Zari
ohodnotit

Modrá orchidej

Wild Orchid II: Two Shades of Blue

Další název:
Blue Movie Blue; Wild Orchid II: Blue Movie; Smyslná orchidej 2; Divoká orchidej II
Žánr:
Rok:
1991
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
18.3.1993
Popis / Obsah / Info k filmu Modrá orchidej
Americký scenárista Zalman King (9 1/2 týdne) navázal na svůj druhý film Smyslná orchidej v Modré orchideji nejen titulem, ale především divácky přitažlivou, erotikou nabitou atmosférou. Příběh, odehrávající se v Kalifornii na sklonku 50. let, je efektně zabalenou klasickou pokleslou historkou o dívce na scestí.
Mladinká Blue po smrti svého otce-narkomana nastoupí do luxusního nevěstince, aby si vydělala peníze a mohla být konečně nezávislá. Svou práci dělá dobře a s chladnou hlavou, její vzdorná povaha se však vzpírá šéfce podniku Elle, vyžadující od svých pracovnic naprostou poslušnost. Z neřešitelné situace dívku zachrání šofér podniku Sully, který se do ní otcovsky zamiluje. S jeho pomocí se Blue pokusí žít normálním životem dívky svého věku. Nikdo netuší, že spořádaná dívenka byla ještě nedávno hříčkou nejnižších choutek oplzlých boháčů. Pomsta EIIe však studentku dostihne. Bohatý mladík Josh je šokován překvapivým odhalením o minulosti spolužačky, do které je zamilovaný.
Atmosféra retropříběhu dovoluje Kingovi ještě více než v předchozím filmu těžit z erotické atmosféry zmítané dekadentními vášněmi a hrabivostí. Příběh operuje s aparátem motivů i postav, jako vystřižených z červené knihovny. I přes nesporné půvaby pomérně přesvědčivé hlavní představitelky Niny Siemaszkoové se však nechtěné pohybuje v těsném sousedství sebeparodie.

Autor/Zdroj: Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Modrá orchidej
Půvabné Blue je právě sedmnáct let, když přijde o svého otce. Drogově závislý jazzový hudebník totiž spáchá sebevraždu, když mu jeho dcera obstará dávku, kterou zaplatí vlastním tělem. Protože Blue nemá přátele a nyní ani domov, stane se lehkou obětí pro madam Elle, která vede luxusní veřejný dům. Blue se tak naučí – zpočátku proti své vůli, později se vzrůstajícím zájmem – uspokojovat všemožná přání sexem posedlých představitelů vyšších vrstev. Stává se tak dívkou číslo jedna, vyhledávanou všemi prominenty. Problémy však nastanou, když se Blue rozhodne s prostitucí skoncovat…

Autor/Zdroj: Popis
televizní program


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Grigorij Alexandrov

Alexandrov Grigorij

Naposled navštívené:
Grigorij Alexandrov

Alexandrov Grigorij