Zari
ohodnotit

Neohlížej se, jde za námi kůň

Žánr:
Rok:
1979
Délka:
73 minut
Premiéra v ČR:
1.1.1981
„Dětská komedie o koni v činžáku, vysněné motokáře a trablech se sousedkou.“

Obsah filmu Neohlížej se, jde za námi kůň




 
Jedenáctiletá dvojčata Petr a Pavel Skořepovi žijí s rodiči v malostranském činžáku. Jejich jediným zájmem jsou rychlá kola a velkým snem motokára. Způsobem, jak ji získat, je velká slosovací soutěž ve sběru papíru, ve které je hlavní cenou. Rozhodnou se štěstěně rázně pomoci a začnou starý papír pilně sbírat. S pomocí spolužačky Mihule dokonce uspořádají ve škole dražbu svých cenností, ve které se platí losy. Ty přibývají a kluci, přesvědčeni o svém vítězství, vybudují v kůlně na dvorku depo. Objeví se však atraktivní sousedka Rozkošná, která si koupila auto a kůlna by se jí náramně hodila. Další rána je čeká při slavnostním slosování....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Neohlížej se, jde za námi kůň >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.8.2021
Průměrný film pro děti, ve kterém herecká   složka určitě převyšuje tu obsahovou. Je   fakt, že už při premiéře jsem byl mimo   cílovou skupinu a asi proto mi tenhle příběh   připadal vždycky tak trochu přitažený za   vlasy. Pozitivní jsou tady bezesporu výkony   herců v dětských rolích, které tomu   dodávají alespoň zdání přesvědčivosti. S   ohledem na to volím při hodnocení zlatou   střední cestu.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.10.2012
Spíš podprůměrný film pro děti.
Když jsem   byl ještě mladší tak se mi podobné filmy   líbily, ale tento do nich nikdy nezapadl.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Minimálně o hezkém vztahu lidí ke zvířatům.
Televizní repríza mi připomněla milý film z   dětských let o dvou bratrech, kteří vyhráli v   loterii koníka místo vysněné káry. Zdánlivě   "danajský dar" se změní v oblíbence   celé rodiny, hlavně tatínka a kapituluje   nakonec i nepříjemná paní sousedka, co chce   neustále volat příslušníka VB:-)) Ale proč   Ferda zmizí ve chvíli, kdy se kolem domu   neustále objevuje záhadná dívka s ohonem? To   víte, koník v činžáku je dost neobvyklá   záležitost, ale vše dobře dopadne, jak také   jinak...Pohodový film pro děti, kde můžeme   obdivovat v dětském věku Honzu Potměšila v   roli jednoho z bráchů. Ostatní dětské role   byly obsazeny "herci", o nichž se nikde   nepíše a také asi už nikde jinde   nehráli...jakýpak byl další osud jeho bráchy   Pavla či culíkaté holčiny Mihule? Na tuhle   otázku si asi neodpovím, ale mohu se opakovaně   potěšit u klasického filmu pro mládež, jaké   se dnes už bohužel netočí.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Neohlížej se, jde za námi kůň (1979)Neohlížej se, jde za námi kůň (1979)Neohlížej se, jde za námi kůň (1979)Neohlížej se, jde za námi kůň (1979)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dave Kenneth MacKinnon

Kenneth MacKinnon Dave

The Canadian

The Canadian
The Canadian

Naposled navštívené:
Dave Kenneth MacKinnon

Kenneth MacKinnon Dave

The Canadian

The Canadian
The Canadian