale o pramen mládí.   A všichni putují, hledají,   intrikují, zkrátka dělají   vše, aby dosáhli svého.   Trochu zamrzí absence s   trilogií spjaté postavy   Willa Turnera v podání   Orlanda Blooma. Je tu však   spousta postav nových, na   které je z počátku potřeba   si zvyknout. A byť snímek na   trilogii navazuje, na druhou   stránku jakoby se k ní   vůbec nehlásil. Celkově je   tedy značně rozporuplný,   ale to může být i vlivem   namlsanosti všeho   předchozího.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2012
Čtvrtý díl Pirátů z   Karibiku se opět povedl. Mezi   námi, ani jsem nečekal, že   to bude až tak dobré.
Příběh vymysleli   tvůrci výborně. Podle toho   otevřeného konce to vypadá   na další pokračování.   Tomu bych se ani moc nedivil a   vlastně ani nebránil.   Protože zatím to tvůrcům   vychází téměř dokonale a   jistě to pro není   prodělečné, což je v   dnešní době pro ně   vlastně   nejdůležitější.
A   herecké obsazení také   nemělo chybu. O J.Deppovi   netřeba dále diskutovat.   Ovšem byl jsem velmi rád,   že se zase objevil kapitán   Barbossa v podání skvělého   G.Rushe. Mimochodem tohoto   herce jsem vlastně objevil   až tady v Pirátech :-) a   potom jsem teprve začal   sledovat jeho tvorbu.
A   nemůžu si odpustit   připomenout ( znovu )   malilinkatou roličku ( snad   minutovou ) Keitha Richardse.   On se mi v roli tatíka Jacka   Sparrowa skutečně líbí   :-).
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2012
PIRÁTI Z KARIBIKU IV
NA VLNÁCH PODIVNA

Příjemná plavba   Na vlnách podivna po   karibských končinách nás   zavezla za dalším   dobrodružstvím. Hodně   diváků a příznivců se   těšilo na další   pokračování a já mám   neodbytný pocit, že právě   na to se tvůrci filmu až   příliš spoléhali.   Vytvořili film sice hravý,   neškodný, plný spíše   čarokrásné vizuální nudy,   ale na zážitky bohužel   chudobný. Příběh se   tentokrát neopakoval, herci z   minulých dílů tam ani nijak   zvlášť nechyběli.   Někteří staří známí   pobavili, chvilkami potěšili   i ti noví, oko se nabažilo   efektů. Příběh má své   kouzlo, Černovous má   charisma a tak vlny podivna   překvapivě fungovaly, i   když občas jako by se   tvůrcům ztratila nitka   příběhu. Angelica byla   roztěkaná, a místy se mi   zdálo, jako kdyby si někam   odskočila a pak nebyla tam,   kde měla být. A její   klasicky pirátský vztah s   Jackem byl hodně zvláštní.   Dějově i vizuálně se bylo   na co dívat, i když se   opakovala přeplácanost a až   nadlidské schopnosti Jacka   Sparrowa, kterému docházel   maličko dech, za celý film   pobavil pořádně snad   jednou.

Prostě   mi to připadalo podobné,   jako když někdo po letech   navštíví kdysi dávno v   dětství oblíbenou atrakci v   zábavním parku. A pak si   najednou uvědomí, že   zatímco kdysi měla své   úžasné a nezaměnitelné   kouzlo, dnes, po letech je   nenávratně pryč. A namísto   očekávané radosti se   dostaví spíš pocit   zklamání. Prostě už je to   tak, s každým dalším   filmem docházejí nápady,   vtípky a hlášky i tolik   potřebný nadhled.

Po několika dnech od   zhlédnutí si zapamatujete   možná scénu s mořskými   pannami. Zbytek je jenom vata   a ubíjející šeď, která   se veze na známé značce,   hercích a Zimmerově   burácivé hudbě. Zimmer   nasadil ostré tóny a doslova   ovládl film po všech   stránkách. Ale ani on   nezachránil celkově mdlý   dojem.

