Duben
ohodnotit

Medená veža

Žánr:
Rok:
1970
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
28.8.1970
Popis / Obsah / Info k filmu Medená veža
Je to dramatický príbeh troch nerozlučných kamarátov už od útleho detstva, ktorý spoločné vyrastali na horách. Pokiaľ sa nestali skutočnými horolezcami. Trojica kamarátov (Pirin, Starec, Valér) žila osamote a šťastne v horskej chate vo Vysokých Tatrách. Ich nerozlučné kamarátske chvíle trvali dovtedy pokiaľ sa Pirin nezamiloval do Sášky. Pirin sa oženil a Sášku nasťahoval k nim na horskú chatu. Od tejto chvíle sa ich životy úplne zmenili.

Priateľstvo troch nerozlučných kamarátov bolo vystavené ťažkým a náročným skúškam. Chata im začala byť pritesná a navyše sa začali medzi sebou aj hádať. Pirin začal žiarliť na Sášku, že stále niekam chodí. Myslel, si že či si nenašla niekoho iného. Úplnou náhodou sa dozvedel, že Sáška navštevuje akéhosi mladého lekára.

Pirin bol presvedčený, že títo dvaja niečo spoločné majú, ale opak bol skutočnosťou Sáška bola Pirinovi verná. Odteraz sa celé napätie medzi hlavnými hrdinami začalo stupňovať. Baladický dej filmu je zasadený do rámca tatranských dolín a štítov, ukazuje ich krásu, aj ich tragiku. Pri nakrúcaní filmu veľmi účinne pomáhali aj členovia HS. Horolezecké výkony predvádzali naši poprední horolezci, zaslúžilí majstri športu Ivan Gálfy a Ivan Urbanovič, Laco Šedivý, Juraj Weincziller, Július Andráši, Alan Štolc a Bernard Jamnický.


Autor: Agostino

Popis / Obsah / Info k filmu Medená veža
POZOR SPOILER!

Valér, Jožo Belej zvaný Pirin a „R“ jsou zaměstnaní na turistické chatě vysoko v horách. Ovšem jen přes léto, v zimě tam nejsou. Valér občas něco malého propašuje. Spolu také lozí po skalách a jsou to tři nejlepší kamarádi. Ovšem jen do doby, než do toho přijde - kdo jiný než dívka. Tedy v jejich případě mladá turistka Saška, kterou uštkla zmije. Tu Pirin ošetří a později se s ní ožení. Kamarádi mají po klidu, po soukromí i po společném lezení ve třech. Pirin má po čase podezření, že je mu Saška nevěrná, protože neustále chodí dolů do města. Časem vypátrá, že chodí k jistému doktorovi a dost to s ním zamává. Vezme Sašku na neobyčejně těžký výstup, kde se ona zabije. Všichni tři pak navštíví toho doktora, kde se poperou. A mezi lidmi se vypráví, že smrt Sašky nebylo neštěstí, ale vražda. Valér je postřelen pohraničníky. Pak sem přichází ten doktor a vysvětluje, jak to bylo se Saškou. A Pirin mezitím stoupá opět k onomu osudnému místu její smrti, aby se asi už nikdy nevrátil…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Medená veža
Romantický příběh tří kamarádů, kteří spravují malou vysokohorskou chatu v Tatrách. Když do jejich života zasáhne žena, má to tragické následky: sama zahyne a je příčinou smrti toho z kamarádů, který ji nejvíc miloval. Druhý kamarád doplatí na svou pašeráckou vášeň. Film, který byl natočen za pomoci správy TANAP a Horské služby ve Vysokých Tatrách, má po velkém úspěchu u diváků pokračování: Orlie pierko.

Horolezecké scény byly natočeny za spolupráce Ivana Gálfyho, Ivana Urbanoviče, Ladislava Šedivého, Bernáta Jamnického, Štefana Závadského, Pavola Rajtára, Oty Radka, Pavola Húsky a Pavola Vavra.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Stratená dolina (1976)

 Stratená dolina (1976)
Stratená dolina n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Martin Ťapák

(pokračování)

Orlie pierko (1971)

 Orlie pierko (1971)
Orlie pierko n
 
Žánr: drama / dobrodružný
Země: Československo
Režie: Martin Hollý

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:30 - 11:30

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - 24 hodin v životě zvířat

09:45 - 10:40

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

69 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10