Zari
ohodnotit

Nezapomeň na mě

Remember Me

Další název:
Memoirs; Nezabudni na mňa (SK)
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
25.3.2010
„Láska ve stínu tragédie.“
Popis / Obsah / Info k filmu Nezapomeň na mě
Drama se soustředí na vztah dvou milenců - Tylera a Ally. Jejich nově vzniklý vztah je ohrožen jejich tragickou minulostí. Tylerovi se zabil bratr, Ally byla před jejíma očima zavražděna matka. Najdou pro sebe pochopení a vyrovnají se s minulými tragédiemi?


Autor: efCZa

Popis / Obsah / Info k filmu Nezapomeň na mě
Tyler Hawkins (Robert Pattinson) je bouřlivácký student z lepší rodiny a na výzvu svého nejapného kamaráda se rozhodne emocionálně ranit spolužačku Ally (Emilie de Ravin), jejíž otec, policejní seržant Craig (Chris Cooper), ho nechal (zcela po právu) strávit noc ve vězení. Romance obou mladých lidí, která má podle plánu skončit ošklivým rozchodem, se však postupně vyvine v hluboký a vážný vztah. Oba milenci jsou poznamenáni rodinným zázemím. Tylerovi rodiče jsou rozvedeni, příliš zaměstnaný a citově odtažitý otec (Pierce Brosnan) si nedokáže k synovi vytvořit bližší pouto, zatímco Ally je zase traumatizována násilnou smrtí matky, jíž byla před lety očitým svědkem.
Režisér Allen Coulter je oceňovaným televizním tvůrcem (mj. podíl na seriálech Sex ve městě, Rodina Sopranů, Řím, Mafie v Atlantic City) a v roce 2006 debutoval biografickým snímkem Hollywoodland, v němž sledoval osudy televizního Supermana z padesátých let George Reevese. Nezapomeň na mě (2010) je jeho druhým celovečerním filmem. Původní scénář Willa Fetterse sice neoplývá originalitou, ale jeho nedostatky vyvažují dobře obsazení herci. Hvězda populárních snímků ze série podle románů Stephenie Meyerové Twilight sága Robert Pattinson se už delší dobu snaží přesvědčit o svém hereckém potenciálu a postavy zamilovaných mladíků jsou mu nejbližší. Více než zdatnou partnerkou je mu australská herečka Emilie de Ravinová, známá z TV seriálu Ztraceni. Ve vedlejších rodičovských úlohách zaujmou oba otcové, Chris Cooper a především na minimální ploše Pierce Brosnan.
Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Nezapomeň na mě
Jeden z nejpřitažlivějších herců současnosti Robert Pattinson hraje mladého rozhněvaného muže Tylera, jenž rozhodně není žádným rebelem bez příčiny. Tragické úmrtí bratra v něm zanechalo hlubokou jizvu, kterou ještě víc prohlubuje fatální neporozumění s vlastním otcem (Pierce Brosnan) a pocit permanentní vykořeněnosti. Tylera by nikdy nenapadlo, že najde spřízněnou duši. Pak ale potká Ally (Emilie de Ravin). Jak už to u lásky na život a na smrt bývá, jejich setkání napomůže nevyzpytatelná náhoda, na jejímž začátku je sázka s kámošem a na konci holka, která má šanci vyléčit Tylerovu nemocnou duši. Její velkou výhodou je fakt, že díky na vlastní kůži prožité bolestné ztrátě přesně ví, jak se Tyler cítí. Jenže okolnosti jejich vztahu příliš nepřejí, protože to, co je spojilo, je zároveň může navždy rozdělit.

Romantické drama Nezapomeň na mě je nezapomenutelným příběhem o síle lásky, pevnosti rodinných pout a o tom, že každý den života je potřeba žít opravdu na plné pecky.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 05.03.2011 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Nezapomeň na mě
Milostné drama režiséra Allena Coultera a scenáristy Willa Fetterse Nezapomeň na mě je příkladem nefalšovaného, naprosto nepůvodního žánrového klišé: jednadvacetiletý pohledný hrdina z bohaté rodiny, jehož život poznamenala sebevražda staršího bratra a rozvod rodičů, se dosud hledá; vyčítá otci kdeco, bouří se proti kdečemu, a když se chce po pouliční rvačce zachovat jako správný občan, dostane výprask od policejního seržanta. Ten má půvabnou dceru, a tak není nic snazšího než dívku, jejíž život také poznamenala dávná rodinná tragédie, pomstychtivě svést. Mladí se do sebe ovšem zamilují, rozejdou se, pak se smíří a zdá se, že všechno je v nejlepším pořádku. Což platí do 11. září 2001... – Předností snímku je slušné herecké obsazení včetně úsilí Roberta Pattinsona dokázat, že není jen jedním z nejvíce sexy mužů planety. Ale to je málo.
-kat-, Filmový přehled 2010/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

17:20 - 18:25

3 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

17:05 - 17:35

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

93 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

33 minut již uběhlo
89 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Frank Borzage

Borzage Frank

Zde jsou lvi

Zde jsou lvi
Zde jsou lvi

Naposled navštívené:
Frank Borzage

Borzage Frank

Zde jsou lvi

Zde jsou lvi
Zde jsou lvi