Zari
ohodnotit

Nebezpečná rychlost

Speed

Žánr:
Rok:
1994
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
1.9.1994
„Bomba je odjištěna, hra nervů začíná!“
Popis / Obsah / Info k filmu Nebezpečná rychlost
Jack Traven, policista ze zásahové jednotky, má nebojácnou povahu a pronikavý smysl pro myšlenky zločince – to ho společně s trochou štěstí drží naživu. Jackovo štěstí má však projít zatěžkávající zkouškou. Téměř nepolapitelný bombový vyděrač Howard Payne hledá způsob, jak se pomstít za poslední zmařený pokus. Payne to pojme jako osobní výzvu pro Jacka: bomba je načasovaná pod městským autobusem, který vybouchne, jakmile tachometr klesne pod 50 kilometrů za hodinu. Ubohá cestující Annie Porterová musí usednout na místo řidiče, jakmile se Jack pokusí udělat vše pro to, aby ostatní zachránil. Připravte se na perné chvíle!

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 07.11.1999 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Nebezpečná rychlost
Jan De Bont je známým kameramanem; spolupracoval především se svým nizozemským krajanem Paulem Verhoevenem. Vzhledem k tomu, že se podílel i na známých akčních filmech Smrtonosná past; Černý déšť nebo Smrtonosná zbraň 3, není divu, že si pro svůj režijní debut vybral právě tento žánr. Scénář dalšího debutanta Grahama Yosta mu dal dostatek příležitostí ke splnění všech požadavků, kladených na současný akční thriller. Snímek Nebezpečná rychlost má díky tomu všechno, co má mít. V dramatickém příběhu se střetávají příslušník elitní jednotky losangeleské policie Jack Tráven a psychopatický zločinec, jehož první akci, atentát na výtah plný lidí, Jack s kolegou Harrym překazí. Terorista upozorní svého nepřítele, že hodlá vyhodit do povětří městský autobus s pasažéry. Jack musí nasadit všechnu svou odvahu, důvtip a zkušenosti, aby rafinovaný plán překazil. Po dlouhé zběsilé jízdě a desítkách nebezpečných situací se mu to podaří. Jenže zločinec se nevzdává a zmocní se dívky, s níž se Jack při akci v autobusu seznámil. Poslední dějství se odehraje ve vagonu podzemní dráhy. Zločinec zahyne a dvojice se může obejmout... - Tvůrci vsadili na přesné pointování vyhrocených napínavých sekvencí a na poetiku akčního žánru, pro niž je typická nadsázka a "nelogičnost" příběhu. Pokud však divák přijme pravidla hry, nabízí mu Jan De Bont špičkový thriller. Kromě na slovo vzatých odborníků filmu hodně pomohlo i nezvyklé obsazení Keanu Reevese do role akčního hrdiny a Sandry Bullockové do postavy energické duchapřítomné Annie.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 1994/8/13


Popis / Obsah / Info k filmu Nebezpečná rychlost
Pevně se držte, běh napínavých scén, odvážných kaskadérských výkonů, neočekávané romance právě začíná, ve filmu, který budete chtít vidět znovu a znovu. Jack Traven (Keanu Reeves), policejní specialista, který je poslán, aby zneškodnil bombu umístěnou pomstychtivým vyděračem (Dennis Hopper) na autobus. Situace je velmi vážná, Jack, kterému pomáhá cestující (Sandra Bullock), musí udržovat rychlost autobusu nad 50mph (tj. asi 100 km/h), jinak bomba exploduje. A to není v ulicích Los Angeles vůbec jednoduché. A tak se před námi odvíjí nepřetržitá akce se spoustou překvapení, která Vás nenechá sedět klidně ve "Vašich sedadlech".


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Nebezpečná rychlost 2: Zásah (1997)

 Nebezpečná rychlost 2: Zásah (1997)
Nebezpečná rychlost 2: Zásah n
Speed 2: Cruise Control
Žánr: akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Jan De Bont

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Bolkoviny (1997) [TV pořad]

01:10 - 01:50

5 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

55 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Kluk od vedle (2015)

00:55 - 02:45

20 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

45 minut již uběhlo
130 minut zbývá do konce

Reklama