Zari
ohodnotit

Nějak se to komplikuje

It's Complicated

Další název:
Nejako sa to komplikuje; Untitled Nancy Meyers Project; Wenn Liebe so einfach wäre
Rok:
2009
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
21.1.2010
„Rozvedená… s řadou výhod.“
Popis / Obsah / Info k filmu Nějak se to komplikuje
Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující restauraci a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, jemuž už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s výrazně mladší šťabajznou, kterou si vzal, sotva uschlo razítko na rozvodových formulářích. Šťastná to žena, bylo by možné říct, kdyby se u příležitosti synovy promoce ve společnosti exmanžela nezdržela víc, než by se slušelo. Co začalo jako nevinná večeře, pokračovalo několika litry vína, prokládanými vzpomínkami na to hezké z jejich společného soužití. Finále je asi zbytečné popisovat, ale bylo hodně bouřlivé. Když Jane dospěla do stavu střízlivosti, uvědomila si jednu úžasnou věc. Právě se svým exmanželem podvedla tu, s níž ji podváděl, když ještě nebyl ex. Ale ani Jane není úplně bez závazků, protože ji aktuálně uhání bytový architekt Adam, jenž měl původně navrhnout pouze její kuchyň. Jeho aktuální návrhy jsou mnohem odvážnější, ačkoliv si čím dál víc uvědomuje, že se asi ocitl uvnitř velmi bizarního milostného trojúhelníku...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nějak se to komplikuje
Dvojnásobná držitelka Ceny Akademie® Meryl Streep, Steve Martin a Alec Baldwin vévodí hvězdnému obsazení tohoto vtipného pohledu na manželství, rozvod a vše mezi tím. Jane Adler (Streep) provozuje prosperující pekařství, těší se z nového přítele, konečně uzavřeného rozvodu a zdánlivě má vše vyřešené… dokud se její exmanžel Jake (Baldwin) nerozhodne získat ji zpět za každou cenu. Komedie “Nějak se to komplikuje” od scenáristky a režisérky Nancy Meyers (Prázdniny) potěší vaše srdce a smíchy vás nenechá dýchat!
Distributor BR


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nějak se to komplikuje
Jane (Meryl Streep), je úspěšná a nezávislá majitelka restaurace, ale hlavně rozvedená žena a matka tří odrostlých dětí, která má velmi přátelský vztah se svým bývalým manželem Jakem (Alec Baldwin), který nyní žije v novém manželském svazku s o mnoho mladší Agness (Lake Bell).

Když se oba vydají na synovu promoci, jedna nevinná večeře a všechno se začíná poněkud... komplikovat. Jane se náhle ocitá v bláznivé aféře a v roli „té druhé ženy“. Do toho všeho se nakonec ještě přimíchá Janin architekt Adam (Steve Martin), který se začne přitažlivé Jane dvořit.

Měli by se Jake a Jane přes tuto aferu jen tak přenést a posunout dál, nebo je to skutečná láska na druhý pokus?


Autor: salte

Popis / Obsah / Info k filmu Nějak se to komplikuje
Scenáristka a režisérka Nancy Meyersová přichází po úspěšné komedii Lepší pozdě nežli později (2003, FP 3/2004) s obdobným žánrovým snímkem se starším ústředním párem Nějak se to komplikuje. Padesátníci Jane a Jake Adlerovi jsou rozvedení. Zatímco on hned skočil do dalšího manželství s mladší ženou, v němž však nyní není moc šťastný, Jane se z rozchodu dlouho vzpamatovávala. Shodou náhod skončí po deseti letech exmanželé spolu v hotelové posteli. Jake je nadšený, Jane se potácí mezi výčitkami a novou chutí do života. Oživený vztah však kromě Jakeova manželství komplikuje i rozvedený, citlivý a veskrze sympatický architekt Adam, zamilovaný do Jane. Románek Adlerových vyjde před jejich blízkými najevo a Jane ho ukončí. Čeká na ni příslib nového štěstí s Adamem. – Snímek s dosti schematickým syžetem se zařazuje do mainstreamu divácky vděčné zábavy především díky Meryl Streepové, jejíž přirozený výkon v roli sebezpytující hlavní hrdinky vyvažuje nedostatky dílka (např. upovídanost).
–ivp-, Filmový přehled 2010/3


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jolanda Benvenuti

Benvenuti Jolanda

Terence Gowan

Gowan Terence

Cesty domů

Cesty domů
Cesty domů

Naposled navštívené:
Jolanda Benvenuti

Benvenuti Jolanda

Terence Gowan

Gowan Terence

Cesty domů

Cesty domů
Cesty domů