Film   nabídl více než dvě hodiny   nepříliš výrazné zábavy,   na kterou poměrně rychle   zapomenete.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2013
Druhý nejlepší díl po   dvojce. Ano. Opravdu jsem se   bavila. Nejvíce se mi líbila   část, kdy chytali mořskou   pannu. Johnny Deep předvedlo   opět skvělý výkon díky   němuž jsem se opravdu   bavila.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2011
Noví herci, nový příběh
Čtvrtý díl proslulé série   pirátů přinesl na plátno   nejen fantastický příběh,   ale i nové postavy. Ve filmu   se totiž už neobjeví   Orlando a s Kierou, na první   dojem si asi každý bude   myslet, že snímek bude stát   za nic, ale není tomu tak.   Zjistíte, že vlastně ani   není škoda, že tyto dvě   postavy byly ze scénáře   vyškrtnuty. Poněvadž jsou   tu překvapivé zvraty,   překvapující děj a také   opět fajn hlášky Jackieho i   ostatní srandičky.
Rozhodně bych neřekl,   že film je špatný, podle   mě Bruckheimer je   vynikající producent, který   vždy ví do čeho jde a   jestli má být   pokračování, pak tedy   nechávám otevřené   dveře...

Tento   film rozhodně doporučuji
superfilmar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2012
Co se týče kvality, je to o   něco lepší než trojka, ale   prvním dvoum filmům se to   prostě vyrovnat nemůže. A   to máme mít novou   trilogii...
Na tenhle   díl jsem se po nevydařené   trojce dost těšil, děj   vypadal zajímavě a i   trailer. Zároveň jsem se ale   i trochu obával. A   právem...
Záčátek   je velmi dobrý, ale čím je   film delší, tím víc   překombinované to je.   Akční scény nezaujmou, děj   s mořskými pannami si mohly   odpustit a i změna režiséra   naznačovala, že to nedopadne   moc dobře.
Na druhou   stranu - Depp a Cruz jsou   skvělá dvojka a báječně   se doplňují i McShane mi do   role Černovouse báječně   sedl. Je tu i vtip a spoustu   nezapomenutelných hlášek a   scén.
A 3D povedený   zážitek také trochu   zkazilo. Třetí nejlepší   díl v sérii, ale nové by   už být nemusely. Pro mě   naprosto zaslouženě 80%,   které si film těžce   vybojoval.
A exteriéry   byly taky super!
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.7.2018
║Rozpočet   $250miliónov║Tržby USA   $241,071,802║Tržby   Celosvetovo $1,045,713,802▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $83,464,826 //počet   predaných kusov 3,200,915║   Tržby za predaj DVD v USA   $29,822,243 //počet   predaných kusov 1,269,201║   Samoúčelná vývarovosť a   zároveň po slabom tretom   diely ešte väčší výplach   než som čakal, fakt rana pod   pás od tvorcov, pár dobrých   frkov, občasná ako taká   akcia a hlavne hudba Hansa   Zimmera tu dejovú suchotu   nezachránia, neskutočne   vyhodené peniaze a jeden z   najslabších popcorňákov   posledných rokov, slabý   priemer. /videl v kine: 40%/
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2015
Bacha na mořský víly!
Jak už to bývá, jsou   překrásný, ale jsou to   pěkný mršky! Jinak jsem   čekal několikrát už   přetlučenou slámu, ze   který by sem tam mohlo   vypadnout nějaký zrníčko.   Houbeles... tloukli tu slámu   už na 3x a přesto zní   ještě všechno nevymlátili.   Moc jsem nečekal a velmi jsem   se bavil. Na filmu je ku   prospěchu to, že filmaři   použili znatelně míň   triků, zbylo tak víc času   na zajímavý příběh a   herce samotné.
PS:   jo, a vydržte celý titulky   ;-)
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.9.2011
Dolary ve Vlnách
Zase žádné překvapení.   Celosvětově namasírovaná,   a tučně zaplacená show bez   emocí, nucené akce a stále   se opakujících soubojů.   Naštěstí ubylo chaosu   který provázel otřesný   třetí díl, ale přesto   zůstává pachuť vyhozených   peněz za jeden dobrý nápad   s mořskými pannami. Jinak   stále stejné opakováný   hledání čehokoli s podrazi,   úskoky, šavlovačkami a pár   dobrými hláškami Deppa.   Více už prosím téma   Pirátů neždímat už 2   díly není co! Velice   slabých 60% hlavně za   výpravu a geniální hudbu   H:Zimmera.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.9.2011
Přesně to co jsem čekal.   Piráti 4 už jen parazituji   na úspěchu předchozích   dílů. Žádný pořádný   děj, za to vleklé a nudné   akční scény, které už   nejsou ani vtipné. Pro mě   zklamání, doufám, že   další díl už nebude.   Dávám 60% s odřenýma   ušima.
