Návštěvní den Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna (1969) [TV pořad]

Návštěvní den Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna
85.2 %
 
 
 
 
    Žánr: zábavný / hudební
    Země: Československo
    Délka: 60 min.
Ač z roku 1969, neztratil Návštěvní den Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna v Semaforu nic ze svého osobitého humoru. Originál nesestříhaného pořadu byl objeven v archivu České televize. Dramaturgyně Alena Berková ho v produkci Otakara Svobody z tvůrčí skupiny Kratochvíl-Vaněk připravila se střihači Marií Maršálkovou a ing. Mirko Veselým a se zvukařem Janem Štěpánkem do vysílání v roce 1998, kdy měl tak premiéru po dvaceti devíti letech.

V pořadu uvidí diváci mj. tehdy ještě málo známou dvojici M. Palečka a M. Janíka (např. písnička Hele lidi), N. Urbánkovou (písnička Drahý můj), dále E. Olmerovou, M. Voborníkovou, Z. Burianovou, manžele Svobodovi, P. Bobka, J. Helekala a další. Hrál orchestr F. R. Čecha, Š + G zde také zazpívali známou písničku, jejímž refrénem je Archimédův zákon, J. Grossmann přečetl povídku Můj první mejdan, M. Šimek zase Výlet s Lomcovákem.

Miloslav Šimek (1940-2004) a Jiří Grossmann (1941-1971) byli výraznou dvojicí generačního text-appealového divadla. Jejich vystoupení byla založena především na krátkých scénkách, písničkách, "filozofujících" rozhovorech na nejrůznější témata a předčítání.
Česká televize

režie:
Ján Roháč
 
 
scénář:
Jiří Grossmann, Miloslav Šimek
 
 
kamera:
Jiří Lebeda
 
 
hudba:
Bohuslav Myslík, Jiří Grossmann
 
 
zpěv:
Naďa Urbánková, Eva Olmerová, Zuzana Burianová, Miluše Voborníková, Jiří Grossmann, Jiří Helekal, Pavel Bobek, Miroslav Paleček, Michael Janík
 
 
asistent režie:
Eduard Sedlář
 
 
účinkuje:
Miluše Voborníková, Jiří Grossmann, Miloslav Šimek, Naďa Urbánková, Pavel Bobek, František Ringo Čech, Jiří Helekal, Zuzana Burianová, Jitka Molavcová, Milan Drobný, Miroslav Paleček, Luboš Svoboda, Josef Laufer, Michael Janík, orchestr Františka R. Čecha, Miloslav Balcar
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.