Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Návštěvní den Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna
Ač z roku 1969, neztratil Návštěvní den Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna v Semaforu nic ze svého osobitého humoru. Originál nesestříhaného pořadu byl objeven v archivu České televize. Dramaturgyně Alena Berková ho v produkci Otakara Svobody z tvůrčí skupiny Kratochvíl-Vaněk připravila se střihači Marií Maršálkovou a ing. Mirko Veselým a se zvukařem Janem Štěpánkem do vysílání v roce 1998, kdy měl tak premiéru po dvaceti devíti letech.

V pořadu uvidí diváci mj. tehdy ještě málo známou dvojici M. Palečka a M. Janíka (např. písnička Hele lidi), N. Urbánkovou (písnička Drahý můj), dále E. Olmerovou, M. Voborníkovou, Z. Burianovou, manžele Svobodovi, P. Bobka, J. Helekala a další. Hrál orchestr F. R. Čecha, Š + G zde také zazpívali známou písničku, jejímž refrénem je Archimédův zákon, J. Grossmann přečetl povídku Můj první mejdan, M. Šimek zase Výlet s Lomcovákem.

Miloslav Šimek (1940-2004) a Jiří Grossmann (1941-1971) byli výraznou dvojicí generačního text-appealového divadla. Jejich vystoupení byla založena především na krátkých scénkách, písničkách, "filozofujících" rozhovorech na nejrůznější témata a předčítání.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Návštěvní den Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna
Těsně před rokem 1970, ještě černobíle, začala Československá televize vysílat záznamy z divadla Semafor. Oblíbený byl tento pořad i z rozhlasu a také v tištěné knižní podobě. Komorní prostředí a reakce diváků (smích, potlesk) přidalo divadelní atmosféru i doma u televize. Osobitý humor Šimka a Grossmanna byl hlavní náplní pořadu. Povídky, které v těchto pořadech zazněly, stejně jako značná část textů písniček, vzešlo z hlav obou propagonistů. Dnes tento cyklus patří ke klenotům zábavné tvorby. Návštěvní dny jsou zábavné i při poslouchání ze zvukových nosičů (rozhlas, CD aj).


Autor: miroslav22

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

48 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Prvních 72 hodin druhé světové...

13:15 - 14:00

3 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

48 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

58 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Revoluce krve a ducha

Revoluce krve a ducha

Naposled navštívené:
Revoluce krve a ducha

Revoluce krve a ducha