Noční můry z temnot (2019)

Noční můry z temnot (Scary Stories to Tell in the Dark)
63.3 %
 
 

Scary Stories to Tell in the Dark

Další název: Nočné mory z temnôt

    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké / Kanada
    Premiéra v ČR: 8.8.2019        
    Délka: 90 min.
„Tvé nejděsivější představy právě ožívají. Od producenta Guillerma Del Tora.“
POZOR SPOILER

Městečko Mill Valley ve státě Pensylvánie se chystá na halloweenský večer.
Dva kamarádi, Chuck Steinberg, a Auggie Hilderbrandt se míní pomstít za loňské oslavy mládenci jménem Tommy Miller. Ten s dalšími dvěma právě ničí na poli strašáka.
Chuck a Auggie jdou ještě pro kamarádku Stellu Nichollsovou. Té se zpočátku moc nechtělo, ale nakonec se dala přemluvit. Když je Miller míjí v autě, provedou svou pomstu a jsou nuceni utíkat. Ocitají se až v autokině, kde se ukryjí do vozu mexického mládence v jejich věku. Je to Ramon Morales. Jenže uprchlíci jsou objeveni i zde. Ale protože odmítnou auto opustit, pronásledovatelé odejdou.
Ti čtyři z auta pak vniknou do opuštěného domu, kde Stella vezme knihu dívky, která zde byla dle pověsti držena v zajetí.
Tommy je zde našel a zavřel, ale někdo dveře otevřel. A když Stella začne listovat knihou, zjistí, že není popsána celá a že jeden z příběhů musel být napsán před chvílí.
Tou dobou nese Tommy vejce přes kukuřičné pole a je pronásledován strašákem, který jej zabije. Tommyho již nikdo nenašel.
Kniha je vrácena Stelou zpět do domu, ale přesto ji u ní Ramon nalézá. A vtom se v ní začne sám od sebe psát další příběh. O Auggim. Toho sice Stella varuje, ale příliš pozdě. I on je napaden nadpřirozenou bytostí a mizí někde v neznámu.
Mladí chtějí knihu spálit, ale zjistí, že to nejde. A ta píše nový příběh o Chuckově sestře Ruth. Ta nemizí, ale končí v kritickém stavu v sanitce.
Mladí se rozhodnou pro pátrání po minulosti majitelky knihy. Ta jmenovala Sarah a trojici se pátrání daří. Zjistí, že ji drželi v zajetí a nařkli ji z toho, že otrávila děti. Jenže to není tak docela pravda. A Sarah se nyní mstí.
Pátrající se ocitnou v nemocnici, kde je napaden Chuck. Ti zbylí dva již z fonografického válečku vědí pravdu o Sarah, ale zatím se ocitají na policejní stanici. Je jasné, že jim šerif nevěří ani slovo, ale když se tu objeví to, co Ramona děsilo kdysi dávno, uvěří a tasí kolt.
Oba mladí se dostanou ven. Ramon láká příšeru na sebe a Stella běží s knihou do domu odkud ji vzala. Zde míní Sarah přemluvit, aby ustala ve své pomstě...  Autor: Pitryx

režie:
André Øvredal
 
 
hraje:
Zoe Margaret Colletti (Stella Nichollsová), Gabriel Rush (Auggie Hilderbrandt), Dean Norris (Roy Nicholls), Gil Bellows (Turner), Lorraine Toussaint (Lou Lou), Austin Abrams (Tommy), Brandi Ward (paní Hilderbrandtová), Ajanae Stephenson (Lou Lou (8 let)), Natalie Ganzhorn (Ruth), Javier Botet, Mark Steger, Stephanie Belding, Jane Moffat, Troy James, David Tompa, Amanda Smith, Michael Garza (Ramon Morales), Colton Gobbo
 
 
námět:
Marcus Dunstan, Patrick Melton
 
 
scénář:
Guillermo Del Toro, Dan Hageman, Kevin Hageman
 
 
kamera:
Roman Osin
 
 
hudba:
Marco Beltrami, Anna Drubič
 
 
výprava-architekt:
David Brisbin
 
 
kostýmy:
Ruth Myers
 
 
střih:
Patrick Larsgaard
 
 
zvuk:
J.R. Fountain, Jill Purdy, Jeffrey Roy, Robert Woolfson
 
 
titulky-česká verze:
Helena Čížková (české titulky (Filmprint Digital))
 
 
masky:
Kevin Carter, Mike Elizalde, Cliona Furey
 
 
producent:
Guillermo Del Toro, Jason F. Brown, J. Miles Dale, Sean Daniel
 
 
casting:
Rich Delia
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.