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Jack Sparrow se sice vrátil,   ale nedá se říci, že v   nejlepší formě. Utáhnout   celý film dá holt fušku.   Scénáristé mu sice   přičarovali ohnivou   Penélope Cruz, přesto z   čtyřky cítím prázdnotu,   někam se zkrátka ztratila ta   jiskra, co v předchozích   dílech tak dobře fungovala.   Ani stokrát omílaný   soundtrack nezaujme. Je fajn,   že lidi chodí na Johnnyho,   ale aby se z toho nestala jen   nepříjemná povinnost.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2011
velmi zklamána :(
Depp v poslední době ne a   nezaujme...na celý film jsem   se dívala snad pět hodin -   pořád zastavovala,   odbíhala, zapla a dokola =   zklamání, otřepané boje,   otřepaná hudba, bez efektů,   bez oživení, bez chtíče...   a nějak méně propracovaný   Geoffrey Rush... jestli jsem   minulé díly hodnotila tak   vysoce a právem, tak tohle   hodnotím za naprostý   dlouhoočekávaný ale   propadák. Nejlepší na   celém filmu byl rozhovor s   králem - "já jsem král   anglický, irský..." a   Jackovo "pořád mi to   nic neříká" :)) a   dále až mořské panny daly   filmu trochu šmak,ale jen na   jejich vodním počátku, pak   možná jen zamilovaná Syrena   a bývalý sexy kněz... Jack   zde už také nějak   neexsceluje, prostě došly   nápady, chybí původní   herci, stará gesta už   nepobaví, Penelope zde   nenažhaví, jen doplní   křoví navíc... je čas,   udělat za černou perlou a   vůbec Jackem Sparrowem   definitivní tečku. Jenže   bohužel - celý film   otevřeně nahrává k   pokračování... celý film   se odehrával prakticky ve   tmě, nebylo zde nic ke   koukání, navíc v té tmě   jsem asi ani nepoznala ve   které fázi filmu nastupuje   sestra Penelope. Dlouho jsem   se u filmu tak nenudila... Tak   si alespoň ti herci   hvězdných jmen zahráli na   piráty a zloděje a pobrali   pár melounů na vinné révy   a kubánské doutníky.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2015
Další pokračování   tmavěmodrého pirátského   seriálu. A jistě ne   poslední. Bohužel kromě   standardního Deppa už na   něm není nic zajímavého,   ani mořské panny. Zábavné   méně a méně. Škoda, když   tvůrci, resp. producenti   neví kdy přestat.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.9.2016
Nahradit většinu dobrých   postav ve filmu zrovna   Penelope Cruz byla velká   chyba. Ta ženská naprosto   neumí hrát! Film je   úděsně dlouhý. Opět by to   chtělo střihačské nůžky.   Užvaněné scény   vystříhat. Od zátahu na   mořské panny už film   získává (konečně) švih a   smysl.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2013
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
Dost slabe,samozrejme nie tak   ako trojka,pribeh zaujmavy a   ked sa vyskytne akcia je sa   naco pozerat.Taktiez Jackow   humor a hlasky dokazu   zabavit,opat je tu aj skvele   herecke obsadenie Penelope   Cruz alebo Ian Mcshine,ale   chyba li my Orlando Bloom a   Keira Knightley.A ktomu su vo   filme momenty v ktorych priam   zaspavate.
legenda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.9.2011
...a predstavujem Vám nominanta na Zlatú malinu
To už nemalo čaro tých   Pirátov z karibiku z rokov   2003-2006. Johnny Depp už   Sparrowa nezahral tak   presvedčivo a vtipne, ako v   minulých dieloch. Prečo   nenechali režírovať   osvedčeného Gora   Verbinského? Marshall urobil   z tejto série nudnú frašku.   Sklamanie roku 2011 a môj typ   na získanie ocenenia Zlatá   malina za najhorší film   roku. P.S.: Penélope Cruz mi   do koncepcie filmu vôbec   nezapadla a jej postava bola   príťažou deja. Nevýrazná   postava bol aj Ian McShane,   asi jeho najhoršie   stvárnená filmová úloha v   jeho kariére. Jednoducho,   tvorcovia filmu sa spoľahli,   že film bude komerčne
úspešný napriek   slabučkému deju a slabých   hereckých výkonoch - tak to   odflákli - a je to, žiaľ,   vidieť.
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2011
