Zari
ohodnotit

Objev na Střapaté hůrce

Žánr:
Rok:
1962
Délka:
69 minut
Premiéra v ČR:
16.11.1962

Obsah filmu Objev na Střapaté hůrce

 
POZOR SPOILER !

Malí pionýři odjíždějí na tábor. Jsou to mladí hvězdáři. Jen jeden s nimi nejede. Je to Ivan a na tábor nesmí, protože má nemocnou nohu. Jednoho večera Ivan vidí jasný bolid, pionýři nikoli, protože se zrovna cpou sladkostmi. Na hvězdárně jsou z bolidu paf. Ivan jim tam pošle dopis s parametry jeho letu, a protože je již zdráv, vydává se za dětmi i se svým psem. Aniž to ví, má meteorit v ruce, ale hodí jej mezi ostatní kameny. Vědci z Ondřejova přijíždí na tábor také a hledají právě Ivana. Ten i s ostatními dětmi zatím zpovídali lidi z širokého okolí a podařilo se jim sehnat několik hodnotných výpovědí. Ivan tak trochu...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.1.2016
No, já kdysi z kina utekl. Už ty pazvuky u více   než dvě minuty trvajících úvodních titulků   berou divákovi chuť. Napodruhé jsem tedy   statečně vydržel a musím napsat, že je to   blbost. I zde museli autoři nějak natlačit   sovětské rádce a pionýry, jinak by film   skončil asi někde ve škarpě. Nedá se říci,   že by to byla nějak velká škoda. Přesto   něco málo k hodnocení filmu dám, řekněme,   pro jeho takový menší osvětový, nebo lehce   vzdělávací záměr. Byť těchto okamžiků ve   filmu moc není.
201601036801/6822
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2012
U tohoto typu filmů se nedá očekávat nějaká   zvláštní nebo dobrá umělecká úroveň. Jeho   úkolem je však něco jiného, což zdařile   naplňuje i dnes. Pravda forma provedení je   poplatná době vzniku filmu. Tím úkolem filmu   je vzdělávat. Zvládnou to mnohdy i   dokumentární filmy, ale proč nevzdělávat   dětské publikum formou dětského filmu? On i   dospělý člověk se může při filmu něčemu   přiučit. Tématem je tentokrát astronomie.   Prosím neplést s astrologií. Parta mladých   pionýrů vyráží se svým profesor na pár dní   do přírody pozorovat hvězdy. Je známo, že   městské světlo znečisťuje noční oblohu. A   jakou ti caparti mají kliku. Hned někde poblíž   nich padne velký kus meteoritu. Třeba z filmu   tak mohu vědět, že se velkým meteoritům   říká bolidy. Jestli si to slovo budu za týden   pamatovat nemohu zaručit. Trvanlivost   zapamatování významu takového slova se u mne   přibližně rovná trvanlivosti nakrájeného   gothajského salámu z kauflandu.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Objev na Střapaté hůrce (1962)
Reklama