Duben
ohodnotit

Mrazivá pomsta

Cold Pursuit

Další název:
Hard Powder
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
21.2.2019
Popis / Obsah / Info k filmu Mrazivá pomsta
POZOR, SPOILER

Nels Coxman přichází domů a po večeři se zrovna chystá, velmi nerad, na velkou slávu do města. Je řidičem sněžného stroje, kterým udržuje cestu mezi divočinou a civilizací. Má ženu Grace a syna Kylea, který pracuje na letišti. A ten je jednoho dne unesen a napumpován drogou tak, že umírá.
Nels ví, že jeho syn nikdy drogy nebral. Život pro něj ztrácí smysl, a zrovna když chce spáchat sebevraždu, objeví se zde dotlučený kamarád jeho syna. Ten mu poví, že jeho smrt zavinil nějaký Speedo. A toho si Nels najde. Z něj vyrazí jméno dalšího muže, kterým je Limbo. I ten je nalezen a končí tam, kde Speedy. Totiž zamotaný do pletiva a hozený napospas rybám. Další muž na řadě je Santa. Limbo jej před smrtí práskl. Toho Nels polapí, když má u sebe kufřík s drogou. Tuto zničí a Santu posílá za jeho kamarády k rybičkám. Jenže z něj nic nevyrazil. Proto vyhledá svého bratra, který kdysi s místní mafií spolupracoval. Zde získá informace o nějakém muži jménem Trevor Calcote, a to je právě Viking.

Tomu už je mizení jeho mužů skutečně divné a viní z toho místní indiány. Proto jednoho z nich polapí a zabije. Jeho mrtvolu pak pověsí na kilometrovník u města. Policie tak nalézá tělo zabitého. Netuší, že nedaleko se na mrtvolu dívají i indiáni a s nimi je i otec zabitého, Bílý Býk. Ten slibuje pomstu. Bratr poradí Nilsovi, aby si najal vraha, a také mu dá přesné instrukce. Ten sice peníze vezme, ale ihned jej také zradí a jde za svou obětí. Vikingovi řekne příjmení Coxman a za to ihned dostává svou odměnu.

Viking si to špatně vyloží, protože si vzpomene, že nějaký Coxman dělal pro jeho otce a říkali mu Wingman. Tak si pro něj zajede a zabije ho. Protože tím je Viking ujištěn, že indiáni za nic nemohou, zabije jednoho ze svých mužů a jeho hlavu posílá Bílému býkovi, jako omluvu. Ten to nepřijímá a vydává se k pokračování své msty.

Nels unese Vikingova syna.

Viking už má u sebe muže, který mu vyzradí, že malého viděl nastupovat do Nelsovy dodávky. Za to dostává peněžitou odměnu a hned poté i tu druhou. Viking už tedy ví, kam má jet, a také tam ihned spěchá. Nakonec se s Nelsem setkává tváří v tvář, ale to už sem jedou i indiáni…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Mrazivá pomsta
V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje (Liam Neeson) Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě.

Vertical Entertainment


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Boj sněžného pluhu s mafií (2014)

 Boj sněžného pluhu s mafií (2014)
Boj sněžného pluhu s mafií n
Kraftidioten
Žánr: akční / komedie
Země: Norsko
Režie: Hans Petter Moland

(remake)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

09:15 - 09:45

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

58 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

18 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178292

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10