Cerven
ohodnotit

Pepina Rejholcová

Žánr:
Rok:
1932
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
14.10.1932
„Venkovské děvče hledající v Praze svého milého se náhodou při hledání dostane do revuálního divadla, kde velmi úspěšně vystoupí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pepina Rejholcová
POZOR, SPOILER

Na statku je práce jako na kostele a Pepina si vylehává v posteli. Tetička ji budí, ale komu by se chtělo? Přichází sem bavič s harmonikou, všichni zpívají, ale tetička to celé rozežene.

Pepina je zamilovaná do Franty, který jest v Praze „detektivem“. Abychom byli přesní, je zaměstnán jako hlídač a hledač. Jednou přijedou na louku filmaři a Pepina se skutálí k nohám hlavního hrdiny. Režisérovi se zalíbí a chce ji do filmu. Pepina si jde domů pro pár věcí a jede s herci do Prahy. Závada na autobusu zapříčiní, že jde Pepina do krámu pro svíčku. Autobus pak odjede bez ní. Takže ona se toulá po Praze a hledá toho svého. Shodou okolností omylem zabloudí do divadla a ocitne se až v maskérně. Když ji opustí, ocitá se na jevišti. Zmatek kolem je obrovský a režisér je vzteklý, že mu Pepina pokazila premiéru. Na jeviště za ní přijde Franta a kapelník dostává příkaz, aby hráli. Takže na pódiu zazní česká lidová, ačkoli tam před chvíli tančili černoši a černošky. Jenže píseň ta má obrovský úspěch a vůbec vystoupení těch dvou, kteří si tam zazpívali.

Pepina si bere jiného muže. Má s ním spoustu dětí. To je však jen sen toho dotyčného muže, který by Pepinu rád, a z tohoto snu jej budí právě Franta, který ji hledá. Najde však jen vzkaz, že už jej Pepina nechce.

Ta v Praze potkala známého, který ji dovezl zpátky domů do vsi. Zde se chystalo posvícení a už se i tančí. Pepina však tanečníky odmítá. A tu se zde objevuje Franta a všechna děvčata hned kolem něj. A také sem přichází ten, komu se zdálo, že má s Pepičkou děti. Situace bude velmi zajímavá.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Pepina Rejholcová
Venkovské děvče Pepina (Slávka Doležalová) hledá v Praze svého milého Ferdu (Fanda Mrázek), který je zaměstnán u hlídací společnosti. Náhodou se dostane do revuálního divadla, kde s úspěchem vystoupí. Podle populárního novinového seriálu vznikla oblíbená opereta a podle ní i film - vše na velmi "lidové" úrovni.


Autor: rec

Popis / Obsah / Info k filmu Pepina Rejholcová
Naivní dívka Pepina spatřila světlo světa nejprve jako hrdinka kresleného seriálu malíře Františka Voborského. Seriál měl úspěch, a není proto divu, že se tato postavička objevila i na filmovém plátně. Režisér Václav Binovec využil tento námět pro svůj první zvukový film. Komik Fanda Mrázek jako detektiv Ferda tu zahrál svoji největší filmovou roli. Jako kupec Rákoska se tu objevil také první český filmový herec Josef Šváb-Malostranský. Kritik Jaroslav Brož napsal, že tento film je „nový surový útok na tak dost již nízký vkus našeho obecenstva, který zasluhuje jedině bezvýhradného odsouzení“. Divákům se však hudební komedie o nezkušené vesnické dívce, která se vydá do Prahy za svým milým, líbila.

ZDROJ: Febiofest 2010


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:10 - 04:50

118 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Lyžování na vodě

03:45 - 04:10

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:55 - 04:50

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:00 - 05:05

8 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jim Wynorski

Wynorski Jim

Naposled navštívené:
Jim Wynorski

Wynorski Jim