Pacific Rim: Povstání (2018) [DCP]

Pacific Rim: Povstání (Pacific Rim: Uprising)
64.4 %
 
 

Pacific Rim: Uprising

Další název: Pacific Rim 2; Pacific Rim: Maelstrom; Pacific Rim: Povstanie

    Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 22.3.2018        
    Délka: 111 min.
POZOR SPOILER

Uběhlo deset let, co byla uzavřena trhlina, kterou precusoři posílali svá monstra na Zemi. Jak víme, jedním z těch, kdo k tomu přispěl, byl Stacker Pentecost, který při tom obětoval život. Jeho syn Jake ale není jako on. Ten se zabývá krádežemi součástek z vyřazených bojových robotů zvaných jaegeři. Tyto součástky loupí ve skladech. I nyní je zde se skupinou dalších zlodějíčků. Jenže dochází k nesrovnalostem, součástku, kterou chce, už někdo ukradl. Začíná honička. Jake po ní poznává malou holku, Amaru Namaniovou, která sestrojila jaegera a dokonale jej ovládá. Hned to předvede na útěku před robotem policie. Zde také jejich útěk končí. Totiž v zadržovací cele. Objeví se zde Mako a předkládá návrh, který musí být oběma provinilci akceptován.

Tak se obě děti ocitají ve výcvikovém středisku pilotní akademie v Číně. Jake je zde již znám, má tu již i své nepřátele. Trénink na simulaci se moc nedaří. A najednou se zde objevuje starý známý - dr. Newton Newt Geizler. Toho hned žádá jeho dávný kolega Herman Gottlieb o pomoc. Ten však zatím odmítá. On je totiž z opačného tábora, Shao Industries, kde se slečna Liwen stará o vývoj a nasazení dronů.

A tu se v Sydney vynoří z vody cizí jaeger. Při rvačce je zasažen i vrtulník, ve kterém je Mako, a ten na zemi exploduje. To je výhodná situace pro Shao Industries - pro rychlejší nasazení dronů. Newt má doma druhý mozek monstra, na který se potají napojuje.

Jake s Natem ve stroji Gipsy je vyslán k průzkumu krajiny na Sibiři. Zde narazí na dalšího jaegra. Dochází k boji a cizinec je poražen.

Amara se vydává ještě s dalšími na průzkum poraženého jaegra, je však načapána a za trest vyloučena z výcviku. Ještě však sdělí, že kabely na jaegrovi byly vyrobeny stejným způsobem, jako dělá Shao Industries. A jejich droni se vymknou kontrole. Nastává boj proti nim, ale ten nebude jednoduchý, protože je ovládá Newt. Ten dokonce vymyslel takové malé potvory, které nyní vyběhnou ven. Nevšímají si naprosto ničeho. Jejich prioritou je totiž oprava nebo uzdravení monster. A jde jim to.

Boje pokračují a vítěz je stále nejistý. Teprve když Amara přinese pomocnou raketu, mohl by se výsledek bitvy změnit. Ale změní se?  Autor: Pitryx

režie:
Steven S. DeKnight
 
 
hraje:
Scott Eastwood (Nate Lambert), Tian Jing (Liwen Shao), Adria Arjona (Jules), Charlie Day (doktor Newton Geiszler), Burn Gorman (doktor Hermann Gottlieb), John Boyega (Jake Pentecost), Rinko Kikuči (Mako Mori), Dustin Clare (Joseph Burke), Karan Brar (Suresh), Levi Meaden (Ilya), Nick Tarabay (Sonny), Daniel Feuerriegel (poručík Allan Gronetti), Rahart Adams (kadet Tahima), Zhang Jin (maršál Quan), Angela Tricker (prostestující), Cailee Spaeny (Amara Namani), Shyrley Rodriguez (Renata), Ji Lily (Mei Lin), Ivanna Sachno (Viktoria), Madeleine McGraw (mladá Amara), Bridger Zadina (Dean)
 
 
námět:
Guillermo Del Toro (příběh)
 
 
scénář:
Steven S. DeKnight, Emily Carmichael, T.S. Nowlin, Kira Snyder
 
 
kamera:
Daniel Mindel
 
 
hudba:
John Paesano
 
 
kostýmy:
Lizz Wolf
 
 
střih:
Zach Staenberg
 
 
zvuk:
Dane Cody, Aron Dyer, Emma Present
 
 
dabing:
Filip Švarc (Jake), Barbora Šedivá (Amara), Petr Neskusil (Nate), Michal Holán (Dr. Geiszler), Pavel Tesař (Dr. Gottlieb), Ivana Korolová (Mako), Milada Vaňkátová (Liwen), Oldřich Hajlich (maršál Quan), Anna-Marie Šedivková (Jules), David Štěpán (Suresh), Radek Škvor (Jinhai), Zuzana Ďurdinová (Viktoria), Vojtěch Hájek (Ryoichi), Viktorie Taberyová (Renata), Jan Rimbala (Ilya), Ladislav K.J. Novák (Tahima), Petr Gelnar (Sonny), Bohdan Tůma (November Ajax), René Slováčková (Gipsy Avenger), Karolína Křišťálová (malá Amara), Adam Málek (bratr Amary), Martina Bucková (sbory), Tomáš Hospodský (sbory), Martin Svejštil (sbory)
 
 
zvláštní efekty:
Lindsay MacGowan
 
 
animace:
José Luis de Lucas
 
 
koordinátor kaskadérů:
Thomas Robinson Harper, Tony Lynch
 
 
vizuální efekty:
David Nakabayashi, Dan Neal
 
 
masky:
Robin Mathews
 
 
výprava:
Jeremy Hanna
 
 
výkonný producent:
Eric McLeod
 
 
producent:
John Boyega, Guillermo Del Toro, Jon Jashni, Mary Parent, Thomas Tull
 
 
kaskadér:
Carly Rees (double: Cailee Spaeny)
 
 
překlad:
Jakub Racek
 
 
casting:
Sarah Halley Finn, Kirsty McGregor
 
 
režie českého znění:
Ladislav K.J. Novák (LS Productions, 2018)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.