Zari
ohodnotit

Pacific Rim: Povstání [DCP]

Pacific Rim: Uprising

Další název:
Pacific Rim 2; Pacific Rim: Maelstrom; Pacific Rim: Povstanie
Rok:
2018
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
22.3.2018
Popis / Obsah / Info k filmu Pacific Rim: Povstání
POZOR SPOILER

Uběhlo deset let, co byla uzavřena trhlina, kterou precusoři posílali svá monstra na Zemi. Jak víme, jedním z těch, kdo k tomu přispěl, byl Stacker Pentecost, který při tom obětoval život. Jeho syn Jake ale není jako on. Ten se zabývá krádežemi součástek z vyřazených bojových robotů zvaných jaegeři. Tyto součástky loupí ve skladech. I nyní je zde se skupinou dalších zlodějíčků. Jenže dochází k nesrovnalostem, součástku, kterou chce, už někdo ukradl. Začíná honička. Jake po ní poznává malou holku, Amaru Namaniovou, která sestrojila jaegera a dokonale jej ovládá. Hned to předvede na útěku před robotem policie. Zde také jejich útěk končí. Totiž v zadržovací cele. Objeví se zde Mako a předkládá návrh, který musí být oběma provinilci akceptován.

Tak se obě děti ocitají ve výcvikovém středisku pilotní akademie v Číně. Jake je zde již znám, má tu již i své nepřátele. Trénink na simulaci se moc nedaří. A najednou se zde objevuje starý známý - dr. Newton Newt Geizler. Toho hned žádá jeho dávný kolega Herman Gottlieb o pomoc. Ten však zatím odmítá. On je totiž z opačného tábora, Shao Industries, kde se slečna Liwen stará o vývoj a nasazení dronů.

A tu se v Sydney vynoří z vody cizí jaeger. Při rvačce je zasažen i vrtulník, ve kterém je Mako, a ten na zemi exploduje. To je výhodná situace pro Shao Industries - pro rychlejší nasazení dronů. Newt má doma druhý mozek monstra, na který se potají napojuje.

Jake s Natem ve stroji Gipsy je vyslán k průzkumu krajiny na Sibiři. Zde narazí na dalšího jaegra. Dochází k boji a cizinec je poražen.

Amara se vydává ještě s dalšími na průzkum poraženého jaegra, je však načapána a za trest vyloučena z výcviku. Ještě však sdělí, že kabely na jaegrovi byly vyrobeny stejným způsobem, jako dělá Shao Industries. A jejich droni se vymknou kontrole. Nastává boj proti nim, ale ten nebude jednoduchý, protože je ovládá Newt. Ten dokonce vymyslel takové malé potvory, které nyní vyběhnou ven. Nevšímají si naprosto ničeho. Jejich prioritou je totiž oprava nebo uzdravení monster. A jde jim to.

Boje pokračují a vítěz je stále nejistý. Teprve když Amara přinese pomocnou raketu, mohl by se výsledek bitvy změnit. Ale změní se?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Pacific Rim: Povstání
Kaiju versus Jaegeři. Monstra z vesmíru versus pilotovaní obří roboti. Druhé kolo. Ve výpravném akční sci-fi Pacific Rim: Povstání se znovu hraje o planetu Zemi a my prohráváme.

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim, byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott Eastwood z Rychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety.

Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal.

Zdroj: CinemArt


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013)

 Pacific Rim - Útok na Zemi (2013)
Pacific Rim - Útok na Zemi n
Pacific Rim
Žánr: akční / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Guillermo Del Toro

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Postřehy odjinud (1993) [TV cy...

12:50 - 13:00

3 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy staveb

12:50 - 13:00

3 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

63 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

48 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Reklama