Podle mě je hlavní problém   v tom, že jsme všichni   počítali s tím, že Piráti   z Karibiku budou KOMEDIE. Ale   pokud přistoupíte na to, že   to je prostě film o   pirátech, musíte uznat, že   nemá o nic míň humoru než   jiné DOBRODRUŽNÉ filmy, k   poctě žánru taky konečně   přidali kapitána s   dřevěnou nohou... Napínavý   příběh, exotické lokality,   přiměřeně humoru,   přiměřeně romantiky a   nevyhnutelná akce - suma   sumárum to vůbec nebylo   špatné. Jak říkám,   záleží na očekávání...
ValaMalDoran
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2011
No, tak abych byla   objektivní, myslím si, že   tento díl byl hodně   povedený a vůbec to pro mě   nebylo zklamání - právě   naopak. Proč by nemohlo být   víc dílů než tři? Harry   P. má taky dost dílů, že?   Takže stručně a jasně,   super díl a těším se na   další - doufám, že bude.   Jack Sparrow je fakt borec a   musí tu svou Černou perlu   dostat z té flašky, že jo   :-)
Faustka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.7.2011
Výměna lodivoda v dobře   zajeté flotile nebyl právě   ten nejšťastnější tah.   Ukočírovat muzikálové   kreace, není to samé, jako   proplout bez úhony   rozbouřenými vodami a   neuvíznout přitom na   zrádných mělčinách. Na   první pohled všechno ještě   sedí, ale po pár scénách   je patrné, že tyto dekorace   jsou poněkud nevyužité(jako   tolik slibovaná 3D   trachtace). Ze světa   zaplněného neuvěřitelnými   monstry, nemrtvými piráty a   další fantastickou havětí   zbyly zombie muskulatury a   horda mořských sirén.   Úvodní honička v centru   Londýna ještě svou   nápaditostí připomene   staré časy, ale pak akce   ztrací dech. Neokoukaná   Penélope Cruz je sice   žhavější, než   umírněnější Keira   Knightley, prázdné místo po   Orlandu Bloomovi však jen tak   někdo nenahradí. Kompars,   který místo nich naskočil   na palubu, to nezvládá,   hlavní záporák nedosahuje   tomu původnímu ani po   kotníky a legendárního   Jacka Sparrowa opustil šarm i   vtipné hlášky. A sám   příběh se z divoké a   zábavně nepředvídatelné   jízdy se silou hurikánu stal   pouze tuctovým filmovým   průměrem.
meduska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2011
Pro mne trochu zklamání.   Dějově slabé, nebýt   Johnnyho Deppa, tak by to bylo   celkově jen na vysílání v   TV. Napsala bych nejspíš   dost podobný komentář jako   Vojtam, takže se nebudu   opakovat.
tomka2000
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.5.2011
Na rozlišení v 3D u toho   filmu jsem se těšila a byla   jsem hodně zklamaná.   Většinu filmu mi přišlo,   že snad ani nejde o 3D. Jinak   děj dobrý, humor Jacka   Sparrowna nechyběl ani   tentokrát, scéna s   mořskými panami suprová. Na   4 díl Pirátů průměr.
Naomi21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2015
První film - nikdo nevěřil,   že Jerrymu nehráblo, když   se rozhodl na námět atrakci   Disney vystavět celý film -   a to prosím celovečerák,   který měl naplnit sály kin.   Tento "producentský   polobůh" - jak bývá   některými označen občas   šlápne vedle - ale i tak se   většinou podaří divácky   málo navštěvovaným filmům   vydělat dost na pokrytí   nákladů. V případě   Pirátů z Karibiku   (jedničky) si mnozí klepali   na čelo a posílali mu fotku   neúspěšné pirátky Geny   Davis. Jerry se nenechal   ovlivnit, naverboval Gorea   Verbinskiho (který předtím   natočil film, který by   nemohl být rozdílnější   než Piráti z Karibiku -   hororovou podívanou - remake   původně japonského Kruhu).   No a co se nestalo - z   Pirátů z Karibiku se stal   hit, který si vysloužil   další pokračování, navíc   původně vedlejší postava   KAPITÁNA Jacka Sparrowa se   stala takřka kultovní a   hvězda Johnnyho Deppa se   rozzářila snad ještě více   než kdy předtím. Postava   svérázného kapitána se   stala právem (díky zásluze   Deppa) středobodem dalšího   vyprávění a po dokončení   trojky pak převzala plně   otěže ve čtyřce - tedy Na   vlnách podivna. Tvůrci se   samozřejmě snaží dále   rozvíjet příběh, více   prokleslit postavu Sparrowa,   objasnit jeho minulost,   osobnost. A tak trochu   přešlapují polehounku   exotickými lokacemi.   Přidávají mu jednonohého   Barbossu (opět trefný   Geoffrey Rush), krásnou   lásku (Penelope Cruz),   nového tajuplného   protivníka (Ian McShane),   opět přitahují Gibse s   nezbytnou, vždy napůl plnou   bandaskou, Křesťanství   zobrazují jak v jeho   přívětivější podobě   (kazatel, který se zamiluje   do Sirény) i v té negativní   (jediná víra v jediného   Boha - zničení všech   "pohanských" krás   a zázraků). Tahle plavba se   zapíše do historie slabším   písmem než předchozí   trojka a tečka.
