Zari
ohodnotit

Moře začíná za vsí

Žánr:
Rok:
1987
Délka:
78 minut
Premiéra v ČR:
1.11.1988
Popis / Obsah / Info k filmu Moře začíná za vsí
Film pro mládež z prostředí malé vesnice. Parta kluků, kteří marně vyhlížejí nějaké dobrodužství, připravuje celý rok velkou výpravu. Rozhodnou se vyrazit o prázdninách na moře. Rozhodující datum je 1.srpen a k tomuto datu chlapci plánují odjezd a všechny přípravy. Shromažďují potraviny, všechny potřebné věci a výbavu. Složí přísahu a rozdělí si námořnické hodnosti. Rodiče výpravě nedůvěřují a snaží se jim plán překazit. Jak všechno dopadne, když se navíc mezi sebou začínají hádat i sami budoucí cestovatelé?


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Moře začíná za vsí
POZOR SPOILER!

Parta vesnických kluků si hraje na námořníky. Chtějí se vydat na moře. Jeden z nich, kapitán pomyslné lodi Jakub, dostane od dědy holuby. Má je velmi rád. Jeho malý kamarád Bohušek je načapán ve špajzu, jak krade zásoby. Pod nátlakem řemenem vyzradí, kam jídlo nosí. Otec jde tedy ke chlapecké skrýši a jídlo odnese. Kluci vědí, že Bohušek skrýš prozradil, proto se s ním přestanou kamarádit. Pan Nový by rád holuby koupil, ale Jakub obchod odmítá. Pak se seznámí se slovenskou dívenkou Katarínou. Hned ji využije a nechá jí kočárek s malou sestřičkou Zuzankou, kterou má hlídat. Kluci si najdou novou skrýš a pomalu ji zvelebují. A Jakub sem dovede i Katarínu jako kuchařku. Pak společně „ožerou“ panu Novému strom třešní. Ale Bohušek je prozradí. Dostane z to párek králíků a Jakub musí dát Novému své holuby. Za to mu uchystají kluci pomstu a to takovou, že mu šlohnou králíky, kteří měli jít na výstavu. Nechtějí si je nechat, po výstavě je chtějí vrátit. Shánějí jim potravu i na poli, kde je stoh. Zde se Bohuš přizná, že je prozradil ohledně těch třešní. Je z toho smutný a chlubí se věcmi, které přinesl, jakož i sirkami, které tam škrtá. Požár stohu, který následuje je velmi nebezpečný. Je to na Jakuba, který nic nepopírá. Ani před příslušníkem VB…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Moře začíná za vsí
O letních prázdninách parta vesnických dětí pořádá objevitelskou výpravu. Po rozkolu v partě je výprava odložena na příští prázdniny.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černá voda (2023) [TV miniséri...

20:10 - 21:10

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:50

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:45

0 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

5 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lesní symfonie (Waldstück)

Lesní symfonie
Waldstück

Naposled navštívené:
Lesní symfonie (Waldstück)

Lesní symfonie
Waldstück