Zari
ohodnotit

Noční můry z temnot

Scary Stories to Tell in the Dark

Další název:
Nočné mory z temnôt
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
8.8.2019
„Tvé nejděsivější představy právě ožívají. Od producenta Guillerma Del Tora.“
Popis / Obsah / Info k filmu Noční můry z temnot



POZOR SPOILER

Městečko Mill Valley ve státě Pensylvánie se chystá na halloweenský večer.
Dva kamarádi, Chuck Steinberg, a Auggie Hilderbrandt se míní pomstít za loňské oslavy mládenci jménem Tommy Miller. Ten s dalšími dvěma právě ničí na poli strašáka.
Chuck a Auggie jdou ještě pro kamarádku Stellu Nichollsovou. Té se zpočátku moc nechtělo, ale nakonec se dala přemluvit. Když je Miller míjí v autě, provedou svou pomstu a jsou nuceni utíkat. Ocitají se až v autokině, kde se ukryjí do vozu mexického mládence v jejich věku. Je to Ramon Morales. Jenže uprchlíci jsou objeveni i zde. Ale protože odmítnou auto opustit, pronásledovatelé odejdou.
Ti čtyři z auta pak vniknou do opuštěného domu, kde Stella vezme knihu dívky, která zde byla dle pověsti držena v zajetí.
Tommy je zde našel a zavřel, ale někdo dveře otevřel. A když Stella začne listovat knihou, zjistí, že není popsána celá a že jeden z příběhů musel být napsán před chvílí.
Tou dobou nese Tommy vejce přes kukuřičné pole a je pronásledován strašákem, který jej zabije. Tommyho již nikdo nenašel.
Kniha je vrácena Stelou zpět do domu, ale přesto ji u ní Ramon nalézá. A vtom se v ní začne sám od sebe psát další příběh. O Auggim. Toho sice Stella varuje, ale příliš pozdě. I on je napaden nadpřirozenou bytostí a mizí někde v neznámu.
Mladí chtějí knihu spálit, ale zjistí, že to nejde. A ta píše nový příběh o Chuckově sestře Ruth. Ta nemizí, ale končí v kritickém stavu v sanitce.
Mladí se rozhodnou pro pátrání po minulosti majitelky knihy. Ta jmenovala Sarah a trojici se pátrání daří. Zjistí, že ji drželi v zajetí a nařkli ji z toho, že otrávila děti. Jenže to není tak docela pravda. A Sarah se nyní mstí.
Pátrající se ocitnou v nemocnici, kde je napaden Chuck. Ti zbylí dva již z fonografického válečku vědí pravdu o Sarah, ale zatím se ocitají na policejní stanici. Je jasné, že jim šerif nevěří ani slovo, ale když se tu objeví to, co Ramona děsilo kdysi dávno, uvěří a tasí kolt.
Oba mladí se dostanou ven. Ramon láká příšeru na sebe a Stella běží s knihou do domu odkud ji vzala. Zde míní Sarah přemluvit, aby ustala ve své pomstě...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Noční můry z temnot



Horor Noční můry z temnot udělá z letošního léta dobu strachu. V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít.

Bontonfilm CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Noční můry z temnot



Norský hororový specialista André Øvredal (nar. 1973) natočil ve spolupráci s producentem Guillermem Del Torem horor Noční můry z temnot podle knižní série uznávaného komiksového autora Alvina Schwartze (1916-2011). Obratně přitom vychází z tradičních žánrových klišé. – 1968, městečko Mill Valley. O Halloweenu se teenageři Stella, Auggie, Chuck a cizí mladík Ramon vloupají do strašidelného domu, provázeného pověstí o oběšené dceři někdejších majitelů Sarah. Stella si odtud odnese její knihu. Zjistí, že ta píše krví příběhy, jež se současně odehrávají. První obětí knihy je školní frajírek Tommy, který čtveřici pronásledoval. Další na řadě je Auggie, potom Chuckova sestra Ruth, kterou se zbývající trojici podaří zachránit, avšak dívka skončí v blázinci. Kniha zaútočí i na Ramona a nakonec na Stellu. Ta se však dostane do strašidelného domu a přesvědčí Sarah, kterou umučila její vlastní rodina, aby zlo ukončila. Slíbí, že napíše její pravdivý příběh, což také splní. Dívka je přesvědčena, že se její kamarádi Auggie a Chuck později najdou. Ramon, se kterým se sblížila a který prchal před odvodem do Vietnamu, odchází na vojnu.

Zdroj: NFA / -tbk-


Popis / Obsah / Info k filmu Noční můry z temnot



Horor Nočné mory z temnôt urobí z tohtoročného leta obdobie strachu. V opustenom dome úplne na konci mesta nájde partia tínedžerov knihu, ktorá je strašnejšia než čokoľvek, čo si kedy dokázali predstaviť. Zanechalo ju tu mladé dievča s hrozivým tajomstvom ešte pred tým, než samo bez stopy zmizlo. Starobylá kniha je plná desivých príbehov a ešte desivejších monštier, ale nie je tak úplne na čítanie. Kniha naopak číta toho, kto s ňou príde do styku. Prečíta jeho najväčšie nočné mory, napíše z nich príbeh a začne ho rozprávať a odvíjať aj v skutočnom živote. A to vrátane hrozivých príšer. Partia tínedžerov sa dostala na miesto neobvyklého zla. Nemali túto knihu nikdy otvárať a mali včas utiecť. Neutiekli. Preto teraz musia čeliť svojmu strachu, nočným morám a desu, ktoré ich prišli zabiť.

Nočné mory z temnôt vznikli v produkcii a podľa scenára filmového a hororového vizionára Guillerma del Tora. Pôvodný filmový Hellboy, Faunov labyrint alebo Podoba vody mu priniesli slávu, obdiv aj Oscarov. Následne ukázal, že divákom vie priniesť zábavu, silný príbeh, strach a hlavne jedinečné vizuálne poňatie. Film nakrútil André Øvredal, ktorého vo svete preslávil mysteriózny Lovec trollov.

Horor Nočné mory z temnôt vznikol podľa slávnej knižnej série Scary Stories to Tell in the Dark, ktorá vo svojej dobe vyvolala kontroverzie vďaka strašidelnosti príbehov a predovšetkým ilustrácií. Knihy neboli preložené do slovenčiny a pre slovenských divákov budú ich hrôzostrašné historky a monštrá úplnou novinkou. Ožil odporný strašiak z polí, mŕtvola, ktorá hľadá svoj palec alebo vred na tele, z ktorého vylezú stovky pavúkov…

Bontonfilm SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Maigret a hlava muže (1996) [T...

22:50 - 00:30

61 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Kachna na pomerančích (1975)

23:40 - 01:25

11 minut již uběhlo
94 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:30 - 00:25

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

23:30 - 00:10

21 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Winfried Zrenner

Zrenner Winfried

Naposled navštívené:
Winfried Zrenner

Zrenner Winfried