cejkovaela
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2011
Škoda
Na film, jsem se těšila   opravdu dlouho a to hlavně   díky tomu, že jsem někde   zaslechla, že tam budou i   mořské panny. Musím ale   říct, že jsem dost   zklamaná. Příběh mi   přišel strohý a místy   nudný (sledovala jsem flek na   stropě a říkala si, že   bychom měli vymalovat :-D).   Oproti předchozím   dílům,které měli opravdu   rychlý spád, člověk si   odběhnul udělat pití a už   nevěděl co se děje a jak k   tomu došlo, tak tento díl se   vleče a krom těch mořských   pan, které byli opravdu   povedené nemá podle mě moc   co nabídnout. Johnnymu to tam   ale slušelo jako vždy. ;)
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.5.2011
Tak musím přiznat, že je   velice těžké tento film   ohodnotit!
Mám velice   ráda Piráty z Karibiku, ale   je pravda, že čtvrtý díl   mi nesedl. Myslím si, že   tři bohatě stačily. Navíc   mě zaskočilo, že zde již   nemají hrát hlavní   představitelé. Stejně jsem   ale byla zvědavá a bylo mi   jasné, že na film zajdu i   kdyby za to nestál.
Vůbec nekoukám na   snímek jako na pokračování   Pirátů, ale jako na úplně   nový film.
Abych   pravdu řekla, tak u začátku   jsem se opravdu poměrně   nudila a také mi to přišlo   chvílemi trochu trapné.   Žádný nový, zázračný   nápad. Nakonec se to ale   trochu rozjelo a mě to   začalo bavit.
Je   pravda, že jsem chvílema   postrádala humor, ale nakonec   se našel i ten a někdy jsem   se nasmála hodně.
Některé vložky ve filmu   mi přišly docela   futuristické, ale myslím si,   že to není třeba   rozebírat. Koukat na   takovýhle film z hlediska   dějepisu je hloupost.
Jak jsem se bála délky   filmu, tak to nakonec uteklo   docela rychle. Samozřejmě   jsem ráda viděla Johnnyho   Deppa. A je pravda, že   tohohle herce miluju hlavně v   roli kapitána Jacka   Sparrowa.. Jack je naprosto   skvělej. Myslím si, že jeho   postava je vymyšlená   krásně.
Nová   pomocná síla v podání   Penélope Cruz nebyla   špatná. Zezačátku mi tam   tedy moc neseděla, ale   nakonec jsem si přivykla.
Co se mi ve filmu moc   líbilo byl příběh Sireny a   Phillipa. Nejdřív mi to tam   tedy moc nešlo (dost to bilo   do očí), ale vlastně jsem   pak byla vděčná. Byla to   taková svěží vložka.
Ve filmu se našlo hodně   mysticismů a vlastně mi to   nepřišlo zlé.
Nejlepší hodnocení by   bylo asi 75%. Jedná se o   takovou docela nevšední   pohádku, ale jak jsem již   psala, tak se neodvažuji   srovnávat s Piráty 1-3.
Duen
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.5.2011
Zklamání
Zklamaní
Musím   říci, že čtvrté   pokračování mi přineslo   jen zklamání. Po trojici   filmů je to velký   propad,hlavně co se děje   týče. Mám z toho pocit,   že natočili film,aby jooo   měli další díl.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2018
Desať minút pred koncom som   si spomenul, že mám   nasadené 3D okuliare a že to   (asi) bolo v 3D (išlo o   IMAXovú projekciu). A jediná   vec, ktorú si budem z filmu   pamätať za mesiac, je scéna   s morskými pannami. Zvyšok   je iba vata, vezúca sa na   značke, hercoch a Zimmerovej   hudbe. Diplomatické tri   hviezdy dávam, pretože je to   film hravý a neškodný. Čo   do zážitku je to ale za   znudené dve. Tvorcovia   kadejakých béčok vedia   prísť s nápadmi a   osviežením, a tu prítomná   hollywoodská elita nie?!
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2011
Říkejte si kdo chcete co   chcete .. Já piráty jako   sérii neberu, spíše jako   příběhy Jacka .. pardon ..   Kapitána Jacka Sparrowa ...   pro mne je čtvrtý díl,   zatím tím nejlepším dílem   ze všech. Neviděl jsem jej   ve 3D, ale doma na monitoru   ... nicméně atmosféra   úžasná, film protkaný   skvělým humorem, směsicí   vážných a napínavých   situací .. Jackovo tradiční   přebíhání ze strany na   stranu ... šílené nápady,   krásné souboje a vše   doplněno naprosto   nepřekonatelnou hudnou Hanse   Zimmera .... rozhodně 10/10   .... mno .. a myslím, že si   dám repete :-)
Wiikii
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2018
