Zari
ohodnotit

Objevení nebe

The Discovery of Heaven

Další název:
Zamilovaní andělé / Objevení nebes
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
134 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Objevení nebe
Po dvoutisících letech se bůh již nemůže dívat, jak lidé porušují deset přikázaní, která napsal na kamenné desky. Rozhodne se přerušit spojení se světem a sešle na Zem dva anděly, aby přinesli desky zpátky do ráje. Onno a Max sestoupí na Zem, ale stane se to, s čím ani jejich nejvyšší šéf nepočítal - oba se zamilují do krásné Ady a zapomenou na své poslání. Adě se narodí chlapec, ale kdo z nich je otec? Navíc zjistí, že vidiny malého Quintena je mohou dovést k deskám, a musí se rozhodnout mezi životem na světě anebo v ráji. Čas ale běží a bůh netrpělivě čeká!

Zdroj: SPI International


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Objevení nebe
Bůh se rozhodl odvrátit se od lidí. Proto požaduje, aby se desky s Desaterem přikázání vrátily do nebe. Žádný anděl však nemůže sestoupit na zem, aby je přinesl; nebesa potřebují pro tento úkol lidské zprostředkování. Mladý anděl, pověřený pod supervizí archanděla Gabriela zapeklitým úkolem, nakonec najde řešení. A tak se v šedesátých letech minulého století díky „vyššímu úradku“ spřátelí dva muži, nadějný politik Onno Quist a vědec Max Delius. Ti se zamilují do sympatické violoncellistky Ady. Výsledkem je zplození syna Quintena. A právě toto dítě je předurčeno splnit poslání… Známý herec Jeroen Krabbé ve svém druhém režijním opusu adaptoval stejnojmenný román uznávaného nizozemského autora Harryho Mulische, jenž nezapře inspiraci díly Homéra, Danta nebo Miltona. Film se vymyká běžné produkci. Vypjatá „jevištní“ stylizace nebe jako temného hradu, v němž se pohybují tmavé postavy andělů, kontrastuje s živostí vztahu trojice protagonistů (připomínajícího Truffautova Julese a Jima). Významné jsou časté změny prostředí (od Holandska přes Británii až po Kubu, Itálii a Izrael) i ironické odkazy na dobovou politiku.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Film, který se natáčel v Nizozemí, Izraeli, v Itálii i na Kubě, vypráví s humorem příběh o lásce, přátelství a víře. Nerozluční přátelé – charismatický astronom a talentovaný jazykovědec - mají společné nejen datum narození, ale sdílejí i jednu milenku, půvabnou violoncellistku Adu. Po narození syna Quintena, plodu společné lásky, se spustí lavina překvapivých náhod od tajemných nehod až k nepředpokládaným úmrtím, která působí jako důkaz potvrzující existenci vyšší moci. Bůh se odvrátil od lidí a vyslal božího posla Quintena, aby vrátil desky s Desaterem božích přikázání zpět do nebe.
Ceny: Zlatý a platinový holandský film 2001: Platinový film; Nizozemská filmová cena 2002: Zlaté tele za nejlepší scénář.

Autor/Zdroj: /Kino AERO


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Láska za láskou (Love After Love)

Láska za láskou
Love After Love

Zipora Peled

Peled Zipora

Naposled navštívené:
Láska za láskou (Love After Love)

Láska za láskou
Love After Love

Zipora Peled

Peled Zipora