Zari
ohodnotit

Muž a žena [TV hra]

Žánr:
Rok:
1972
Délka:
71 minut
„Drama rozvratu manželství podle novely Heleny Šmahelové.“
Popis / Obsah / Info k filmu Muž a žena
POZOR SPOILER

Je pátého února a manželé Marta a Arnošt Zemanovi mají desetileté výročí svatby. Zatím jsou oba v posteli a netuší, že je čekají velmi rušné dny. Ona mu znovu připomene jeho prchavou známost v minulosti a oba vstávají.

Ve městečku začíná řádit podivná nemoc podobná chřipce. On je lékař, ona je farmaceutka, a proto k tomu mají velice blízko.

Jejich syn Petr Zeman lízal sníh a nyní je nemocen. Arnoštův nadřízený, primář Vandas ihned nařizuje jeho převoz. Navíc sem přijíždí odborník na neznámé nemoci a virózy. Je to muž až z Prahy, doktor Hrabák. Ten se mrkne i na Petra. Když za ním přijde jeho matka, ihned se do ní zakouká.

Je společná zábava a plachý Hrabák je zde také. Ale nebaví se. Chce odejít, když sem přijde Marta. Hrabák jí dá najevo, co si myslí - a ona jej pozve na večeři. Jenže on onemocní a Marta jej navštíví, když je upoután na lůžko. A pak v bytě. Jsou zcela sami.

Arnošt si začne s paní Balejovou, která jim vede domácnost. Ta mu ráda vyžvaní „řeči“ o vztahu Hrabáka a jeho manželky. Ta, když se dozví o mrtvici Hrabákovy matky, definitivně odchází k němu i s dcerkou. Kluka ponechává Arnoštovi. On si ji v Praze najde a odváží dcerku s sebou. Když je Marta opět ve městě, Arnošta navštíví a chce s ním projednat jejich budoucnost. Vše ale dopadne tak, že Petr skáče z okna.

Spor o děti pokračuje. Nakonec Arnošt na sílící tlak Balejové volá advokáta a souhlasí s rozvodem za podmínek jeho ženy. Ovšem ani to není konec příběhu.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Muž a žena
Všední ráno. Manželé Zemanovi spěchají do práce. Přichází paní Balejová, která hlídá děti a pomáhá v domácnosti. Desáté výročí manželství připomene Martě manželovu nevěru, kterou mu odpustila, ale rozhodně na ni nezapomněla. Zůstali spolu hlavně kvůli dětem. K Arnoštovi už necítí nic. Z Prahy přijede prof. Hrabák, aby prohlédl jejího syna, u něhož je podezření, že se nakazil nebezpečným virem. Počáteční vděčnost se mění v hluboký milostný cit a Marta pocítí znovu touhu po lásce...

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:55 - 16:45

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

34 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

34 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Reklama