Přirovnal bych Piráty z   Karibiku k vydávání her,   první trilogie byla jako   první hlavní hra, a tento   díl PzK je jen DLC, které   má vydělat další peníze.   Bohužel už tu neuvidíme   Keiru Knightley a ani nového   kapitána lodi Bloodný   Holanďan Orlando Blooma. Zde   uvidíme moc pěknou mořskou   pannu Astrid Berges-Frisbey a   jejího "Blooma"   alias Sama Claflina. To byla   asi jediná dvojce co mě ve   filmu zaujala, jinak Penélope   Cruz se nijak nevytáhla a   Johnny Depp je klasika už od   druhého dílu. ALE   nejšťastnější jsem byl za   starého Barbossu ( Geoffrey   Rush ) bez něj už by to bylo   jako bez Jacka   Sparrowa....P.S.: Zimmerova   tvorba se pozná, ta kdyby tam   nebyla tak procenta jdou   dólu.... HODNOCENÍ: 66%
innael
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Po dvojce a trojce, které mě   velmi zklamaly, dávám   čtyřce 9 hvězdiček.   Samotnou mě překvapilo, jak   se mi film líbil. Pravda, asi   ve dvou místech se mi zdál   maličko zdlouhavý, ale pak   se zase děj rozjel. A   ačkoliv nemusím Pénelope,   ve filmu se mi líbila. No a   Johny Depp - ten byl prostě   opět skvělý :).
Rastaman33
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.3.2020
Nebýt podivného   "hereckého" projevu   Pénelope Crus, tak by to byl   docela fajn film. Ta ženská   je úděsná! Absolutně   žádná mimika. Zřejmě   napíchaná botoxem a   "krapet" to   přepískla. Většina   dobrých postav tu chybí. Na   komično je tu Scramm (místo   dvou pirátů a dvou   vojáků). V jedné scéně   útoku mořských panen na   přístavní molo se objevuje   i animovaná Keira.
Anilvap6
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Týjo, na to že je to 4.   díl, tak to nebylo vůbec   špatné. Moc se mi líbila   scéna s mořskými pannami a   mám ráda,když je Jack s   Barbossou,tomu se prostě   nedá nesmát :D Akorát mi   tam chyběli Will a Elizabeth,   bylo poznat, že tam chyběli.
papamidnight
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2011
pirati z karibiku po   ctvrte,docela sem se bal co   stoho vyleze a hele ono se na   to da divat.ctvrti pirati mi   pripominaji prvni dil   prokleti cerene.perly neni to   tak prekombinovany jako dvojka   a trojka ,je tu johny depp   jako zfetovanej capitan   jack.bal sem se toho ze   vymnenili vetsinu hercu a bal   sem se zbytecne.filmu to   pomohlo je tu klidnejsi tempo   i dej ale nenudil sem se u   toho.penélope cruz se z   deppem skvele doplnuje.
kirk5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.6.2011
Zase piráti, ale 3D
Tak mě rodinka vytáhla na   4.díl Pirátů - je to jejich   oblíbená série, takže se   nemohli dočkat až uvidí   další díl. A já - nejsem   fanoušek Pirátů a ani   fanoušek 3D hraných   filmů...
CO mě tedy   čekalo - Depp úžásný jako   skoro vždy a Rushe mám taky   rád a jinak zdlouhavé,   vařené z vody (evidentné   slané) a místy opravdu   nudné a uspávající. Bylo   tam jiskření a škádlení -   až moc ohrané a jedno z   mála plus - mořské panny. A   asi dvakrát jsem cukl koutky   - asi humor.
Shrnuto -   kdyby z toho udělali 90   minutový snímek a vykašlali   se na 3 3D scény mohl bych   být i spokojen, ale takhle to   je jen ždímačka na peníze,   bohužel.
Federer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2014
Pro mě nejslabší díl   série.
Podle mě se   měli tvůrci spokojit s   trilogií, úplně by to   stačilo. Vůbec se mi   nelíbí noví hrdinové   (Penélope Cruz) místo   starých (Orlando Bloom, Keira   Knightley) a ani záporák   (Ian McShane) se mi nelíbil.   A tak jsem jako vždycky   fandil Geoffreymu Rushovi a   Johnnymu Deppovi. Skvělý byl   i Keith Richards.
Nicméně scénář se   nevyrovná prvním třem   dílům, ani akční scény   nejsou na takové úrovni.
To ovšem neznamená, že   to není slušný film, ale je   to jediný díl série, který   nemusím vidět více než   jednou,
victorio
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.5.2011
Mám z Pirátů docela   rozpačitý dojem. Záčátek   vypadal, jako když samotní   tvůrci neví, co by vlastně   chtěli točit, pak se to   rozjede, ale přeci jen je   znát, že už je to čtvrtý   díl, protože výsledný   dojem je trochu mdlý, ale to   je problém prakticky všech   čtvrtých dílů. Jinak Depp   standartně dobrý, Cruz nic   moc a nejvíc mi zajímalo,   jak dopadne lovestory mezi   knězem a mořskou pannou (do   ztracena samozřejmě :)
