Objevení nebe (2001)

Objevení nebe (The Discovery of Heaven)
70 %
 
 

The Discovery of Heaven

Další název: Zamilovaní andělé / Objevení nebes

    Žánr: drama
    Země: Nizozemsko / Velká Británie
    Délka: 134 min.
Po dvoutisících letech se bůh již nemůže dívat, jak lidé porušují deset přikázaní, která napsal na kamenné desky. Rozhodne se přerušit spojení se světem a sešle na Zem dva anděly, aby přinesli desky zpátky do ráje. Onno a Max sestoupí na Zem, ale stane se to, s čím ani jejich nejvyšší šéf nepočítal - oba se zamilují do krásné Ady a zapomenou na své poslání. Adě se narodí chlapec, ale kdo z nich je otec? Navíc zjistí, že vidiny malého Quintena je mohou dovést k deskám, a musí se rozhodnout mezi životem na světě anebo v ráji. Čas ale běží a bůh netrpělivě čeká!

Zdroj: SPI International

režie:
Jeroen Krabbé
 
 
hraje:
Stephen Fry (Onno), Greg Wise (Max), Flora Montgomery (Ada), Diana Quick (Sophia Bronsová), Maureen Lipman (Figure 1), Emma Fielding (Helga), Jeroen Krabbé (Gabriel), Geraldine Alexander (Trees Quist), Neil Newbon (Quinten), Nicholas Palliser (Diederik Quist), Sean Harris (Bart Bork), Will Bowden (anděl), Gillian Barge (Onnova matka), Nettie Blanken (Coba), Victoria Carling (Margareth Quistová), Vanessa Lozano (vojačka - Kuba), Javier Lago (revolucionář - řečník)
 
 
scénář:
Edwin de Vries
 
 
kamera:
Theo Bierkens
 
 
hudba:
Henny Vrienten
 
 
střih:
Nigel Galt
 
 
zvuk:
Richard Welsh (konzultant)
 
 
produkce:
Ate de Jong
 
 
výtvarník:
Benedict Schillemans
 
 
dabing:
Zdeněk Dvořák, Martin Sláma, Klára Sochorová, Petr Dočkal, Zuzana Slavíková, Drahomíra Kočová, Jana Štvrtecká, Sylva Talpová, Aleš Jarý, David Kaloč
 
 
výprava:
Lucio Di Domenico
 
 
asistent výtvarné scény:
Roberta Amodio
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.