Popis / Obsah / Info k filmu Na chuti záleží: Speciality Paula LiebrandtaPřijměte pozvání do světa nesmírně talentovaného energického mladého kuchaře, Paula Liebrandta. Ve svých čtyřiadvaceti letech byl deníkem New York Times oceněn za své nezapomenutelné a hyper moderní pokrmy třemi hvězdami. Mezi jeho originální kulinářské výtvory patří například Úhoř s fialkami a čokoládou, Pěna z telecích mozečků a foie gras nebo Polévka z piva a lanýžů.
Kritik William Grimes přirovnal Paula k pianistovi, který našel skryté klávesy. Naopak kritik časopisu Gourmet, Jonathan Gold, nazval Paulovo jídlo výsledkem neúspěšného vědeckého experimentu. Liebrandt se brzy stal kuchařem, kterého kritici buď zbožňují anebo se vyžívají v nenávisti k němu.
Tento dokumentární snímek sleduje Paula po více než deset let a odhaluje jeho kreativní proces v kuchyni. Kromě toho ovšem zaznamenává hodiny tvrdé práce a neobyčejné odhodlání, díky kterým se Paul stal kulinářským umělcem a uspěl v neuvěřitelně tvrdém světě špičkové gastronomie v New Yorku. Film také zkoumá složité vztahy kritiků jídla, kuchařů a majitelů restaurací a noří se hluboko do světa nekompromisního a provokativního kuchaře, který zásadně předběhl svou dobu.
Zdroj: HBO Europe
oficiální text distributoraNový publicista: Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně
napište