Zari
ohodnotit

Mon seung

Další název:
妄想; Diary
Žánr:
Země:
Rok:
2006
Délka:
85 minut

Komentáře k filmu Mon seung

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2024
„Člověk trpící bludnou   poruchou je ve skutečnosti   obětí lásky. Mají   takzvanou duševní nemoc.   Zvenčí mohou vypadat   normálně, ale trpí klamy   žijícími v klamné dimenzi.   Když dosáhnou limitu,   udělají něco   nebezpečného…."   Poměrně dobře zpracovaný   psychologický thriller,   vytvářející pocit neklidu   a nejistoty, zejména díky   vizuální stránce. Bratři   Pangové si zajímavým   způsobem nelineárního   vyprávění podpořeného   snovými sekvencemi   pohrávají s divákovým   vědomím a nutí ho klást si   otázky, co se děje a proč.   Jestli je to vůbec   skutečné, nebo jestli je to   jen sen či představa. Což   také v jistém smyslu   udržuje podivně nejistý   myšlenkový pocit. Děj   odvíjející se z pohledu   Winnie udržuje diváky v   napětí, a to i díky   pomalému odhalování pravdy   o její situaci. Pro někoho   však může být tento styl   vyprávění matoucí, čímž   nemusí být snadné správně   pochopit stav věcí při   zkoumání hroutícího se   duševního stavu. Tomu   nepomáhá ani několikeré   zakončení příběhu. Ano,   je to tak. V závěru se   skutečně několikrát   objeví náznak dějově   ukončující tečky za   větou, ale ouha… Pokračuje   to dál. Dějová linka je   přitom dosti jednoduchá, ale   tak, jak si s tím bratři   Pangové pohráli, se jim ve   finále povedl filmový   psychologický majstrštyk ve   své plné jedinečnosti.
Hugin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Zpočátku mně dělalo   problémy zorientovat se kdo,   proč, jak atd. Postupně se   však z jednotlivých   střípků začíná skládat   ucelený obraz a od určitého   okamžiku se dá následný   děj docela dobře   předvídat, ale i tak   dochází k několika   nečekaným okamžikům. Vše   točeno z pohledu,   schizofrenií trpící, mladé   ženy, takže úmyslně   zmatené, nepřehledné a   vzájemně se popírající.   Jestli i ve skutečnosti se   schizofrenie projevuje   alespoň z poloviny tak jako   je zobrazeno ve filmu, tak   vskutku není co   „závidět“. V rámci   předchozí hororové tvorbě   bratří Pangů poněkud   odlišné, řekl bych   umírněné, o to   mrazivější a   uvěřitelnější, žádné   úsměšky nad levitujícími   zabijáckými duchy nebyly   třeba. O tradičně   nadprůměrné filmové hudbě   není třeba se příliš   rozepisovat, to bych se   opakoval téměř u každého   komentáře k asijskému   filmu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

21 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

66 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:35

1 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Erik Stouvenaker

Stouvenaker Erik

Naposled navštívené:
Erik Stouvenaker

Stouvenaker Erik