sajnym
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Film mi připadal tak nějak   zmatený a bezduchý,   chvílemi to už vypadalo, že   se to zlepší, ale pak   následuje zase nuda. Jedine   co zachránilo tyto piráty   před 2mi hvězdami byla   scéna s mořskými panami,   která byla good. Celkové   shrnutí této zbytečné   čtyřky je slabší průměr.
lucka5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2011
Po děsné trojce sem se toho   docela i bála, ale   překvapilo mě to. Většině   se tento díl moc nelíbí.   Mě naopak. Orlando mi tam   vubec nechybí spíš naopak.   Děj se mi také moc líbil.   Za mě má rozhodně 10 bodů.   :)
urthred
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2011
Úchvatné.
Mě se to   hodně líbilo, 9* dávám jen   kvůli českému dabingu,   který tomu podle mě ubírá   na kvalitě.
Že to   bylo laděno komorněji a   nebylo to tak megalomanský (a   zmatený) to je jedině   dobře, Rob do toho dal   prostě špetku svého stylu a   to mu přece nemůže nikdo   vytýkat. Depp podle mě podal   parádní výkon (jako   obyvkle...). A ta hudba, to je   zkrátka pecka, komu vadí,   že používá pořád stejné   motivy, když jsou   poslouchatelné a film to   nádherně doplňuje? Hans   Zimmer prostě umí... Takže   se nestiďte a klidně   vyražte do kina, nebudete   litovat (tedy snad).
IvcaPA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2011
Za Johnnyho Deppa dávám 8.   Předchozí díly byly   lepší, ale tohle byl   vyloženě herecký koncert   Deppa. Bavila jsem se celé   dvě hodiny a o to by asi   mělo u Pirátů jít.
cabalaci
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.4.2012
nejhorší díl Pirátů
z pirátů nám tady udělal   Marshall divné dobrodruhy   kteří se na lodích pouze   přepravují. Zbytek je jen   prodírání močálem a   pralesem.Někdy Jack prohodí   ňákou tu hlášku kterou   hned zazdí spousta   zbitečných detailů.Jako by   tvůrci chtěli říct :   Podívejte se v jakém jsme   natáčeli bezva   prostředí,jo a těch   postaviček které v něm   chodí jsi nevšímejte to   jsou pouhé kulisy.3d - k   pláči .Příběh-jednoduše   komplikovaný ale super scéna   s mořskýma panama.a   herci-nedostali   příležitost.
gilbert
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2011
Zatím mě ani jeden díl   Pirátů nezklamal. Soudě   podle upoutávek ,které jsem   do ted viděla na Piráty 4 se   už nemúžu dočkat 19.5. až   to uvidím.Jsem ráda že se   tam změnily některé tváře   ale to skvělé jádro ,že   zůstalo.Po 1
9 květnu   budem vědět víc.
LukasPdy
Hodnocení:
Přidáno: 21.8.2011
Zklamání.
Bohužel pro mě ( velkého   fandu Pirátů) je čtvrtý   díl hodně velké zlamání,   ať vezmu v potaz začátek   filmu - kde se vzal Jack ve   vězení, přes velký úbytek   hlavních postav, absolutně   odfláknuté a nedotažené   3D, přijde mě že 4 začala   na novém místě a byla   odfláknuta a jen rejžují   peníze, ani nechci vědet jak   dopadne 5 a 6 díl - které   mají být, bohužel to půjde   vše do kelu.
Baulinka
Hodnocení:
Přidáno: 4.4.2015
Je to točeno spíše v noci   takže to má takové divné   barvy. Ale důvtip tam   samozřejmě je takže to se   musí nechat. Jinak je dobře,   že už tam není tolik   ,,strašidel' co v prvním   díle. To je taky dobře.
SecretName13
Hodnocení:
Přidáno: 2.8.2016
Nechápu
Pro mě nejhorší díl...   všichni kritizují trojku ale   pro mě to byl nej díl a   tohle po příchodu nových   herců trochu ztratilo   smysl......... a navíc může   mi někdo vysvětlit kam jen   tak zmizeli starý will a   Elizabeth? Dejme tomu že   Elizabeth musela zůstat na   ostrově ale být   scénáristou nenechával bych   ji tam..... ale kam zmizel   will? To absolutně   nechápu...... a navíc co se   stalo s Filipem kterého si   Siréna stáhla sebou? Pro mě   ve filmu zůstalo hodně   věcí které sem nepochopil a   záhadné zmizení Willa a   Elizabeth mě neskutečně   mrzí...... naštěstí sem   slyšel že by se v pětce   měl will vrátit (i kdyby   jako jiný herec tak pořád   lepší než nic ale doufám v   Orlanda) a doufám že se   vrátí i Elizabeth :( úplně   nejlépe is se synem ale   předpokládám že po těch   slepičích mozcich z Disney   chci moc

