Zari
ohodnotit

Michael Jackson This Is It

Michael Jackson's This Is It

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
29.10.2009
Popis / Obsah / Info k filmu Michael Jackson This Is It
Film nabídne fanouškům a milovníkům hudby Michaela Jacksona unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen roku 2009, ale celého desetiletí. Diváci budou mít jedinečnou možnost být součástí toho, jak tento umělec tvořil a tvrdě trénoval na předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v londýnské O2 Aréně.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Michael Jackson This Is It
This is It, právě tak se měla jmenovat avizovaná série koncertů Michaela Jacksona.
Michael Jackson, hudební legenda a král popu, oceněn třinácti cenami Grammy, zemřel ve čtvrtek 25. června v losangeleské nemocnici UCLA Medical Center ve věku 50 let.
Tato skutečnost dala námět k natočení snímku za plné podpory Estate of Michael Jackson a bude složen ze záznamů stovek hodin zkoušek a záběrů ze zákulisí, jež byly natočeny s využitím nejmodernějších technologií pro digitální záznam zvuku v průběhu příprav nedávno zesnulého zpěváka na chystanou sérii londýnských koncertů. Poskytne jedinečný pohled na umělcovu kariéru a bude obsahovat rozhovory s některými z Jacksonových nejbližších přátel a tvůrčích partnerů.
Všichni Michaelovi fanoušci tak budou moci nahlédnout do zákulisí zpěvákova života, jak osobního, tak pracovního a poodhalit roušku velkolepé koncertní show, která se chystala a které se už bohužel nedožil.
Ortega, režisér a Jacksonův kreativní partner při práci na koncertním projektu THIS IS IT, prohlásil v reakci na toto oznámení následující: „Tento snímek je Michaelovým dárkem jeho fanouškům. Když jsme začali kompletovat materiál pro jeho vznik, uvědomili jsme si, že se nám podařilo zaznamenat něco neobyčejného, jedinečného a velice vzácného. Jde o velice soukromý, exkluzivní pohled do světa tvůrčího génia. Poprvé v historii budou mít fanoušci možnost Michaela vidět tak, jak ho dosud nikdy neviděli – budou tohoto jedinečného umělce moci sledovat při práci. Jde o syrové, působivé a velice silné záběry, které zachycují jeho spolupráci s lidmi, které si osobně vybral, aby mu pomohli se vznikem unikátního projektu THIS IS IT. Představují nám výjimečného umělce, který zde osobně vede tým zpěváků, tanečníků, členů doprovodné skupiny, choreografů, tvůrců speciálních efektů a bezpočtu dalších tvůrčích osobností při přípravách na jeho legendární koncert. Když vidím Michaela, jak zkouší a vytváří THIS IS IT, napadá mne celá řada přívlastků – podnětný, dynamický, štědrý, oddaný, milující či vizonářský – máte možnost ho vidět jako skutečného tvůrce a hybatele celého projektu, kterým byl – skutečného mistra svého řemesla, krále zábavního průmyslu. Jsem pyšný na tu řadu let našeho vzájemného přátelství a tvůrčí asistence, které jsem s Michaelem sdílel, a jsem nadšený z toho, že diváci budou mít možnost vidět oddanost a nadšení, které do své práce vkládal. THIS IS IT se možná stane tím nejvelkolepějším koncertem v dějinách, který nakonec nikdo neměl šanci vidět, ale v tomto filmu dostáváme do rukou vzácný portrét Michaela, chystajícího se na své finální vystoupení, které by se podle mého názoru stalo jeho největším dílem.“

Stejný název má ale i jeho doposud nevydaná skladba, chystaný film a s ním související soundracková kompilace Michaela Jacksona. Vyjde 26. října a bude dvoudisková. První disk bude obsahovat původní verze jeho hitů v pořadí, v jakém se objevují ve filmu. V závěru se objeví dvě verze skladby This is It, která figuruje v závěrečné scéně filmu a která bude od 12. září jeho singlovou předzvěstí. Druhý disk pak nabídne dosud nevydané verze několika klasických písní a Jacksonovu báseň Planet Earth.
Celosvětová premiéra proběhne 28. října, česká o den později. Podle plánu má být film promítán pouze po dobu dvou týdnů, díky čemuž se budou vstupenky prodávat v předprodeji, podobně jako tomu bývá u koncertů.


Autor: Vig

Popis / Obsah / Info k filmu Michael Jackson This Is It
Snímek Michael Jackson’s This Is It zachycuje zkoušky na sérii koncertů, jež měla odstartovat v létě 2009 v londýnské O2 aréně. Událost, očekávanou stovkami tisíc fanoušků, však 25. června 2009 zhatila náhlá Jacksonova smrt. Pořadatelé tedy pohotově využili záznamy ze zkoušek, původně určené jako materiál pro upoutávky, spolurežisér show Kenny Ortega se ujal i filmové režie a vytvořil jakousi mozaiku s cílem alespoň trochu přiblížit připravované velkolepé vystoupení This Is It. Vznikl tak snímek, který především ukazuje perfekcionistu Jacksona při zkoušení jednotlivých čísel, kdy zpěvák chvílemi improvizuje, občas dělá chyby, ale působí přirozeně. Zachycuje asi dvacet písní, prokládaných krátkými, vesměs obdivnými komentáři spolupracovníků. I když je film „spíchnutý horkou jehlou“, svůj účel jistě splní. Fanouškům poskytne (byť povrchní) pohled na jejich idol a pořadatelům se vrátí část vložených financí. – Originální byl způsob celosvětové distribuce: všude se titul měl hrát jen čtrnáct dnů od premiéry (u nás tedy ve dnech 28.10. – 11.11.2009), ale v USA i v ČR bylo promítání snímku pro velký zájem prodlouženo.

Seznam skladeb: They Don’t Care About Us; Wanna Be Startin’ Somethin’; Speechless; Bad; Smooth Criminal; Don’t Stop ’Til You Get Enough; Jam; HIStory; Human Nature; Put The Blame On Mame; I Hadn’t Anyone Til You; The Way You Make Me Feel; I’ll Be There; I Want You Back; The Love You Save; Shake Your Body (Down To The Ground); I Just Can’t Stop Loving You; Thriller; Ghosts – Underscore; Threatened; Who Is It; Beat It; Black Or White; Intro; Earth Song; Billie Jean; Man In The Mirror; This Is It; Heal The World.
-kat-, Filmový přehled 2009/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eingeschlossene Gesellschaft

Eingeschlossene Gesellschaft
Eingeschlossene Gesellschaft

Jason Presson

Presson Jason

Pete Teo

Teo Pete

Naposled navštívené:
Eingeschlossene Gesellschaft

Eingeschlossene Gesellschaft
Eingeschlossene Gesellschaft

Jason Presson

Presson Jason

Pete Teo

Teo Pete