Zari
ohodnotit

Paříž 36

Faubourg 36

Další název:
Faubourg, Paris, Paris - Monsieur Pigoil auf dem Weg zum Glück
Rok:
2008
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
30.4.2009
Popis / Obsah / Info k filmu Paříž 36
Pigoil, stárnoucí inspicient pařížského kabaretu Chansonia, je obviněn z vraždy. V jeho dlouhé zpovědi zavítáme až do roku 1935, kdy odhalí nevěru své ženy a místní gangster Galapiat zavře kabaret. Během následujících několika měsíců přijde Pigoil o opatrovnictví svého milovaného syna Jo-Ja a musí si hledat jinou práci. Spolu s několika kamarády se rozhodně znovu rozjet kabaret Chansonia - a dokonce i jindy nevlídný Galapiat je tentokrát plánu nakloněn. Hvězdou jejich show se stane Douce, mladá dívka ze severofrancouzského Lille, po které začne Galapiat toužit. Ona se však zamiluje do Miloua, místního socialisty. V Pigoilově životě, zdá se, začínají být světlé momenty v převaze - ale co si počít s Jo-Jem a jak se to má vlastně s onou vraždou?

Zdroj: SPI International


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Paříž 36
Příměstská část severovýchodní Paříže, prosinec 1935 – červenec 1936, během „revolučního“ období Lidové fronty (která jako první zavedla placenou dovolenou a kratší pracovní týden). Tři nezaměstnaní herci se rozhodnou převzít násilím kabaret, kde ještě před pár měsíci pracovali, a rozjet v něm svoji show.
 
Snímek Paříž 36 se natáčel v Praze.
DL Distributora


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Paříž 36
Snímek Paříž 36 je po úspěšném filmu Slavíci v kleci (FP 9/2004) druhým režijním počinem producenta Christophea Barratiera. – Na pařížském dělnickém předměstí Faubourg přišli o práci kromě mnoha dalších i zaměstnanci kabaretu Chansonia, jehož se zmocnil místní boss Galapiat. Tři přátelé, kulisák Pigoil, jehož opustila žena a nechala mu na krku dvanáctiletého synka, osvětlovač a neúnavný komunistický agitátor Milou a nosič reklamy Jacky, toužící se stát slavným imitátorem, podnik obsadí a pokusí se jej provozovat sami s pomocí půvabné začínající zpěvačky Douce. Na pozadí bouřlivých událostí z jara 1936, kdy volby vyhrála Lidová fronta a Léon Blum se stal předsedou vlády, se tedy rozehrává melodramatický příběh vášně, přátelství, zrady, odpuštění, vraždy, hudby a samozřejmě i lásky, tak jak jej na policejní stanici v retrospektivě líčí sám Pigoil. Vyšetřovatele zaujme vyprávění dobrácky vyhlížejícího muže, jehož okolnosti a přátelství dohnaly k vraždě. – Tvůrci staromilsky líčí košatý děj, měnící se na konci v muzikál, a ve stylu retro podávají až barvotiskový obraz života na pařížském předměstí, kde každý každého zná, přátelé si pomáhají, zamilovaní se chovají pošetile a bohatí jsou nepřející a záludní.
-kat-, Filmový přehled 2009/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Případy 1. oddělení (2014) [TV...

20:10 - 21:10

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

20:00 - 21:00

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

20:20 - 21:40

12 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

20:15 - 21:40

17 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dům IV. (House IV.)

Dům IV.
House IV.

Naposled navštívené:
Dům IV. (House IV.)

Dům IV.
House IV.