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24963minih24963Saló, aneb 120 dnů Sodomy (1975) 
Saló o le 120 giornate di Sodoma n
minih7732minih7732Francouzská spojka (1971) 
The French Connection n
minih138129minih138129Válečná banda (2015) 
War Pigs  n
minih8540minih8540Expres hrůzy (1973) 
Horror Expres n
minih55139minih55139Polární bouře (2009) [TV film] 
Polar Storm n
minih5458minih5458Čekanky (1940) 
Čekanky n
minih162075minih162075Rytmická sekce (2020) 
The Rhythm Section n
minih21899minih21899V kómatu (1978) 
Coma n
minih45884minih45884Zkažená mládež (2007) 
Klass n
minih61789minih61789Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 
Sherlock Holmes: A Game of Shadows n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pirates of the Caribbean 6 (2018)

 Pirates of the Caribbean 6 (2018)
Pirates of the Caribbean 6 n
 
Žánr: dobrodružný / akční / komedie
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) [DCP]

 Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) [DCP]
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta n
Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
Žánr: dobrodružný / akční / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Joachim Rønning, Espen Sandberg

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

 Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)
Piráti z Karibiku: Na konci světa n
Pirates of the Caribbean: At World´s End
Žánr: historický / dobrodružný / horor / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Gore Verbinski

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)

 Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže n
Pirates of Caribbean 2: Dead Man's Chest
Žánr: dobrodružný / horor / historický / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Gore Verbinski

(pokračování)

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

 Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly n
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Žánr: historický / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gore Verbinski

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Komisař Moulin (1976) [TV seri...

23:05 - 00:35

30 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

23:35 - 00:30

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

115 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

22:50 - 00:00

45 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697841
Fotografií: 763968
Plakátů: 376563
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10